Huhtala ratkaisi voiton Jokereille

KHL / Raportti
Tommi Huhtala iski Jokereille kaksi maalia HK Vitjazia vastaan.
Lähes viikon tauon jälkeen kaukaloihin palannut Helsingin Jokerit aloitti neljän ottelun vieraskiertueensa HK Vitjazia vastaan. Vierasjoukkue nappasi niukan 0-2-voiton. Jokereiden sankarina hääri Tommi Huhtala, joka iski molemmat osumat.

Vierasjoukkue Jokerit kärsi kotonaan kaksi peräkkäistä tappiota, kun sekä Salavat Julajev Ufa että Avangard Omsk hakivat täyden pistepotin Helsingistä. Vitjaz sen sijaan oli edellisissä otteluissaan esiintynyt pirteästi. Joukkue lähti otteluun allaan neljä voittoa viidestä viime ottelustaan.

Vitjaz onnistui syyskuussa jokkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa nappaamaan täyden pistepotin Helsingistä lukemin 4-3. Tuolloin se rokotti Jokereita jäähyilystä iskien ylivoimalla kolme osumaa. Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund nostikin ottelun alla tärkeäksi teemaksi jäähyttömyyden.

Tasaista puurtamista

Ottelusta muodostui todella tasainen. Molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti ja tarkasti sekä miehittivät keskialueen tiiviiksi. Avausmaalia saatiin odotella aina toisen erän puoleenväliin asti. Jokereiden ykköskenttä sai kaivatun onnistumisen, kun Juhamatti Aaltonen löysi komean harhautuksensa jälkeen maalin edestä Tommi Huhtalan, joka pääsi tuikkaamaan kauden viidennen osumansa ohi Säterin.

Kaksi ensimmäistä erää Jokerit pelasi jäähyjen suhteen kurinalaisesti, sillä se joutui vain kertaalleen alivoimalle. Vitjaz sen sijaan jäähyili kahden ensimmäisen erän aikana kymmenen minuutin edestä. Jokerit pääsi yrittämään maalintekoa kahden miehen ylivoimalla, mutta vaarallisille maalintekopaikoille joukkue ei päässyt.

Kolmanteen erään Vitjaz nosti oman pelaamisensa intensiteettiä. Se alkoi paineistamaan Jokereiden puolustajia ja pyrki saamaan kiekonriistoja hyökkäysalueellaan. Jokerit joutui paineen alla rikkomaan, ja Vitjaz pääsi kolme kertaa erän aikana pelaamaan ylivoimaa. Kolmannessa erässä kotijoukkue pääsi kertaalleen jo juhlimaan tasoitusmaalia, mutta se lopulta hylättiin potkumaalina.

Jokerit niittasi loppulukemat 0-2 viisi minuuttia ennen ottelun loppua, kun Aaltosen syöttö Vitjaz-puolustajan jalkojen kautta löysi Huhtalan, joka viimeisteli ottelun toisen maalinsa.

Jokerit palasi voittojen tielle kahden hävityn ottelun jälkeen. Joukkue puolusti tiiviisti sekä kurinalaisesti ja teki tarvittavat maalit. Jokereiden maalivahti Henrik Karlsson otti kolmannessa erässä muutamia tärkeitä torjuntoja. Nollapeli oli Ruotsin maajoukkueeseenkin valitulle Karlssonille kauden ensimmäinen.

Jokereiden vieraskiertueen pelitahti on tiivis, sillä tällä viikolla on vielä edessä kolme ottelua. Seuraavaksi se suuntaa Jaroslavliin, jossa vastaan asettuu Lokomotiv.