Sami Lepistö iski kauden avausmaalinsa.

Mikko Taipale / Jokerit

Lepistölle ja Joensuulle kauden avausmaalit, Jokereille arvokas vierasvoitto

Jokerit palasi voittokantaan yhden tappiopelin jälkeen, kun sen tehokas ylivoima takasi sille 4−3-voiton Moskovan Spartakista.

Jokerit palasi tositoimiin KHL:ssä reilun viikon tauon jälkeen, kun se kohtasi Moskovassa Spartakin. Kotijoukkue taisteli ja roikkui pitkään Jokereiden kyydissä, mutta lopulta voitto ja kolme pistettä matkasivat Helsinkiin lukemin 4-3.

Jokereiden ase ottelussa oli sen loistavasti toiminut ylivoima. Aivan sataprosenttiseen tehokkuuteen Jokerit ei ylivoimansa osalta lopulta yltänyt, vaikka joukkue teki peräti kolme neljästä osumastaan ylivoimalla.

Viikon pelaamattomuus ei näkynyt Jokereiden otteissa, vaan joukkue tuli otteluun energisenä heti avauserästä lähtien. Ensimmäiset kymmenen minuuttia pelattiin lähes täysin yhteen päätyyn jokaisen jokerikentällisen painaessa pelin syvälle Spartak-päätyyn.

Mitä pidemmälle avauserä eteni, pääsi myös kotijoukkue paremmin ja paremmin peliin mukaan, mutta maaleja ei erässä nähty kummaltakaan joukkueelta.

− Viikko huilia alla, niin siinä meni hetki, että pelifiilis löytyi. Ensimmäinen erä (0–0) on ihan hyvä vieraissa ja varsinkin tauon jälkeen. Hallittiin kuitenkin ihan ok ekaakin erää. Vähän oli hurlumhei-kiekkoa välillä. Ei meidän ollut tarkoitus pelata noin avointa peliä, mutta otetaan kolme pinnaa vastaan. Ei sitä kukaan kohta enää muista, mitä siellä tapahtui, Sami Lepistö kertoi vaatimattomana pelin jälkeen.

Maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä maaliverkkoja heiluteltiinkin sitten peräti neljän osuman edestä kummankin joukkueen osuessa kahdesti.

Jesse Joensuu vei Jokerit johtoon ohjattuaan Peter Reginin millintarkan syötön ohi Spartak-vahti Markus Svenssonin maalin edestä. Ykkösketjusta John Normanin johtamaan kolmoskenttään siirretylle Joensuulle osuma oli kauden ensimmäinen.

Myös Jokereiden toinen maali syntyi ylivoimalla, kun Lepistö pääsi iskemään Niklas Jensenin laukauksesta syntyneen paluukiekon voimalla Svenssonin taakse. Joensuun tavoin myös Lepistö pääsi näin maalin makuun ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.

– Tosi kivalta tuntui tietysti onnistua. Tilanne tuli varkain. Siinä oli [Matt] Gilroyn kanssa vähän erikoinen pakki-pakki-syöttö. Kiekko pomppasi eteeni ja yritin vain saada maalia. Kuulin, että jotain 3800 päivää oli edellisestä jokerimaalistani, mutta en kyllä yhtään muista, milloin sen tein. Hyvä, että sain kuivan kauden poikki, Lepistö hymyili.

Jokerimaalien välissä Spartak ehti kuitenkin tasoittaa ottelun, kun se sai paineen jokeripäätyyn heti Jokereiden avausmaalin jälkeen. Jokereita vielä viime kaudella edustaneen Ville Lajusen laukauksen ohjasi sisään Aleksandr Komaristi.

Sama toistui myös Jokereiden toisen maalin jälkeen, kun Spartak kuittasi pelin tasoihin vain kahdessa minuutissa Jokereiden johto-osumasta. Dmitri Judin laukoi viivasta ja laukaus yllätti Ryan Zapolskin jokerimaalilla.

Kolmas erä oli selkeästi Jokereiden erä joukkueen hallitessa pelin kulkua pitkin hyökkäyksin. Joukkue myös tuntui karkaavan jo ratkaisevan tuntuiseen johtoon Jensenin ja Marko Anttilan kasvatettua Jokereiden etumatkan jo kahteen maaliin.

Aivan loppuhetkillä Spartak nousi kuitenkin vielä mukaan kamppailuun, kun hyvän pelin pelannut Lajunen onnistui ohittamaan Zapolskin upealla lämärillään.

Maalin jälkeen Spartak painoi hurjasti päälle ja haki tasoitusta, mutta lisäosumia kamppailussa ei enää nähty. Näin pisteet lähtivät Jokereiden matkassa Helsinkiin, johon Jokereiden on matkustettava, vaikka vieraskiertue jatkuukin jo lauantaina Kiinassa Red Star Kunlunin vieraana.

– Täytyy olla tyytyväinen toistaiseksi. Voitto tuli hyvällä pelaamisella. Nyt pari päivää huilia ja sitten Kiinaan pitkälle reissulle. Yritetään sieltäkin kerätä mahdollisimman paljon pisteitä matkaan, Lepistö päätti.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKJukurit
"HIFK:n ketsuppipullo aukeaa"
Helsingissä kohtaavat kaksi erittäin nihkeän alkukauden pelannutta joukkuetta. Molempia joukkueita ovat vaivanneet erityisesti suuret maalinteko-ongelmat. HIFK:lla puolustus on ollut ainakin kelvollisella tasolla, mikä nostaa isännät hienoisiksi ennakkosuosikeiksi. Materiaalista löytyy sen verran laatua, että ketsuppipullon aukeamista voi pitää ajankysymyksenä. Siitä nähdään ainakin viitteitä perjantai-illassa, kun pisteet jäävät HIFK:lle.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoKalPa
"Rohkeaa peliä Raumalla"
Raumalla nähdään kisällin ja oppipojan kohtaaminen, kun Sami Kapasen KalPa saapuu Pekka Virran luotsaaman Lukon vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat esittäneet viihdytttäväksi laskettavaa jääkiekkoa alkaneella kaudella. Molempien joukkueiden suurimpia ongelmia ovat olleet lukuisat kiekonmenetykset, jotka tulevatkin kostautumaan perjantaina molemmissa päädyissä. Lukko vienee pidemmän korren, mutta jatkoaika on varsin mahdollinen.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansSaiPa
"Pelicansin ylivoima tuo voiton"
Pelicans saa perjantaina vieraakseen oppiprosessin keskellä olevan SaiPan. Lappeenrantalaisjoukkueen luotsi vannoo vahvasti pelirohkeuden nimeen, mikä povaa illasta vauhdikasta ja värikästä. Pelicansillakin on ollut omat ongelmat eritoten puolustussuuntaan, joten maaleja tuskin illasta tulee puuttumaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ratkaisee ottelun lahtelaisten hyväksi.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
SportÄssät
"Länsirannikolla kuuma taisto pisteistä"
Vaasan perjantai-illan lämpimästä tunnelmasta vastaavat Sport ja Ässät. Isäntäjoukkue on liigan ylivoimaisesti eniten maaleja päästänyt joukkue, mikä povaa hyvää Ässissä hyvän alun kaudelle saaneille ulkomaalaisvahvistuksille. Ässät on kyennyt pelaamaan hieman kliinisempää jääkiekkoa, mistä kertoo tuorein päänahka Tapparasta. Tämä tuokin myös Ässille kaivatun voiton.
 • 1
 • 3
 • 3
 • 4
TPSKärpät
"Kärppien pelinopeus liikaa TPS:lle"
Turkuun odotellaan kierroksen mahdollisesti eniten maaleja tarjoava ottelu, kun TPS isännöi Kärppiä. Joukkueet ovat mättäneet liigassa toiseksi ja kolmanneksi eniten maaleja, eikä puolustuspäässäkään tekeminen ole pahasti sakannut. Selkeästi peliään nopeuttaneet oululaiset tarjoavat TPS:lle erittäin kovan haasteen kurinalaisuudellaan, ja sen pysyessä olennaisena elementtinä pisteet matkaavat todennäköisesti Ouluun.
 • 3
 • 3
 • 4

Ottelukierros

Avtomobilist - Ak Bars
3 - 2
Severstal - Dinamo Msk
1 - 5
Torpedo - Lokomotiv
3 - 0
Dinamo R - SKA
1 - 3
HK Sotši - Dinamo Mn
2 - 4