Jokerit nollasi Sibirin, Mäki sairastuvalle

KHL / Raportti
Riku Helenius torjui Siperiassa nollapelin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit aloitti vieraskiertueensa Novosibirskissä. Toisen erän maalien myötä Jokerit kahmi mukaansa täydet pisteet. Huolenaihetta tuli kuitenkin avauserässä, kun joukkueen sentterikaarti oheni entisestään Tomi Mäen loukkaantumisen vuoksi.

Jokereiden ja Sibirin kohtamisen alku oli varsin sekavaa pelaamista. Vähitellen Jokerit sai pelistä enemmän kiinni ja pelasi isäntiä kurinalaisemmin. Etenkin toisen erän maaliensa jälkeen Jokerit tyrehdytti kotijoukkueen hyökkäyspelin tehokkaasti ja puolusti koko viisikolla.

Vieraiden peli ei häikäissyt missään vaiheessa, mutta se oli silti etenkin johtoasemassa tehokasta ja eleetöntä vieraspelaamista. Tämä palkittiin täysillä pisteillä ja Riku Heleniuksen nollapelillä.

Ottelun ikävin tilanne nähtiin avauserän puolivälissä, kun Aleksei Kopeikin taklasi huonossa asennossa ollutta Tomi Mäkeä selästä jokerimaalin lähellä. Mäki lensi pää edellä laitaan, ja hänet jouduttiin kantamaan ulos kaukalosta. Mäki poistui paikalta lopulta ambulanssikyydillä. Kopeikin ajettiin suihkuun, mutta Jokerit ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa.

Helsinkiläisille Mäen loukkaantuminen sattui huonoon saumaan, sillä seura on vieraskiertueellaan ilman Niko Kapasta. Täten joukkueen sentterikalusto kapeni entisestään.

Toisen erän maalit ratkaisivat

Jokerit lähti tiistain otteluun pirteästi, mutta avauserä oli kuitenkin kotijoukkueen hallintaa. Helenius oli vireessä heti alusta lähtien, ja erätauolle painuttiin 0-0-lukemissa.

Toisessa erässä Jokerit sai otetta itselleen. Vieraat siirtyivät johtoon ensimmäisen KHL-ottelunsa pelanneen Jesper Jensenin maalilla. Tanskalaispakki heitti pienestä kulmasta kiekon kohti maalia, ja lopulta peliväline painui verkkoon hölmistyneen Sibir-vahti Nikita Bespalovin patjojen välistä.

Erän puolivälissä kotijoukkue sai jäähyn hyökkäyspään rähinöinnistä. Jokerit käytti hölmöilyn hyväkseen, kun Philip Larsenin viivasta ampuma kiekko painui verkkoon Pekka Jormakan jalasta. Jormakan ilta oli muutenkin onnistunut, kun hyökkääjä pystyi hankkimaan useita tekopaikkoja itselleen.

Jokereilla oli osumien jälkeen muutama loistopaikka, mutta heikko viimeistely ja Bespalovin loistotorjunnat pitivät tilanteen tasaisena. Enempää maaleja ei kamppailussa enää nähty, ja täten Jokerit kampesi kiertueensa ensimmäisestä pelistä täydet pisteet lukemilla 0-2.