Hyvä avauserä ei riittänyt Jokereille, Jormakka sairastuvalle

KHL / Raportti
Pekka Jormakan jalka vääntyi pahan näköisesti kamppailun päätöserässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit aloitti ottelun Moskovassa loistavasti ja vei kurinalaisuudellaan pelin alkua. Toiseen erään tuli kuitenkin herätetty TsSKA, joka pisti Jokerit tatamiin ykköstähtensä Aleksandr Radulovin johdolla. Helsinkiläisille tuli myös lisää murheita, kun ennestäänkin pitkä loukkaantuneiden lista sai jatkoa Pekka Jormakasta.

Helsingin Jokerit esitti kamppailun alussa loistavaa peliä, kun se hallitsi kiekkoa ja piti TsSKA:n pois tilanteista. Tämä turhautti isäntiä, jotka keräsivät lukuisia jäähyjä Aleksandr Radulovin johdolla.

Pelin suunta vaihtui kuitenkin ensimmäisen erätauon jälkeen, ja TsSKA vei loppupeliä selvästi. Numerot säilyivät tiukkoina, mutta isännät olivat pelillisesti dominoivia. Lopulta TsSKA kirjasi kamppailun itselleen lukemin 2-1.

Jokerit lähti kamppailuun vajaalla ryhmällä kun ennestäänkin vain 18 pelaajan kokoonpanosta Jesse Joensuu jäi pois alkulämmittelyn jälkeen. Lukuisista loukkaantumisista kärsivä joukkue sai päätöserässä lisää huolestuttavia uutisia, kun Pekka Jormakka kaatui yhdessä Nikita Zaitsevin kanssa ja liukui päätyyn. Jormakan jalka jäi pahasti laidan ja pelaajien väliin, ja hänet vietiin pois kaukalosta paareilla.

Ottelun loppupuolella Jokereiden hyökkäys kapeni kolmeen kenttään, kun Brandon Kozun ajettiin ulos kyynärpäätaklauksesta.

Unelma-alku vaihtui selviytymistaisteluksi

Jokerit sai kamppailuun unelma-alun myös maalien osalta, kun Niko Kapanen jakoi ylivoimalla poikittain ja hyvässä vireessä oleva Juhamatti Aaltonen latoi suoraan syötöstä lukemiksi 0-1.

Toisessa erässä kamppailun painopiste vaihtui täysin. TsSKA otti pelin edetessä tahtipuikon täydellisesti haltuunsa, eikä Jokereilla ollut mitään asiaa hyökkäyspäähän. Tästä kertovat myös toisen erän laukaisuluvut 15-3. Erän viimeisen kymmenen minuutin aikana Jokerit ei saanut ainuttakaan kutia kohti TsSKA:n maalia.

TsSKA ei kuitenkaan saanut tehtyä toisessa erässä kuin yhden osuman. Pystyhyökkäyksessä Radulov rytmitti peliä ja Jere Sallinen lähti tuplaamaan häntä. Tämä jätti takaviistosta vapaaksi Andrei Svetlakovin, joka pääsi laukomaan hyvältä paikalta ja tasoittamaan pelin.

Kolmannessa erässä Jokerit heräsi hieman peliin, mutta TsSKA hallitsi yhä. Punapaidat voittivat kaksinkamppailuita ja ehtivät liki jokaiseen irtokiekkoon.

Voittomaalissa Radulov näytti parasta osaamistaan ja kieputti päädyssä jokeripuolustuksen nippuun. Lopulta supertähti syötti maalin nurkalta selkänsä takaa Igor Telekinille,  joka oli raivannut tiensä ykkössektorille.

Jokereilla oli lopussa vaikea viritellä kirivaihdetta, kun Kozun otti pitkän jäähyn ja vierasputken rasittama helsinkiläisjoukkue hyökkäsi vain kolmella ketjulla. Täten täysi pistepotti jäi Moskovaan ja Jokerit palasi hetkeksi Suomeen kokoamaan rampautuneita rivejään.