Jokerit tehoton Ufan vieraana

KHL / Raportti
Salavat Julajevin maalivahti Niklas Svedberg oli ottelun parhaimmistoa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden vieraskiertue päättyi lauantaina, kun joukkue kohtasi huippuvireessä olevan Salavat Julajev Ufan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Helsingissä vajaa kaksi viikkoa sitten päättyi Salavat Julajevin voittoon 1−5. Ensimmäistä kertaa joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa päädyttiin kotivoittoon.

Edellisessä ottelussaan Jokerit kaatoi vieraskentällä Metallurg Magnitokorskin, mutta joukkueen pelaaminen on ailahdellut viime aikoina. Loukkaantumiset ovat rasittaneet joukkuetta, minkä lisäksi pelitavan omaksuminen ja maalinteko ovat tökkineet.

Jokerit on sitkeästi jauhanut omaa pelitapaansa ja pyrkinyt kehittämään sitä, vaikka se ei ole vielä tuonut haluttua tulosta. Ottelu toisensa jälkeen Jokerit on saanut entistä paremmin näkymään harjoiteltuja asioita kentällä.

Salavat Julajevia vastaan Jokerit pyrki jälleen pitämään vastustajaansa enemmän kiekkoa. Pelitapaansa vierasjoukkue pystyi toteuttamaan laadukkaasti, mutta tulostaululla se ei Salavat Julajevia vastaan näkynyt, vaan kotijoukkue oli tehokkaampi ottelussa huomattavasti tehokkaampi kuin Jokerit.

Jokerit pystyi tasaviisikoin hallitsemaan peliä. Vierasjoukkue laukoi avauserässä peräti 17 kertaa mutta ilman tulosta. Salavat Julajev sen sijaan iski kiekon kahdesti ohi Henrik Karlssonin. Dmitry Makarov aloitti maalinteon kahden pelatun minuutin jälkeen. Ufan toinen maali syntyi ylivoimalla, kun Alexander Loginovin kova laukaus siniviivalta yllätti Karlssonin.

Jokerit hakkasi päätä seinään

Toinen erä oli jälleen Jokereiden näennäistä hallintaa. Vierasjoukkue piti paljon kiekkoa hyökkäysalueellaan, mutta peli pyöri lähinnä kulmissa. Sen sijaan Salavat Julajev oli jatkuvasti vaarallinen päästessään vastahyökkäyksiin.

Jokerit ei päässyt aivan parhaille maalintekopaikoille. Näin ollen Salavat Julajevin maalivahdilla Niklas Svedbergillä ei ollut suuria vaikeuksia. Hyvässä vireessä ruotsalaismaalivahti oli, sillä hän torjui ottelussa yhteensä 43 kertaa.

2−0-lukemat säilyivät kolmannen erän puoleen väliin asti. Ottelun viimeisessä erässä Jokerit yritti kovasti saada kavennusosumaa, mutta Svedberg ei ollut yllätettävissä. Ruotsalaismaalivahti piti ottelussa maalinsa puhtaana. Salavat Julajev voitti lopulta 4−0. Suomalaishyökkääjä Teemu Hartikainen ohjasi taidokkaasti ylivoimalla kiekon ohi Karlssonin, ja ottelun lopussa vielä Nikolai Prokhorkin kaunisteli loppulukemat.

Jokereiden kausi jatkuu tiistaina kotiottelulla Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle