Jokerien revanssi epäonnistui - Torpedo vahvempi kotikaukalossaan

KHL / Raportti
Jokerien ja Torpedon välinen ottelu tarjosi fyysisyyttä ja maalineduskamppailuja.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Viime keväänä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohdanneet Helsingin Jokerit ja Torpedo Nižni Novgorod iskivät yhteen Torpedon kotihalllissa. Torpedo oli viime kevään tapaan Jokereita vahvempi ja nappasi 3-1-voiton varsin sekavassa ja rikkonaisessa ottelussa.

Viime kevät ja Peteris Skudran valmentama Torpedo eivät jättäneet jokerikannattajiin kovinkaan lämpimiä muistoja, kun Torpedo eteni pudotuspeleissä jatkoon. Se pelasi sarjassa sääntöjen rajamailla ja syyllistyi myös ajoittain likaiseen peliin.

Ottelussa oli siis ainakin ennakkoon tavallista runkosarjaottelua enemmän latausta ja sähköä. Kentällä nähtiinkin paljon fyysisyyttä ja jäähyjä.

Daugavins ja Galuzin olivat tehokkaita

Kaspars Daugavins ja Vladimir Galuzin nousivat Torpedon sankareiksi. Daugavins keräsi Jokereita vastaan kaksi tehopistettä ja Galuzin kolme.

Avauserä ei suurta draamaa pelillisesti tarjonnut. Erän merkittävin tapahtuma nähtiin aivan sen lopussa, kun Jokerit otti kaksi jäähyä, joista jälkimmäisestä tuomittiin ulosajo Rasmus Rissaselle. Toiseen erään lähdettiin siis Torpedon kahden miehen ylivoimalla.

Kahden miehen ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta Torpedo iski voitetun hyökkäyspään aloituksen seurauksena avausmaalin, kun toista erää oli pelattu vajaa kuusi minuuttia. Galuzin nappasi aloitusvoiton ja Daugavins latasi kotijoukkueen johtoon.

Jesse Joensuun ylivoimaosuma komean syöttökuvion päätteeksi tasoitti puntit hetkeksi, kunnes Galuzin vei Torpedon uudelleen johtoon toisen erän lopussa.

Jokerien sekavan pelin myötä joukkue ei saanut kunnolla luotua painetta viimeisessä erässä, jotta olisi pystynyt nousemaan tasoihin. Galuzin iski loppulukemat 3-1 tyhjään maaliin Jokerien pelatessa ylivoimalla kuudella neljää vastaan.

Jokerien viisikkopeli äärimmäisen sekavaa

Jokerit ei pelannut ottelussa tarpeeksi kontrollilähtöjä, mikä johti siihen, että joukkue hyökkäsi jatkuvasti väsyneenä ja alivoimaisena. Näin pelin virtaus pysyi Torpedon hallussa.

Hajanainen viisikkohyökkääminen vaikutti myös puolustamiseen. Kun hyökätessä pelaajien etäisyydet kasvoivat luvattoman paljon, puolustaminen tiiviisti viidellä miehellä oli lähes mahdotonta.

Näytti myös siltä, että Jokerit luopui kiekosta epätavallisen paljon suhteessa siihen, kuinka Jukka Jalosen aiemmin valmentamat joukkueet ovat aina pelanneet. Jokerien pelaajat turvautuivat vaihtotilanteissa usein epämääräisiin päätykiekkoihin, vaikka olisi ollut mahdollisuus pitää kiekko hallussa. Vaihtojen alussa jouduttiin ensin riistämään vastustajalta kiekko ja vasta sitten hyökkäämään.

Huolta valmennukselle aiheuttivat myös kiekonmenetykset. Huolimattomuus kiekon kanssa oli Jokerien yksi suurimmista ongelmista ottelussa. Kiekonmenetyksiä tuli paljon, mikä avasi Torpedolle useita vastahyökkäyspaikkoja.

Jokerit pelaa seuraavan kerran vasta 6.9, jolloin se kohtaa vieraskaukalossa Traktor Tsheljabinskin. Tauon aikana on hyvä mahdollisuus kehittää ja hioa pelitapaa ja sen toteutusta kuntoon.