Jokereille täystyrmäys Pietarissa

KHL / Raportti
Illan tasapuolisin taistelu.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Pudotuspeliviivan alle vajonnut helsinkiläisryhmä oli mahdottoman tehtävän edessä Pietarin lauantai-illassa. Siipirikkoinen Jokerit sai kenties KHL-historiansa kylmintä kyytiä, kun SKA Pietari murskasi narripaidat tyylipuhtaasti 6-0.

Pahasti vajaamiehinen Jokerit pysyi puoli erää pietarilaisten kyydissä, kunnes SKA otti ohjat käsiinsä. Kotijoukkue iski avauserän puolivälin jälkeen kaksi nopeaa osumaa, joista vieraat eivät enää toipuneet.

– Olemme kaikki todella pettyneitä illan suoritukseen. Mitä tässä voi sanoa, ala-arvoista, Petteri Wirtanen totesi Jokerien tiedotteessa.

Voittajasta ei ollut jatkossa epäselvyyttä. SKA jatkoi maalitehtailuaan myös seuranneissa erissä, eikä helsinkiläisryhmä pystynyt missään vaiheessa uhkaamaan pietarilaisten johtoasemaa. Loppulukemat 6-0 kertovat tylyä kieltä joukkueiden tasoerosta.

- Tämän päivän suoritustaso ei ole hyväksyttävä missään nimessä, Wirtanen jatkoi.

Täysin aseeton Jokerit

Ottelu oli kokonaisuudessaan SKA:n yksipuolista näytöstä. Jokerit turhautui kotijoukkueen ylivoimaisuuteen ja keskittyi kuluttamaan jäähypenkkiä. Lukuisten pienten rangaistusten lisäksi helsinkiläisten henkisestä ahdingosta kielivät muun muassa Topi Jaakolan ulosajo sekä Chay Genowayn ja Roope Talajan aloittamat nyrkkitappelut.

Ilta oli SKA:n maalilla Mikko Koskisen syrjäyttäneelle Igor Šestjorkinille käsittämättömän helppo. Materiaaliero joukkueiden välillä oli toki silmiinpistävä, mutta pietarilaisten esitys oli siitä huolimatta harvinaisen suvereeni. Pyyhkeitä isännille voi jakaa ainoastaan kehnosta erikoistilannepelaamisesta, sillä joukkue ei onnistunut ohittamaan Ryan Zapolskia ylivoimalla kertaakaan. Takaiskuitta selvinnyt alivoima oli kuitenkin laiha lohtu Jokereille.

SKA pystyi kerta toisensa jälkeen murtautumaan vaivatta Jokerien puolustusalueelle, eivätkä vieraat löytäneet keinoja saada isäntien tähtisikermää aisoihin. Ottelu oli narripaitojen osalta täydellistä selviytymistaistelua, jossa joukkueelle ei jäänyt sijaa organisoida hyökkäyspeliään. Jokerien illan maalipaikat voikin laskea yhden käden sormilla. 

- Emme ole tyytyväisiä tulokseen, emmekä omaan peliimme. Jokaisen pitää miettiä omaa tekemistään, ennen kuin voimme joukkueena onnistua paremmin, Wirtanen analysoi.

Nähdyn perusteella helsinkiläisille on tiedossa lisää ongelmia, kun joukkue kohtaa tiistaina Moskovassa TsSKA:n. Pientä helpotusta Jokereille saattaa olla luvassa, jos tanskalaiskaksikko Peter Regin-Oliver Lauridsen kykenee palaamaan jäille loukkaantumistensa jäljiltä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle