Ässien ja JYPin kohtaamiset ovat tarjonneet tiivistä kamppailupelaamista.

Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/

JYPillä haussa yllättävä punttien tasaaminen

Vastoin viime kausien trendiä Ässät on ollut JYPiä vahvempi kauden aiemmissa kohtaamisissa. Huimassa nousuvireessä pelaava JYP voi silti hyvin tasoittaa voitot perjantain ottelussa.

Jos joku luuli JYPin vaeltavan paljon itselleen normaaleja sijoituksia alempana kauden loppuun asti, hän luuli väärin.

Marko Virtasen luotsaama Jyväskylän ylpeys on selättänyt ahdinkonsa ja taistelee tosissaan pudotuspelien kotiedusta HPK:n kanssa. Tämä luokin oman jännitteensä perjantain kamppailuun, sillä suora tappio olisi paha tulos molemmille joukkueille.

Joulupöydässä kukin tankkasi tavallaan kevätkautta varten, mutta JYPin riveissä löydettiin lääkkeet lähes jokaista joukkuetta vastaan. Tapaninpäivä mukaan luettuna 17 pelistään JYP on hävinnyt vain kaksi kertaa, Tapparalle ja Ilvekselle. Ilves-tappio kuitattiinkin välittömästi peräkkäisissä otteluissa.

Loput ovat suoria voittoja, mikä merkitsee tasaisessa sarjataulukossa todella paljon.

Ennakkosuosikkia perjantaille ei tarvitse sen pidemmältä etsiä. Ässät tosin on tällä kaudella pystynyt murtamaan jo pidempään vaivanneen JYP-kammonsa ja nappaamaan voiton jopa aina vaikeasta jyväskyläläisten kotiluolasta.

Molemmat joukkueet pääsevät samoista asetelmista illan kamppailuun, sillä kiireisen tammikuun jälkeen parin edellisen viikon aikana sarjapelejä on ollut niukasti. Ässien kokenut, JYPissäkin pelannut, Jussi Makkonen kiittelikin tämän vaikutusta siihen, kuinka yksittäisiin peleihin pystytään valmistautumaan.

Sekä Ässät että JYP viettivät siirtotakarajaa rauhallisissa tunnelmissa. JYPin tilanteessa ei harmoniaa kannata hosumisella rikkoakaan, ja Ässät puolestaan hommasi Maksim Matushkinin jo noin viikkoa aiemmin. Uusin nimi porilaisten sairastuvalla on Matias Varttinen, jonka TPS-peli jäi kesken heti alkuhetkillä. Varttinen huilaa neljästä kuuteen viikkoa.

Joukkueiden penkin takana toistensa metkut tunnetaan, sillä Virtanen toimi aikanaan Jyrki Ahon valmennustiimissä.

Kevät lähestyy, ja pelaajistakin pystyy aistimaan erilaisen vapautuneisuuden ja päivittäisen työn riemun.

Tulosvetovihje

Ässien kutsu kuuden joukkoon
Ässät on läpi kauden ollut ikävä vastus JYPille, vaikka välillä puolustuskalusto on ollut valtaisissa ongelmissa tiukan karvauspelin alla. Patapakka poimi viime ottelussaan komean päänahan TPS:sta juuri kotiluolassaan, ja samaan on realistiset mahdollisuudet myös illan ottelussa. JYPillä on seuraavana päivänä kotipeli KalPaa vastaan, mikä asettaa kysymysmerkin 60-minuutin jänteen ylle.
2 3
2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Jarno Kärki #70 | Tappara

Laitahyökkääjä

Leijonaurankin avausmaali tuli tehtyä maajoukkuekomennuksen aikana. Nousuvireessä ollut Kärki on Ässien kantavia voimia, vaikka sarjakakkonen TPS kaatuikin ilman Kärkeä ja Niko Ojamäkeä.

Henri Kanninen #71 | JYP

Hyökkääjä

Kanninen takoi kaksi maalia murheellisten laulujen SaiPan verkkoon ja on jo enemmän kuin tuplannut viime kauden maalimääränsä. Jatkuuko hyvä vire Porissakin?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Piristynyt Jukurit kiusaa KalPaa
2 3
2
TPS vie vahvistuneiden taiston
3 4
1 2
Ässien kutsu kuuden joukkoon
2 3
2 4

Edelliset ottelut

Ässät

JYP

17.10
JYP - SaiPa
10.10
Neman Grodno - JYP