Revon liito vaihtoterillä ei riittänyt – HIFK kaatoi Tapparan Malisen johdolla

LIIGA / Kuvakooste
Torstaina rumin lukemin Tapparalle hävinnyt HIFK ei kumarrellut Hakametsän isäntää lauantai-illan ottelussa. Helsinkiläiset kavensivat välieräsarjan 2–1:een Jarkko Malisen johdolla.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Kristian Kuusela oli ohjaamassa kiekkoa maaliin jo ottelun alkuhetkillä, mutta tämä veto ei vielä uponnut Niklas Bäckströmin selän taakse.
Hetkeä myöhemmin Tappara-puolustaja Valtteri Kemiläinen huudatti täyttä Hakametsää.
Maalia seuranneessa aloituksessa Juuso Puustinen antoi Jere Karjalaiselle poikittaista mailaa. Tilanteesta ei seurannut jäähyä.
Sebastian Repo sai ensimmäisessä erässä alleen uudet terät.
HIFK pääsi ottelussa ensimmäisen kerran ylivoimalle, kun Kemiläinen roikkui Juhamatti Aaltosessa.
Vain hetkeä myöhemmin Ryan O'Connor toi vieraat tasoihin.
Micke-Max Åstenilla ja muilla HIFK:n pelaajilla riitti ottelun aikana asiaa Joona Luodolle.
Toisessa erässä runsas HIFK:n kannattajalauma sai jälleen ilon aihetta, kun Jarkko Malinen leipoi taululle lukemiksi 2–2.
Tappara yritti taistella itseään johtoon toisessa erässä, mutta HIFK-puolustus siivosi kiekot kauemmas maalilta.
Bäckströmillä oli ajoittain vaikeuksia nähdä, mistä laukaukset tulivat. Jani Lajunen teki ahkerasti maskia maalivahdin eteen.
Toisessa päässä Dominik Hrachovina kaatui Kai Kantola -merkkisen jyrän rynniessä maalille.
Hetkeä myöhemmin Malinen vei vieraat johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa.
Johtoasemassa HIFK puolusti raivokkaasti. Matt Generous tarjoili vain mustelmia maalin eteen yrittäneille.
Tappara yritti tasoitusta kaikin voimin vielä ottelun loppuhetkillä, mutta HIFK voitti ensimmäistä kertää välieräsarjassa.
Vierasjoukkue pääsi kiittämään omiaan hymy huulilla ottelun tauottua.