TsSKA Moskova teki yllätyksen - SKA Pietari kesälomille KHL:n pudotuspeleissä

KHL / Raportti
Lars Johansson on päästänyt pudotuspeleissä ainoastaan yhden maalin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
TsSKA Moskova teki KHL-kauden suurimman yllätyksen tiputtamalla ylivoimaisena pidetyn mestarisuosikki SKA Pietarin kesälomille otteluvoitoin 4-2.

TsSKA Moskova otti SKA Pietarista voiton sunnuntaina kotiareenallaan lukemin 3−2 jatkoerän jälkeen ja eteni Gagarin Cup -finaaleihin otteluvoitoin 4−2.

Kotijoukkueen suurin sankari ottelussa oli hyökkääjä Mihail Grigorenko, joka tasoitti pelin reilu kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä ja iski ensimmäisessä jatkoerässä maalin edustalta kiekon ohi Mikko Koskisen ratkaisten voiton TsSKA:lle.

TsSKA sai kylmää vettä niskaan heti ottelun alussa, kun Nikita Gusev ja Ilja Kovaltšuk iskivät maalit mieheen ja veivät SKA:n jo kahden maalin johtoon. Toisessa erässä Nikita Nesterov kavensi pelin kotijoukkueelle 1−2:een.

Kolmas erä oli käytännössä yhtä päätyä, kun vierasjoukkue hallitsi peliä, mutta TsSKA tasoitusmaali tuli siitä huolimatta. Aleksandr Popov riisti päädyssä kiekon ja syötti sen maalin edessä olleelle Grigorenkolle, joka sivakoi pelivälineen ohi Koskisen.

Sama kuvio toistui ensimmäisen jatkoerän puolivälissä. Popov laukoi kiekon Koskisen patjoihin ja Grigorenko niittasi paluukiekon verkkoon ja vei TsSKA:n finaaliin.

KHL:n finaaleissa läntisen konferenssin mestari TsSKA kohtaa itäisen konferenssin mestari Ak Bars Kazanin, joka eteni suoraan neljässä pelissä finaaleihin. Finaalit kahden huippuseuran välillä alkavat lauantaina 14.4. Jatkoaika seuraa tiiviisti ottelusarjaa Gagarin Cupin nostoon asti.