Helenius seisoi päällään - Jokerit jo kolmen nollapelin putkessa

KHL / Raportti
Riku Helenius pelasi Ufassa erinomaisen ottelun.
Vajaamiehinen Jokerit raapi niukan 2-0-vierasvoiton Salavat Julajev Ufasta, ja otti revanssin kauden aiemmassa kohtaamisessa kärsitystä 4-2 - kotitappiosta. Erityisesti Petr Koukalin poissaolo näkyi Jokereiden esityksessä. Ufa oli kaikilla muilla rintamilla Jokereita parempi, mutta ei onnistunut maalinteossa edes kahden miehen ylivoimalla.

Jokeripelaajien maajoukkuetehtävistä johtuen helsinkiläisten paidassa kurvaili ensimmäistä kertaa myös Severi Sillanpää. Nelosketjun keskellä Semir Ben-Amorin ja Eetu Pöystin kanssa pelannut Sillanpää esiintyi kelvollisesti, vaikka peliaika jäi suurista jäähymääristä johtuen aika vähiin.

Kotijoukkue Ufa jäi maaleitta, mutta ei pelannut mssään tapauksessa huonosti. Joukkue rakensi lukuisia maalipaikkoja, mutta Jokereiden maalilla torjuntavuoron saanut Riku Helenius oli valmistautunut hyvin. Heleniuksen 26 torjuntaa toivat Jokereille jo kolmannen perättäisen nollapelin. Helsinkiläisten puolustus on pudotuspelikunnossa.

Huhtalalla asenne kohdallaan

Lähes koko avauserä pelattiin tasaista ja vauhdikasta päästä päähän-kiekkoa. Erityisesti Tommi Huhtalalla tuntui luistin kulkevan, ja mies iskikin ottelun voittomaalin ylivoimalla jo neljännellä peliminuutilla. Niko Kapanen ehti ensimmäisenä Ryan Gundersonin siniviivalaukaukseen. Kapasesta kiekko pomppi Huhtalalle, joka runttasi limpun verkon perille.

Kolmannen erän alussa Huhtala ja Ufan Dmitri Sjomin ottivat mittaa toisistaan Sjominin taklattua Niklas Hagmania päähän Jokereiden hyökkäyssiniviivalla. Lopputuloksena Huhtala sai joulunpunaisen nenän, ja molemmille määrättiin viiden minuutin rangaistukset.

Tehoton Ufa

Vaikka kotijoukkue dominoikin maalipaikkoja myös kolmannessa erässä, parhaat tilaisuudet tasoitukseen osuivat toisen erän alkuun Jokereiden otettua kolme perättäistä jäähyä. Kotiyleisön pettymykseksi esimerkiksi Teemu Hartikainen ei onnistunut edes avopaikasta. Ufan puolustukseksi on todettava, että Jokerit pelasi maalinedustansa suurella sydämellä, ja onnikin oli suomalaisjoukkueen puolella. Kiekko kävi useasti myös tolpassa.

Jotain Jokereiden puolustusasenteesta kertoo Jere Sallinen heittäytyminen kolmannessa erässä. Tappelusta saamansa viisiminuuttisen kärsineen Sjominin kova lyöntilaukaus osui Sallista suoraan nilkkaan. Kolaus vei Sallisen hetken pötköttelyn jälkeen pukukopin puolelle.

Ottelun 2-0-loppulukemat iski Petteri Wirtanen tyhjään maaliin. Niko Kapaselle merkattiin illan toinen syöttöpiste.

Jokereiden kahden ottelu vieraskiertue jatkuu perjantaina, kun joukkue matkustaa Raimo Summasen johtaman Avangard Omskin vieraaksi. Omsk on valahtanut jo viiden ottelun tappioputkeen, joten Summaselta tuskin hymyjä irtoaa.