Mielipide

Yhtenäinen joukkue toimi paremmin kuin tähtisikermät − Capitals luottaa jatkossakin mestaruuskevään hahmoihin

NHL / Kolumni
Vuosien ennakkosuosikkiaseman jälkeen Washington Capitals ylsi Stanley Cupiin hienoisena altavastaajana. Mestariryhmän tuntemattomammatkin sankarit ovat saaneet Capitals-organisaatiolta ison luottamuksen osoituksen.

Viime kesänä Washington Capitals menetti vapaiden agenttien markkinoille puolustajat Karl Alznerin ja Kevin Shattenkirkin sekä hyökkääjä Justin Williamsin. Puolustaja Nate Schmidt taas siirtyi laajennusvaraustilaisuudessa Vegas Golden Knightsiin. Lisäksi hyökkääjä Marcus Johansson kaupattiin New Jersey Devilsiin palkkakatto-ongelmien vuoksi. 

Capitals hankki vapaina agentteina hyökkääjät Devanté Smith-Pellyn ja Alex Chiassonin. Omista lupauksista näytönpaikkansa saivat puolustajat Madison Bowey ja Christian Djoos sekä hyökkääjät Chandler Stephenson ja Jakub Vrana.

Siirtorajalla joukkue hankki tšekkipuolustajat Michal Kempnyn ja Jakub Jerabekin. Aiempina kausina Capitals-fanit olivat tottuneet tähtihankintoihin, joten odotukset eivät olleet yhtä korkealla kuin monella aiemmalla kaudella.

Lopputulos oli kuitenkin täydellinen.

Johtavat pelaajat Aleksandr Ovetškin, Jevgeni Kuznetsov, John Carlson ja Braden Holtby pelasivat erinomaiset pudotuspelit. Elintärkeää tukea tuli myös taustalta. Lars Eller paikkasi upeasti sekä Kuznetsovin että Nicklas Bäckströmin poissaoloja. Smith-Pelly oli pudotuspeleissä huikea. Kempny oli äärimmäisen tärkeä vahvistus puolustukseen.

Capitalsilla oli viidellä viittä vastaan -pelissä vaikeuksia päästä hyville maalipaikoille.
Kuva © HockeyViz
Kempnyllä oli iso vaikutus Capitalsin pelaamiseen.
Kuva © HockeyViz

Ennen siirtoa Capitalsiin Kempny oli miettinyt jo paluuta Eurooppaan. Stanley Cupin jälkeen tšekkipuolustaja sai kuitenkin nelivuotisen jatkosopimuksen kovalla palkankorotuksella. Smith-Pelly puolestaan kieltäytyi paremmista tarjouksista voidakseen pelata Capitalsissa, mikä kertoo hyvästä joukkuehengestä ja pelaajien sitoutumisen tasosta.

Barry Trotzin siirryttyä New York Islandersin valmentajaksi nostettiin Todd Reirden uudeksi Capitals-päävalmentajaksi. 47-vuotias amerikkalainen toimi neljä edellistä kautta Trotzin taustalla valmennusryhmässä ja oli tietojen mukaan Capitalsin ainoa vaihtoehto uudeksi päävalmentajaksi.

Mestarijoukkueen kokoonpanosta puolustaja Bowey ja hyökkääjä Tom Wilson ovat toistaiseksi ilman sopimusta, nelossentteri Jay Beagle on jäämässä vapaaksi agentiksi.

Lisäksi Capitals on tiettävästi kiinnostunut hankkimaan puolustaja Brooks Orpikin takaisin Colorado Avalanchesta, jonne hänet kaupattiin yhdessä maalivahti Philipp Grubauerin kanssa. Maalivahtitilanne on myös kysymysmerkki eli joukkue tuskin uskaltaa lähteä kauteen kokemattomalla kakkosmaalivahdilla Pheonix Copleylla.

Mestarijoukkueen runko on kuitenkin kunnossa. Seuraavaan kauteen Capitals lähtee tutulla yhtenäisyyden ja luottamuksen sapluunalla. Sitä, mikä toimi kerran, kannattaa kokeilla toistekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös