Ilveksellä kivinen tie Poriin, Ässät tiivistämässä viisikkopeliään

LIIGA / Ennakko
Karri Kivi astelee ensimmäistä kertaa Isonmäen Liiga-peliin vierasjoukkueen valmentajana.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Ässät kevään 2013 mestaruuteen valmentanut Karri Kivi on totisen paikan edessä. Ilveksen taivas synkkeni loukkaantumisten takia, kun taas Ässät saa apuja sairastuvalta. Jarno Kärki puuttuu vielä optimimiehistöstä.

Karri Kivi on nähty Isossamäessä niin katsojana kuin tv-kommentaattorinakin, ja harjoituskaudella tamperelaisjoukkue kävi jo valmistautumassa kauteen Porissa. Torstain pelissä Kivi kuitenkin tekee liigadebyyttinsä vierasjoukkueen käskijänä. Hänen omien sanojensa mukaan silti Ässät alkaa olla yksi kohdattava joukkue muiden joukossa.

− Mielestäni se, miten täällä arvostetaan Karrin työtä ja saavutuksia, on hatunnoston arvoinen paikka, miettii Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kollegansa lähtökohtia.

Ilveksen kausi on lähtenyt liikkeelle ennakkoveikkailuja paremmin. Pelit ovat kääntyneet niukalla erolla suuntaan tai toiseen, ja Liigan trendin mukaisesti seuran nuoret ovat tehneet tiettyä esiinmarssiaan.

Taivas pimeni ainakin hetkellisesti torstain 6.10. HPK-ottelussa, kun Sami Sandellin kausi päättyi jälleen kerran loukkaantumiseen. Kultakypärän ja hyökkäyspelin johtajan poissaolo ei voi olla vaikuttamatta, mutta Ilveksen ja Kiven imagoon ei kuulu luovuttaminen.

Aho virittää viisikon tiiviyttä

Ässät lähtee Ilveksen metsästykseen kolmen ottelun voittoputkessa, mutta valmennus ei anna sen vaikuttaa nippunsa vaatimustasoon. Peliä edeltävissä harjoituksissa viisikkopeliä, karvausta ja hyökkäämistä on treenattu tiivisti, ja tiukat käskysanat ovat raikuneet ympäri hallia.

− Voitoista on hyvä mieli, mutta onhan pelissämme vielä tekemistä. Varsinkin ensimmäinen vierasvoitto silti lämmitti kovasti.

− Tässä tilanteessa voi sanoa, että tuloksista riippumatta pelit olivat tiukkoja, esimerkiksi jotkut tappiopelit olisi yhtä hyvin voitu voittaakin. Jääkö joku kiekko kiinni, hävitäänkö vai voitetaanko joku kamppailu tai selvitäänkö huonoista hetkistä, niihin nämä pelit joskus ratkeavat, analysoi Aho.

Varsinkin keskialueen pelaamiseen niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin kiinnitetään erityishuomiota.

Kotijoukkue on myös viilaamassa hieman kokoonpanojaan. Sairastuvalta pelikuntoon toipunut Antti Kerälä pelaa Antti Jaatisen ja Charles Bertrandin keskellä, ja Matti Kuparinen saa laidoilleen Juha Kiilholman ja Niko Ojamäen. Kerälä on ottamassa paikkansa myös ylivoimaketjuista.

Ässien nelosketjuun on löytynyt suhteellisen pysyvä koostumus ainakin toistaiseksi, kun Jouka Juhola täydentää Mikael Sahan ja Matias Varttisen muodostelman.

− Maakuntaketju on siinä hilkulla, että peliaikaa siunaantuisi ylempääkin. Heistä tulee hyviä pelaajia, tai tavallaan he ovat sitä jo nyt, kehaisee Aho.

Seuraa Heitä

Antti Kerälä #44 |

Keskushyökkääjä

Vaisu harjoituskausi päättyi loukkaantumiseen. Optimitilanteessa Kerälä on iso osa Ässien ylivoimaa, mutta napsuvatko lättysyötöt lapaan jo torstaina?

Miiko Hintz #15 |

Laitahyökkääjä

Hintzin veljeksistä vanhempi on avannut kautensa vahvasti. Osuuko Ässien verkkoon Porissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kivi karkaa Porista voitto taskussaan
Torstai-ilta on varmasti Karri Kivelle erityinen, sillä valmentaja palaa Poriin ensimmäistä kertaa liigavalmentajana sitten mestaruuteen päättyneen kauden. Iloista hyökkäyspeliä esittänyt Ilves jatkaa tutuilla askelmerkeillä, ja pitää viimeistelyn tehokkuudesta oppitunnin patapaidoille.
1 2
3 4