Lukko selätti vihdoin Jukurit - raumalaisille kauden kolmas voitto

LIIGA / Kuvakooste
Lukko otti torstaina historian ensimmäisen voittonsa Mikkelin Jukureista Liigan runkosarjassa. Kotijoukkue karkasi toisessa erässä 3-0-johtoon Eero Somervuoren, Toni Koiviston ja Eetu Koivistoisen maaleilla. Jesper Piitulainen kavensi kolmannessa erässä tilanteeksi 3-1, mutta enempää kiekkoja mikkeliläiset eivät saaneet hyvin pelanneen Kaapo Kähkösen selän taakse. Janne Niskala viimeisteli 4-1-loppulukemat tyhjään maaliin. Lukko on voittanut kolmesta pelaamastaan pelistä kaksi varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. Jukurit on taas hävinnyt kaikki neljä pelaamaansa ottelua.
Toimitsijakiellon takia ensimmäisen kotiottelun sivusta seurannut Pekka Virta johti joukkonsa kotivoittoon.
Ottelun alku pelattiin suurimmaksi osaksi Jukurien kenttäpäädyssä.
Vieraillakin oli omat hetkensä. Kaapo Kähkönen Lukon maalilla kuitenkin kesti.
Toisen erän alussa yksi Äijänsuon lampuista rikkoontui ja jäälle putosi lasia. Kentänhoitajat pääsivät ajamaan ekstrakierrokset jääkoneella lasinsirujen poistamiseksi.
Syyllinen.
Eero Somervuori on aloittanut määräaikaisen pestinsä Lukossa vahvasti. Somervuori ohjasi ottelun avausmaalin ajassa 25.49.
Toni Koivisto iski tilanteeksi 2-0 maalin kulmalta.
Eetu Koivistoinen on Somervuoren tapaan pelannut hyvän alkukauden. Torstaina syntyi kauden toinen maali, jolla raumalaiset menivät jo 3-0-johtoon.
Peter Tiivolan johtama kolmoskenttä vei peliä vahvasti mikkeliläisten kenttäpäätyyn.
Jukurit tulivat kolmanteen erään vahvasti. Jesper Piitulainen iski 1-3-kavennuksen ajassa 43.54.
Joakim Hillding lensi vauhdilla päin päätyplankkia.
Pienen irvistelyn jälkeen Hillding kuitenkin pystyi jatkamaan peliä.
Jukurit hakivat aktiivisesti kavennusta. Kiekko löytyi kuitenkin joko Kaapo Kähkösen hallusta tai päätyverkoista.
Aikalisällä Ville Nieminen antoi ohjeet, miten kiekko tulisi toimittaa Lukon maaliin.
Antti Jaatisen estelyistä huolimatta kiekko päätyi kuitenkin mikkeliläisten maaliin.
Yrityksen puutteesta Jaatista ei voi syyttää, puolustaja törmäsi kovalla vauhdilla maaliin koittaessa luutia kiekkoa sivuun.
Lopputulos Äijänsuon torstai-illassa kirjattiin lukemin 4-1 Lukolle.
Kotivoitto maistui joukkueelle ja kannattajakatsomolle.