Erikoistilannejuhlat Zagrebissa - Jokereille kuudes perättäinen voitto

KHL / Raportti
Atte Ohtamaa ja Jesse Joensuu pääsivät juhlimaan maalia myös illan kamppailussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailujen lisäksi myös Jokerit oli jäällä maanantaina, kun vastaan asettui vierasottelussa Medvescak Zagreb. Tuomareiden otteluun valitsema nollatoleranssi aiheutti vaikeuksia pelaajille, ja ottelussa nähtiinkin runsaasti erikoistilanteita.

Jokerit palasi KHL-kiekon pariin kahden viikon joulutauon ja Spengler Cupin jälkeen, kun joukkue kohtasi vieraskaukalossa Medvescak Zagrebin. Tapahtumarikkaassa ottelussa pääosaan nousivat tuomarit, joiden tarkka linja tarjosi molemmille joukkueille lukuisia erikoistilanteita läpi ottelun. Myös Zagrebin areenan heikkotasoinen jää aiheutti molemmille joukkueille ongelmia kiekollisen pelin kanssa.

Ottelun avauserässä molemmat joukkueet saivat kaikki tekopaikkansa käytännössä ylivoimalla. Erässä vihellettiin peräti kahdeksan rangaistusta, ja kotijoukkue pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti jopa kahden miehen ylivoimalla, tuloksetta. Joukkueiden voimasuhteista ei ensimmäisen erän perusteella pystynyt sanomaan juuri mitään, sillä pisin aika viidellä viittä vastaan pelaten kesti noin kolme minuuttia.

Myös Jokereiden ruuti oli ylivoimalla märkää. Niin Peter Regin kuin Brandon Kozun pääsivät laukomaan suoraan syötöstä hyvästä maalipaikasta onnistumatta maalinteossa. Kotijoukkueen maalivahti, englantilainen Danny Taylor oli molemmissa tilanteissa hyvin mukana ja torjui miesten yritykset. Molemmat maalivahdit saivat erässä esittää muutamia loistavia torjuntoja, jokerimaalivahi Henrik Karlsson muun muassa pelasti hanskallaan varman maalin aivan lähietäisyydeltä.

Erän loppuhetkillä, jälleen ylivoimalla, kotijoukkue lopulta onnistui. Karlsson joutui jokerimaalilla nöyrtymään, kun Mark Katicin siniviivalaukaus osui Jesper B. Jensenin jalkaan ja ohjautui alakulmaan. Maalin myötä isännät pääsivät erätauolle maalin johtoasemassa rikkonaisen avauserän päätteeksi.

Toinen erä kääntää ottelun Jokereille

Avauserän kahdeksan kaksiminuuttista saivat toisessa erässä jatkoa, ja yhteensä ottelussa vihellettiin peräti 19 kaksiminuuttista. Lisäksi Kozun hankki protestoinnista henkilökohtaisen käytösrangaistuksen. Tuomarikaksikko Konstantin OleninAlexander Soin näytti valinneen illan kamppailuun totaalisen nollatoleranssilinjan.

Jäähyjä vaikuttikin tulevan läpi illan helpommin puolin ja toisin kuin aikaisemmin kauden aikana. Tämän johdosta ottelu muistutti tempoltaan ja intensiteetiltään enemmänkin harjoitusottelua päätöserän viimeistä kymmenminuuttista lukuunottamatta.

Siitä huolimatta Jokerit onnistui tekemään toisessa erässä kolme osumaa. Näistä kaksi se teki tasakentällisin ja vain yhden ylivoimalla lukuisista maalipaikoista huolimatta. Niko Kapanen, Atte Ohtamaa ja Topi Jaakola saivat nimensä maalintekijätilastoihin. Kapanen ja Ohtamaa pääsivät Medvescak-puolustuksen hapuillessa täysin avoimiin pakkoihin ja jättivät Taylorin vaille mahdollisuuksia. Jaakolan veto puolestaan upposi hieman helpon näköisesti hyvin pelanneen englantilaisen selän taakse.

Toinen erä oli miltei alusta loppuun jokerihallintaa, eikä kotijoukkue päässyt erässä edes ylivoimalle avauserän tapaan. Vähäiset ajat, joita pelattiin viidellä viittä vastaan, olivat täysin Jokereiden hallussa kotijoukkueen yrittäessä iskeä nopeasti vastaan siinä onnistumatta.

Lopullisesti ottelu vaikutti ratkeavan kolmannen erän alussa, kun Jokerit käytti saamansa kahden miehen ylivoiman hyväkseen. Ville Lajunen vapautui jäähyltä ja jäi heti vapaaksi Medvescakin puolustuskolmikolta. Kapasen poikittaissyöttö saavutti Lajusen, joka laukoi kiekon suoraan verkkoon Taylorin ehtimättä reagoida tilanteeseen.

Erän loppupuolella ottelu vielä tasoittui tuomareiden päätettyä jättää pillin loppupelin ajaksi taskuunsa ja kotijoukkue sai paremmin ja paremmin kiinni ottelun juonesta. Heidän kannaltaan herääminen tasakentällisin tapahtui kuitenkin aivan liian myöhään, eikä Jokereilla lopulta suurta hätää tullut. Kerran kotijoukkue maalinteossa kuitenkin vielä onnistui, mutta toisen erän etumatka riitti Jokereille.

4-2 voitto oli Jokereille jo kuudes perättäinen KHL:ssä ja samalla antoi joukkueelle tarvittavaa etumatkaa Pietarin SKA:han kamppailussa Bobrov-divisioonan voitosta. Jokerit sai lisäksi ilouutisia Moskovasta, jossa paikallinen Dynamo jätti SKA:n pisteittä lukemin 5-1.

Seuraavaksi Jokerit matkustaa kotimatkallaan vielä Bratislavaan Slovanin vieraaksi, ennen kuin se voi palata omaan kotihalliinsa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuiden päätyttyä.