Traktorin vahva toinen erä oli Jokereille liikaa

KHL / Raportti
Henrik Karlsson otettiin vaihtoon, kun Traktor siirtyi toisessa erässä 4-0-johtoon.
Kuva © Miro Pesonen
Helsingin Jokerit jäi täysin Traktor Tsheljabinskin jalkoihin. Jokerien puolustus- sekä maalivahtipelaaminen pettivät täysin, ja Traktor latoi toisessa erässä neljä maalia.

Ensimmäinen erä oli Jokerien hallintaa. Traktorille vihellettiin yhteensä kuusi minuuttia jäähyjä, mutta Jokerien ylivoima jäi vaisuksi. Kiekkoa liikuteltiin pelaajalta toiselle, mutta laukaukset puuttuivat. Traktor yllätti Jokerit täysin, sillä se iski avausmaalin alivoimalla. Jokerit sähläsi kiekon kanssa omalla alueellaan, ja Seymon Kokuyov tuikkasi kiekon maaliin.

Jokerit oli parempi joukkue avauserässä ja pelasi aktiivista jääkiekkoa. Jokerit hallitsi kiekkoa, karvasi aggressiivisesti ja pelasi muutenkin ihan hyvää jääkiekkoa vieraskaukalossa.

Jokerit romahti toisessa erässä

Toinen erä oli kuitenkin synkkä Jokerien kannalta. Jokerit ei ollut pelillisesti missään vaiheessa hätää kärsimässä, mutta yhtäkkiä kotijoukkue Traktor johti peliä 4-0. Se riitti Jokerien maalia vartioinneelle Henrik Karlssonille, ja Riku Helenius vaihdettiin maalille.

Jokerit tuli vielä näennäisesti peliin mukaan, kun Peter Regin toi vierasjoukkueen kolmen maalin päähän. Missään vaiheessa Jokerit ei kuitenkaan saanut kunnon kiriä aikaan. Hyökkäyspeli oli vaisua ja puolustuspelaaminen lepsua. Sen lisäksi Traktor pelasi äärimmäisen vahvasti. Erityisesti nopeat vastahyökkäykset tuottivat jatkuvasti vaikeuksia Jokereille.

Traktor myös puolusti todella tiiviisti koko viisikon voimin. Jokerit ei millään päässyt hyville maalintekopaikoille, ja kiekonmenetykset kostautuivat tylysti.

Traktorin vahvasta puolustuksesta kertovat myös tilastot. Ennen ottelua Jokereita vastaan Traktor oli päästänyt vain 11 maalia edellisessä kahdeksassa ottelussa. Jokereita vastaan Traktor sai myös maalihanat auki kunnolla.

Ottelu päättyi kuitenkin lopulta Traktorin kahden maalin voittoon, kun Jokerit kaunisteli vielä lukemia kolmannen erän lopussa. Lukemat tulostaululla olivat lopulta 5-3.

Jokereille jää paljon parannettavaa seuraavaa peliä ajatellen. Esitys oli kaiken kaikkiaan vaisu. Maalinteosta puuttui tietty aggressiivisuus, ja peliä rasittivat jatkuvat virheet niin kiekollisena kuin kiekottomanakin. Sen lisäksi Karlssonilla ei ollut missään nimessä paras päivä.

Jokerien seuraava ottelu on perjantaina. Silloin vieraskaukalossa vastaan asettuu Neftehimik Nizhnekamsk.