Jokereiden taistelu riitti yhteen pisteeseen

KHL / Raportti
Johan Harju iski Jokereiden tasoitusmaalin kolmannessa erässä.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Moskovan TsSKA jatkoi hirmuvirettään KHL:ssä, kun se kaatoi kotonaan Helsingin Jokerit. Vaikka kotijoukkue ottelua hallistikin selkeästi, ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalla.

Ottelun alku oli mielenkiintoinen, kun molemmat maalivahdit sähläsivät pahemman kerran. Ensimmäisenä vuorossa oli TsSKA:n maalivahti Stanislav Galimov.

Kello ehti tikittää vain 44 sekuntia, kun Jokerit juhli jo ensimmäistä maaliaan. TsSKA:n puolustaja Ondřej Němec laukoi kiekon päin Jere Sallista. Jokerihyökkääjä pääsi puolittain läpi ja iski kiekon helposti ohi Galimovin, joka jäätyi täysin paikalleen eikä tehnyt elettäkään pysäyttääkseen kiekon.

Seuraava lahjamaali nähtiin vain muutama minuutti myöhemmin. Tällä kertaa Jokereiden maalivahti Henrik Karlsson sähläsi. Hänen purkukiekkonsa ei koskaan lähenyt lavasta, joten Sergei Andronov riisti kiekon ja iski sen tyhjään maaliin.

Jokerit pinteessä tasaviisikoin

Jokereilla oli vaikeuksia päästä keskialueen yli. TsSKA puolusti sen hyvin, mutta Jokereiden hyökkäysten rakenteessa oli isoja ongelmia. Se ei tullut tyypilliseen tapaansa yhdessä rintamassa keskialueen yli, vaan pelaajat sinkoilivat sinne tänne. Myös syöttöjen tarkkuudessa vierasjoukkueelle jäi paljon parannettavaa.

Avauserässä Jokerit onnistui laukomaan vain kolme kertaa TsSKA:n maalia kohti, mikä kertoi Jokereiden vaikeuksista tasaviisikoilla pelatessa. Ylivoimalla vierasjoukkue sai kuitenkin luotua painetta.

Toisen erän alussa Andrei Stas istui jäähypenkillä, kun Petr Koukal iski maalin edestä Steve Mosesin laukauksen jälkeisen irtokiekon maaliin. Tšekkihyökkääjän kauden 10. maali vei Jokerit 1-2-johtoon.

TsSKA:n kova painostus tuotti lopulta tulosta. Ivan Telegin suti kiekon maaliin takatolpalta ja tasoitti lukemat.

Zaitsev ratkaisi jatkoajalla

Andreas Enqvist vei TsSKA:n ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Jokereiden toisen maalin iskenyt Koukal ei saanut pomppivaa kiekkoa lapaansa, ja kiekko päätyi Enqvistille, joka pääsi nokikkain Karlssonin kanssa. Ruotsalaishyökkääjä nosti kiekon taidokkaasti yläkulmaan.

Johan Harju kuitenkin tasoitti pelin. Ville Lajunen antoi lähes identtisen syötön Harjulle kuin hän antoi edellisessä ottelussa Tomi Mäelle. Harju ei tilanteesta epäonnistunut ja veivasi kiekon rystyllä maaliin.

3-3-tilanteessa edettiin jatkoajalle. Jokerit pääsi heti jatkoajan alussa ylivoimalle, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Sen sijaan TsSKA ratkaisi ottelun ylivoimalla. Noin kaksi minuuttia ennen jatkoajan loppua Niklas Hagman sai estämisestä kahden minuutin jäähyn. Nikita Zaitsevin kova laukaus painui etukulmasta sisään, ja TsSKA pääsi juhlimaan kuudetta peräkkäistä voittoaan.

Jokereiden kausi jatkuu tiistaina, kun se kohtaa vieraskentällä Torpedo Nižni Novgorodin.

» Lähetä palautetta toimitukselle