Perinteisten punaisten ilta

LIIGA / Ennakko
Kumpikin joukkue on tottunut voittamaan alkukauden peleissään, perjantaina toisen on hävittävä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Porin Ässät ja Helsingin IFK muodostavat yhden Liigan perinteisistä taistelupareista. Kotipeliasuiltaan punapaitaisten kohtaaminen on ollut viihdettä koko perheelle.

Ässät kuuden ottelun mittainen voittoputki hakee vertailukohtaansa jo koko 2000-luvun tapahtumista ennen kauden 2012-13 pitkää voitokasta jaksoa. Vastaava kauden aloitus nähtiin Porissa syksyllä 2004, kun 23.9. ja 14.10. välisenä aikana patapaidat nipistivät voiton kahdeksassa peräkkäisessä ottelussa.

Helsingin IFK sopii historiankin valossa mitä mainioimmin vieraaksi voittoputkikamppailuun. Ässien hopeaan päättyneellä kaudella 2005-2006 porilaiset rakentelivat jälleen voittoputkeaan, mutta pääsääntöisesti HIFK oli niitä harvoja joukkueita, joihin putkityöt päättyivät.

Se historiasta.

Viime kaudella taisteluparin molemmat osapuolet veivät omat kotiottelunsa. Pelit Porissa päättyivät molemmilla kerroilla 3−2-lukemiin ja sisälsivät katsojaa miellyttävää draamaa, jossa pelin intensiteetti nostaa tunnelmaa koko lähitienoolla.

Vierasjoukkueen puolelta hyökkäystä vahvistamaan saapunut Juhamatti Aaltonen on ollut odotetun vahvassa iskussa. Taiturimainen kultakypärä pitää vastustajien puolustajia työteliäinä lähes illasta toiseen.

Kotijoukkueesta huomionarvoista on Jussi Makkosen pisteputki. Seitsemässä edellisessä ottelussaan hän on nyt tehnyt tehot 2+8.

Parhaat kaksikot vastakkain?

Perjantain pelissä nähdään alkuasetelmien perusteella erittäin laadukasta maalivahtityöskentelyä. Ässien ja IFK:n systeemi nojautuu vahvasti kahteen hyvään maalivahtiin, joista kumman tahansa voi laittaa kehiin. Kotijoukkueen maalilla Ari Ahonen on tällä hetkellä ottanut peliaikakamppailussa lievän edun Andreas Bernardista, mutta tilanne muuttuu tarvittaessa.

Helsinkiläisten maalilla nähdäänkin suorastaan tunnelmallista, kun NHL-jäillä Williams M. Jennings Trophynkin voittanut Niklas Bäckström palasi kasvattajaseuraansa. Jo hopeasijalle päättyneellä viime kaudella IFK-veräjällä vartioinut Kevin Lankinen tarjoaa kuitenkin konkarille kelpo haasteen.

Seuraa Heitä

Mikael Saha #59 |

Laitahyökkääjä

Ässien "maakuntaketjun" sentterillä on osansa nuorison energisessä menossa kentällä. Viime peleissä Sahalle on kertynyt myös hyökkäysalueen kaksiminuuttisia. Nähdäänkö perjantaina kauden avausmaali?

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

KHL-jäillä viime kausina kiekkoillut Aaltonen kantaa odotetusti joukkueensa kultaista kypärää. Osuuko tehohyökkäjä maaliin vai maalin taakse?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK:sta ei ole Ässien pysäyttäjäksi
Huimassa myötätuulessa porskuttava porilaisryhmä hoitaa kotonaan tällä hetkellä joukkueen kuin joukkueen, eikä IFK:sta ole Ässien menoa pysäyttämään. Maalimäärät jäänevät edellisten otteluiden tapaan maltillisiksi.
3 4
1 2