Jokerien Tallinna-viikonloppu päättyi maalisateeseen – Lauri Marjamäki kritisoi jään kuntoa

KHL / Raportti
Marko Anttila oli vakuuttunut Tallinnan viikonlopusta ja pelaisi mielellään vastaavassa tapahtumassa uudelleen.
Jokerit voitti toisenkin Tallinnan kamppailunsa. Loppunumeroihin 3-2 päättyneen ottelun aikana jäähallissa vallitsi toistamiseen hieno tunnelma.

Yleisöä oli saapunut Tondiraban jäähalliin sunnuntaina huomattavasti vähemmän kuin edellisottelussa. Perjantain loppuunmyydyn hallin ja 5800 katsojan tilalla yleisössä oli 3954 ihmistä. Vaikka perjantain kaltaista karnevaalitunnelmaa ei saatukaan aikaan, oli tiiviissä hallissa läpi ottelun hyvä fiilis ja positiivinen energia virtasi myös pelaajistoon.

– Pelkästään positiivinen fiilis koko viikonlopusta, hienot maammelaulut siinä ennen pelejä ja voitettiin molemmat. Monella jätkällä oli paljon perhettä katsomassa, heille varmasti hieno reissu ja faneille hieno reissu. Tämä aikakin on juuri hyvä, kun ulkona on pimeää ja kaikkia vähän väsyttää, niin saa vähän tällaista spesiaalijuttua, kertasi yksi jokerikannattajien suosikkipelaajista, Marko Anttila, viikonlopun antia.

Jokerifanit pääsivät juhlimaan voittoa toistamiseen

Jokerien toinen Tallinnan kamppailu päättyi ensimmäisen tavoin helsinkiläisten maalin voittoon. Tällä kertaa varsinainen peliaika kuitenkin riitti ratkaisun saamiseen. Ottelun kannalta kolmas erä oli mielenkiintoisin ja pelissä tapahtui sen aikana eniten, se oli myös illan isäntien vastuuvalmentajan mielestä hänen joukkueeltaan paras.

– Meidän laatu hyökkäyspelaamisessa oli heikkoa kaksi erää, manasi Lauri Marjamäki joukkueensa heikkoa syöttöpelaamista kahden ensimmäisen periodin aikana.

– Tuntui, että jään laatu ei ollut tänään ehkä paras mahdollinen, jatkoi jokeriluotsi.

Narripaitojen illan sankari oli molemmat kaksi isäntien kolmannen erän maalia tehnyt Nicklas Jensen. Helsinkiläisten avausmaalista vastasi ruotsalaissentteri John Norman. Vierasjoukkueelta maalinteossa onnistuivat Stanislav Kalašnikov sekä Denis Kuljaš.

Severstal Tšerepovets piinasi Jokereita kolmannen erän lopun maalikarkeloissa. Erän alkupuoli säilyi maalittomana, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella maaleja syntyi neljä kappaletta. Erään lähdettiin helsinkiläisten 1–0-johtoasemassa. Lopulta ottelu päättyi lukemiin 3-2.

Kolmannen periodin puolenvälin jälkeen helsinkiläiset siirtyivät kahden maalin karkumatkalle tanskalaislaituri Jensenin ensimmäisellä osumalla. Tämän jälkeen vierailija pääsi otteluun mukaan, kun Kuljaš yllätti helpohkosti Jokerien maalilla torjuntavastuun saaneen Janis Kalninsin.

Kiekko oli latvialaisen selän takana toistamiseen, kun ottelua oli jäljellä alle kaksi minuuttia. Jokerit kuitenkin kampesi itsensä takaisin kuskin paikalle kapellimestarina häärineen Jensenin toisella osumalla. Maali syntyi ainoastaan 35 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

– Kohdattiin erittäin hyvä ja fyysinen joukkue, joka oli täynnä energiaa, antoi Marjamäki tunnustusta vastustajille.

Jokerien ottelut KHL:ssa jatkuvat vieraskiertueella. Tulevana keskiviikkona helsinkiläisten viiden ottelun tappioton putki joutuu kovaan testiin, kun Jokereita isännöi koko KHL:n kärkijoukkue Avtomobilist Jekaterinburg. Keskiviikon isäntä on hävinnyt ainoastaan yhden kamppailun kuluvalla sesongilla.