Steve Moses show

KHL / Raportti
Steve Moses ratkaisi jälleen voiton Jokereille.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit otti lauantai-iltapäivänä todellisen yllätysvoiton, kun helsinkiläisjoukkue kaatoi vieraskentällä KHL-mestari Metallurg Magnitogorskin. Ottelun tähti oli KHL:n maalipörssiä johtava Steve Moses.

Jokerit otti KHL-taipaleensa arvokkaimman voiton, kun Metallurg Magnitogorsk kaatui vierasottelussa lukemin 3−4. Magnitogorsk oli vielä omaa luokkaansa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Helsingissä, jolloin venäläisjoukkue oli parempi numeroin 1−4.

Magnitogorsk hallitsi ottelua myös lauantaina. Kurinalaisesti ja nöyrästi puolustanut Jokerit pelasi kuitenkin hyvän vieraspelin. Helsinkiläisjoukkue pyrki tukkimaan keskialueen ja onnistui taktiikassaan erinomaisesti. 

Lopulta yksi mies ratkaisi ottelun. Hurjassa iskussa oleva Steve Moses jätti varjoonsa muun muassa KHL:n tähtihyökkääjä Sergei Mozjakinin. Jokerit teki neljä maalia, ja Moses oli vahvasti mukana kaikissa.

- Tämä oli meille erittäin tärkeä voitto. Pelasimme tänään paremmin kuin Helsingin ottelussa. Oli tärkeää, että onnistuimme ylivoimalla ja pääsimme johtoon. Lopussa Henrik Karlsson piti meitä pystyssä. Tämä oli meille hieno voitto, Steve Moses kommentoi Viasatin haastattelussa.

Magnitogorsk hallitsi, Jokerit teki maalit

Ottelu alkoi kotijoukkue Magnitogorskin komennossa. Kurinalaisesti puolustanut Jokerit ei kuitenkaan päästänyt isäntiä maalipaikkoihin Jan Kovarin ylärimalaukausta lukuun ottamatta. Vastaavasti alakynnessä olleet narripaidat iskivät kahdesti ylivoimien aikana, kun kotijoukkueen molemmat jäähyt kostautuivat.

Ennen erän puolta väliä LOKOMO-ketju iski avausmaalin nopean hyökkäyksen päätteeksi. Steve Moses rytmitti hyökkäystä erinomaisesti, ja Jokerit pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Moses löysi tutkaparinsa Linus Omarkin, joka iski maalinkulmalta Jokerit johtoon.

Erän lopulla Sergei Terestšenko otti turhan huitomisjäähyn, ja helsinkiläiset iskivät välittömästi. Ville Lajunen ampui aloitusvoiton jälkeen siniviivalta, ja kiekko pomppi Petr Koukalista maaliin. Tilanteen alusti ottelun ykköstähti Moses. 

Kotijoukkueen kokenut valmentaja Mike Keenan reagoi 0−2-tilanteeseen välittömästi ja vaihtoi maalivahtia kun, Vasili Košetškin korvattiin Aleksandr Petšurskilla.

Osala iski tasoituksen

Kotijoukkue lisäsi suoraviivaisuutta toisessa erässä. Tämä näkyi myös tuloksessa ja näennäinen hallinta vaihtui pelin selkeään dominointiin.

Kotijoukkue sai ansaitun kavennusmaalin ylivoimalla. Santeri Saari istui kaksiminuuttista väärästä varusteesta, ja vihdoin Magnitogorsk onnistui. Jan Kovar kiersi b-pisteelle ja ampui upean laukauksen takayläkulmaan. Tilannetta auttoi ennen kaikkea Tim Brentin hyvä maskipelaaminen.

Tasoitus tuli muutama minuutti myöhemmin, kun suomalaishyökkääjä Oskar Osala väänsi kotijoukkueen väkisin tasoihin. Osala oli omalla tontillaan maalin edessä ja hakkasi kolmannen irtokiekon maaliin. Maali oli vaasalaislähtöiselle hyökkääjälle kauden seitsemäs.

Juuri kun näytti siltä, että kotijoukkue menee menojaan iski jälleen Moses. Maalipörssin kärkinimi toi kiekon alueelle ja ampui sivuttaisliikkeestä kiekon helpon oloisesti ohi Petšurskin.

Kun Magnitogorskin Chris Lee jatkoi vielä maalijuhlia toisen erän loppuhetkillä, kolmas erä alkoi tasatilanteessa 3−3.

Moses iski myös ratkaisun

Kolmas erä alkoi jälleen Steve Moseksen yksilösuorituksella. Hurjassa vireessä oleva hyökkääjä toi kiekon Magnitogorskin alueelle ja nosti kiekon rystyltä yläkulmaan.

Maalin jälkeen kotijoukkue maalivahtia toistamiseen, ja Vasili Košetškin palasi jälleen maalille.

Johtomaalin jälkeen Jokerit siirtyi maltilliseen ohjauspeliin, jolla helsinkiläisjoukkue pyrki tukkimaan keskialueen. Muutamia yksittäisiä tilanteita lukuun ottamatta taktiikka toimi erinomaisesti, ja Magnitogorsk ei päässyt vaarallisiin maalipaikkoihin loppuhetkiä lukuun ottamatta. 

Jokerit juhli yllätysvoittoa lukemin 3−4.

» Lähetä palautetta toimitukselle