Jarno Koskiranta osui jälleen – SKA:lle toinen voitto

KHL / Raportti
Mikko Koskinen on ollut mies paikallaan kahdessa edellisessä pelissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
SKA Pietari nappasi jo toisen voittonsa KHL:n läntisen konferenssin finaaleissa kaatamalla TsSKA:n Moskovassa selvin lukemin 2-5.

KHL:n läntisen konferenssin finaaleissa SKA Pietari jatkoi loistavia otteitaan. SKA otti jo toisen voittonsa putkeen ja saneli kolmannessa pelissä tahdin ensimmäisestä vaihdosta alkaen. Tehokas viimeistely kahdessa ensimmäisessä erässä riitti voittoon ja kolmannen erän Anton Barabanovin iskemä 5−2-maali tyhjiin olivat vain kosmetiikkaa.

Ottelun maalinteko aloitettiin vieraiden johdolla ensimmäisen erän lopulla, kun Patrick Thoresen iski kiekon Ilja Sorokinin selän taakse. Ennen toista erää nähtiin ottelusssa vielä kaksi osumaa. Ensin Kirill Petrov tasoitti pelin maalin edustalta, mutta heti tasoitusmaalin jälkeen Jarno Koskiranta vei vieraat uudelleen johtoon kevään neljännellä osumallaan.

Toisen erän alussa ruotsalaispuolustaja Patrik Hersley lämäsi vieraat jo kahden maalin johtoon pudotuspelien ensimmäisellä maalillaan. Pari minuuttia tästä oli Nikita Gusevin vuoro lisätä johto kolmeen maaliin läpiajosta. Gusevin maalin jälkeen TsSKA:n päävalmentaja Ilja Nikitin vaihtoi maalivahtia ja torjuntavastuun otti Lars Johansson.

TsSKA nousi vielä kahden maalin päähän toisessa erässä Mihail Grigorenkon onnistuttua läpiajosta ohittamaan Mikko Koskisen, mutta varsinaista takaa-ajoa ei kotijoukkue saanut enää edes kolmannessa erässä aikaiseksi.

SKA niskan päällä jokaisella osa-alueella

Ottelusarjan ensimmäinen peli oli tasainen, mutta toisessa ja kolmannessa pelissä SKA on ottanut ohjat. Moskovaan joukkue tuli valmiina ja pelasi kuin kotiyleisönsä edessä. SKA sai näyttämään TsSKA:n huonolta, eikä kotijoukkueella ollut juuri mahdollisuuksia haastaa vieraitaan.

TsSKA:n on laitettava työhaalarit aiempaa tiukemmin päälle, mikäli joukkue meinaa haastaa vastustajansa täysin. Joukkueen maalivahtipeli ei ole ollut riittävällä tasolla, vaikka yksi voitto onkin tilastoihin merkitty.

Peli tulevaisuuden suhteen on selvä. Mikäli TsSKA häviää keskiviikkona kotijäällään, on sarja yhtä peliä vaille paketissa ja joukkueen unelma Gagarin Cupista jää odottamaan ensi kauteen. Joukkueen on jätettävä kaikki jäälle ja luotava paine Koskisen maalille − muuten ei tulosta tule.