Mielipide

Näkemys: Jokerien Tallinnan tapahtuma oli melkein menestys

KHL / Kolumni

Jokerien Tallinnassa järjestämä jääkiekkoviikonloppu alkoi perjantaina ja päättyi sunnuntaina. Joukkue pelasi Tallinnassa kaksi ottelua.

Perjantain kamppailu Moskovan Spartakia vastaan oli loistotapahtuma. Tondiraban jäähalli oli myyty loppuun ja tunnelma nousi sen mukaiseksi. Areena on erittäin toimiva kokonaisuus, juuri sopivan kokoinen runkosarjajääkiekkoon. Riitävän tiivis arkkitehtuuri estää tunnelman karkaamisen, mikä on usein ongelma huomattavasti isommassa Helsingin areenassa.

Vierasjoukkueenkin kannattajia oli saapunut jokerifanien tavoin paikalle runsaasti ja ottelussa oli ilmassa fanien valtataistelu, jollaista ei montaa kertaa Jokerien KHL-aikana ole nähty. Otteluun oli myyty runsaasti lippuja myös paikallisille. Vironvenäläiset ottelukävijät asettuivat pääosin vierasjoukkueen taakse, eivätkä epäilleet antaa äänensä kuulua.

Jokerien Otto-maskotti viihdytti katsojia myös Tallinnassa.

Lauantaina Jokerit vietti Tallinnassa välipäivää, jonka aikana vuorossa oli 51-vuotisjuhla paikallisen konserttisali-yökerhon tiloissa. Järjestettyjä syntymäpäiväkekkereitä oli hehkutettu Tallinnan tapahtumamarkkinoinnin yhteydessä jo pitkään. Suurta spektaakkelia ei kuitenkaan nähty ja tapahtumassa vallitsi odottava – jopa erätaukomainen – tunnelma.

Suurin osa helsinkiläisjoukkueen pelaajista ja joukkueenjohdosta olivat tapahtumassa mukana noin tunnin ajan, kunnes he poistuivat valmistautumaan sunnuntain koitokseen. Toisessa ottelussa vastaan asettui Severstal Tšerepovets.

Merkittävää sisältöä syntymäpäivätapahtumalla ei joukkueen visiitin lisäksi ollut ja ohjelman puuttuminen edisti omalta osaltaan valmiiksi valjua tunnelmaa. Kun pelaajat poistuivat kello kuuden aikoihin, väheni väki roimasti suuren osan kannattajista siirryttyä jatkamaan iltaansa muihin ympyröihin.

Vaisuksi jäänyt lauantainen tapahtuma toi ikävän sivumausteen muutoin onnistuneeseen viikonloppuun.

Jokerien järjestämiin bileisiin liput kustansivat faneille ennakkoon 10 euroa ja ovelta ostettuna 15 euroa.

Lappeenrannan SaiPa kertoi pikkujouluistaan elokuun lopussa kotisivuillaan. Se toi esiin mallin oheistapahtuman järjestämisestä tyylikkäästi suunniteltuna, mitä Jokerien tapahtuma ei ollut. Lappeenrantalaisten pikkujoulutapahtumassa esiintyy nippu tunnettuja kotimaisia artisteja, kun Kisapuistossa lavalle astuvat JVG, Anna Puu sekä Steve 'N' Seagulls. Liiga-seuran tapahtumaan liput kustantavat 40 euroa, mikä on selkeästi suunnitellun ohjelman ja kattauksen huomioiden siedettävä hinta.

Tondiraban jäähallin ympäristöön mukautuva ulkokuori hämää, sillä sisäpuolelta areena on toimiva kokonaisuus.
Kuva © Topi Lainio

Vaisuksi jäänyt lauantainen tapahtuma toi ikävän sivumausteen muutoin onnistuneeseen viikonloppuun. Sunnuntain ottelussa katsojamäärä romahti perjantaista, mutta tunnelma pysyi kohtuullisena. Kiitos Jokerien varsin äänekkään kannattajalauman, uutuuden viehätyksen ja toimivankokoisen hallin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös