Marko Anttila iski Jokereiden voittomaalin toisessa ottelussa peräjälkeen.

Pekka Rautiainen / Jokerit

Nelosketju Jokereiden salainen ase Kiinassa

Keskiviikon Spartak-voiton jälkeen Jokerit matkasi Kiinaan Red Star Kunlunin vieraaksi. Toisen perättäisen voittonsa ottanut helsinkiläisryhmä löysi ottelun ratkaisijat nelosketjustaan, joka osui joukkueelle peräti kolmesti.

Jokerit jatkoi KHL:ssä voittojen tiellä, kun helsinkiläiset onnistuivat kaatamaan kiinalaisen Red Star Kunlunin. Molemmat seurat olivat aloittaneet kautensa vahvasti, ja lähtökohdat otteluun olivatkin äärimmäisen tasaiset.

Lopulta Jokereiden 4−1-voittoon päättynyt kamppailu oli Jokereiden historian avausvoitto Kiinan maaperällä, sillä joukkueiden viime kauden kohtaaminen Shanghaissa päättyi kotijoukkueen 6−3-voittoon.

Jokereiden voiton takuumiehinä toimivat toisessa pelissä peräkkäin osunut Marko Anttila sekä varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä usean tärkeän torjunnan ottanut maalivahti Ryan Zapolski.

Viime kaudella 56 ottelussa yhteensä seitsemän maalia iskeneelle Anttilalle osuma oli jo kauden kolmas, ja mikä tärkeämpää, molemmat miehen tämän viikon osumat ovat jääneet lopulta Jokereiden voittomaaleiksi.

− On se hienoa. Eihän sitä siinä pelin keskellä vielä tiedä eikä ehdi miettiä, onko voittomaali vai ei, mutta jälkeenpäin tuntuu aina hyvältä. Joukkueena tässä mennään ja kaavitaan voittoja. On hienoa, että pystyn auttamaan myös hyökkäyspäässä. Kyllä se tuo ekstraboostin peliin, Anttila kuvaili tunnelmia ottelun jälkeen.

Maalinsa lisäksi Anttila sai lisäksi syöttöpisteen, kun Antti Pihlströmin poikittaissyöttö livahti Kunlun-vahti Magnus Hellbergin jalkojen välistä suoraan verkkoon.

Jääkiekkolegendan mukaan nimetyn niin sanotun Gordie Howe -hattutempun mies sai täyteen, kun maalin ja syötön lisäksi Anttila tappeli Kunlun-hyökkääjä Cory Kanen kanssa.

− Jäin siinä vähän alakynteen, kun en yhtään ehtinyt hänen ideaansa mukaan. Hän olisi voinut sanoa jotain, ennen kuin alkaa mätkimään. Mutta aina olen valmiina auttamaan joukkuekavereita. Meillä on hyvä porukka kasassa, ja se on tämän homman suola. On mukava pelata yhdessä ja pitää pelikavereiden puolta, Anttila kuvaili joukkueen yhteishenkeä.

Anttilan ja Pihlströmin kanssa nelosketjussa on alkukauden ajan hyökännyt Mika Niemi ja kolmikko on muodostanutkin yhden Jokereiden tasapainoisimmista ja yllättäen jopa vaarallisimmista hyökkäysketjuista.

Jokerit jäähyili, alivoima kesti

Kaksi ensimmäistä erää ottelusta mentiin pitkälti tasatahtiin molempien joukkueiden luodessa laadukkaita maalintekopaikkoja. Ottelun toinen erä varsinkin sisälsi kuitenkin kotijoukkueen pitkiä painostusjaksoja, joiden aikana Zapolski joutui useamman kerran venymään kiekon tielle.

Oma vaikutuksensa kotijoukkueen otteeseen oli Jokereiden jäähysumalla. Kahteen ensimmäiseen erään vierailijoille vihellettiin peräti seitsemän jäähyminuuttia, mutta KHL:n parhaan ylivoiman lisäksi Jokerit esitti ottelussa lähes täydellistä alivoimaa.

− Tiesimme, että tästä tulisi vaikea peli, kun alla oli pitkä matkustus eiliseltä ja niin sanottu aamupeli jo tänään. Ekaan erään ei ihan saatu täysiä irti, mutta pelattiin kuitenkin ihan ok ja saatiin jäähyt tapettua. Aika hyvä vierasmatsi siinä mielessäkin, että saimme pidettyä heidän maalipaikkansa hyvissä luvuissa. Eivät päässeet myllyttämään meidän päässä, Anttila kuvaili.

Ja kuten keskiviikkona, iski Jokerit itse heti ensimmäisestä ylivoimastaan. Peter Regin löysi viivasta maanmiehensä Nicklas Jensenin ja tanskalaisella oli tilaa nousta. Miehen upea laukaus yllätti Hellbergin kilpipuolelta ja vei Jokerit 1−0-johtoon. Maali oli Jensenille jo kauden neljäs.

Kolmannessa erässä Jokereiden alivoima joutui ensimmäisen ja ainoan kerran antautumaan, kun Anttilan 2−0-johtomaalin jälkeen Pavel Vorobei tykitti Kunlunin ainokaisen ohi Zapolskin.

Ottelun loppuhetkillä Jokereiden huippuottelun pelannut nelosketju Anttila–Niemi–Pihlström onnistui vielä kolmannen kerran, kun Pihlström löi kiekon omasta päädystä tyhjään Kunlun-maaliin ja sinetöi näin illan toisella osumallaan Jokereiden 4−1-voiton.

KHL:n itäisimmällä vieraskiertueellaan oleva Jokerit matkustaa Shanghaista seuraavaksi vielä idemmäs Khabarovskiin, jossa joukkue kohtaa Amurin maanantaina Suomen aikaa 12.30.

− Ei tämä tästä vielä yhtään helpota vaan vaikeutuu, kun tulee lisää matkustamista. Nyt mennään takaisin Venäjän puolelle. Toivotaan, että saadaan sieltä kairattua lisää voittoja, Anttila päätti.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKJukurit
"HIFK:n ketsuppipullo aukeaa"
Helsingissä kohtaavat kaksi erittäin nihkeän alkukauden pelannutta joukkuetta. Molempia joukkueita ovat vaivanneet erityisesti suuret maalinteko-ongelmat. HIFK:lla puolustus on ollut ainakin kelvollisella tasolla, mikä nostaa isännät hienoisiksi ennakkosuosikeiksi. Materiaalista löytyy sen verran laatua, että ketsuppipullon aukeamista voi pitää ajankysymyksenä. Siitä nähdään ainakin viitteitä perjantai-illassa, kun pisteet jäävät HIFK:lle.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoKalPa
"Rohkeaa peliä Raumalla"
Raumalla nähdään kisällin ja oppipojan kohtaaminen, kun Sami Kapasen KalPa saapuu Pekka Virran luotsaaman Lukon vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat esittäneet viihdytttäväksi laskettavaa jääkiekkoa alkaneella kaudella. Molempien joukkueiden suurimpia ongelmia ovat olleet lukuisat kiekonmenetykset, jotka tulevatkin kostautumaan perjantaina molemmissa päädyissä. Lukko vienee pidemmän korren, mutta jatkoaika on varsin mahdollinen.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansSaiPa
"Pelicansin ylivoima tuo voiton"
Pelicans saa perjantaina vieraakseen oppiprosessin keskellä olevan SaiPan. Lappeenrantalaisjoukkueen luotsi vannoo vahvasti pelirohkeuden nimeen, mikä povaa illasta vauhdikasta ja värikästä. Pelicansillakin on ollut omat ongelmat eritoten puolustussuuntaan, joten maaleja tuskin illasta tulee puuttumaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ratkaisee ottelun lahtelaisten hyväksi.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
SportÄssät
"Länsirannikolla kuuma taisto pisteistä"
Vaasan perjantai-illan lämpimästä tunnelmasta vastaavat Sport ja Ässät. Isäntäjoukkue on liigan ylivoimaisesti eniten maaleja päästänyt joukkue, mikä povaa hyvää Ässissä hyvän alun kaudelle saaneille ulkomaalaisvahvistuksille. Ässät on kyennyt pelaamaan hieman kliinisempää jääkiekkoa, mistä kertoo tuorein päänahka Tapparasta. Tämä tuokin myös Ässille kaivatun voiton.
 • 1
 • 3
 • 3
 • 4
TPSKärpät
"Kärppien pelinopeus liikaa TPS:lle"
Turkuun odotellaan kierroksen mahdollisesti eniten maaleja tarjoava ottelu, kun TPS isännöi Kärppiä. Joukkueet ovat mättäneet liigassa toiseksi ja kolmanneksi eniten maaleja, eikä puolustuspäässäkään tekeminen ole pahasti sakannut. Selkeästi peliään nopeuttaneet oululaiset tarjoavat TPS:lle erittäin kovan haasteen kurinalaisuudellaan, ja sen pysyessä olennaisena elementtinä pisteet matkaavat todennäköisesti Ouluun.
 • 3
 • 3
 • 4