Moses ja Karlsson kaatoivat Lokomotivin

KHL / Raportti
Henrik Karlsson pelasi kauden parhaan ottelunsa ja pysäytti Jaroslavlin "rautatyöläiset".
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit jatkoi vieraskiertuettaan hieman alavireisesti kauden aloittaneen Lokomotiv Jaroslavlin vieraana. Kotijoukkue on parantanut otteita sen jälkeen kun Dave King palasi rautatiejoukkueen päävalmentajaksi. Lokomotiv oli tällä kertaa kuitenkin vahvan vierasjoukkueen perässä parin luistimenpotkun verran heti ottelun alusta lähtien.

Jokerit on tällä kaudella ollut todella vahva vierasjoukkue. Kauden aikaisemmissa vieraspeleissä joukkue on jäänyt täysin pisteittä ainoastaan kerran. Yaroslavlissa vastaan luisteli otteitaan parantanut Lokomotiv, joten ennakkoon odotettavissa oli tasainen ottelu.

Ottelu ei kuitenkaan missään vaiheessa noussut niin korkealle tasolle kuin ennakkoveikkaukset antoivat odottaa. Jokerien erittäin vahva tulo ottelun ensimmäiseen erään katkaisi osittain isäntien selkärangan, ennen kuin ottelu ehti edes kunnolla alkaa.

Jokerit vahvana ensimmäiseen erään

Vierailija Jokerit tuli otteluun todella latautuneena ja hyvällä energialla. Kotijoukkue Lokomotiv jäi ottelun alussa lähes täysin telineisiin, ja heräsi pelaamaan vasta kun vierailijat olivat jo kahden maalin karkumatkalla.

Näyte isäntien huonosta keskittymisestä oli Lokomotiv-hyökkääjä Vitali Kartajevin jäähy heti ottelun alussa korkeasta mailasta. Jäähy koitui heti kotijoukkueen kohtaloksi, kun tulikuuma Steve Moses vei vieraat 1−0-johtoon Linus Omarkin esityöstä. Moses laukoi tarkan rannelaukauksen B-pisteeltä takakulmaan ohi Curtis Sanfordin, joka oli jättänyt nurkkaan sopivasti tyhjää tilaa.

Toinen osuma oli samaisen ketjun käsialaa, ja syntyi maalin edestä, kun jokerisentteri Petr Koukal punnersi Sanfordin pudottaman kiekon maaliin. Tilannetta edelsi Daine Toddin laukaus, jonka Sanford kuitenkin torjui. Tässä vaiheessa Omark oli kerännyt jo kaksi syöttöpistettä.

Isäntäjoukkue pääsi peliin mukaan vasta erän puolivälissä, kun sen kakkosketju Martin Thörnberg, Jiri Novotny ja Geoff Platt sai luotua vahvaa pyöritystä Jokerien päätyyn.

Erän toinen puolisko oli tasaisempaa peliä, mutta selkeitä maalipaikkoja ei nähty juurikaan. Parhaiten isäntäjoukkue sai painetta Jokerien alueelle vieraiden huolimattomien kiekonmenetysten seurauksena, mutta todelliset tekopaikat jäivät kuitenkin puuttumaan.

Jokerien tiivis viisikkopeli myrkkyä isännille

Toisen erän alku oli hyvin ympäripyöreää pelaamista, jossa maalipaikat olivat edelleen kortilla molemmille joukkueille. Erän edetessä kuitenkin Lokomotiv sai hieman otetta pelistä, ennen kaikkea Riku Hahlin ja Niko Kapasen jäähyjen myötä. Kotijoukkueen mielikuvitukseton ylivoima ja Jokerien laadukas alivoimapelaaminen piti kuitenkin vieraat helpohkosti johdossa.

Toisen erän yksi kohokohdista nähtiin jokerihyökkääjä Omarkin toimesta erän puolivälissä. Ruotsalainen ohitti kaksi Lokomotiv puolustajaa tyylikkäällä jalkakikalla ja sai luotua oivan maalipaikan. Laukaus ei kuitenkaan yllättänyt Sanfordia.

Erän puolivälissä Jokerit siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen johtoon tilanteessa, joka jouduttiin tarkistamaan videolta.

Maalista vastasi KHL-liigan maalipörssin johtoa havitteleva Moses, joka laukoi kiekon etunurkasta ohi Sanfordin. Laukaus oli kova ja tarkka, ja pomppasi takaraudasta nopeasti ulos ja näin ollen tilanne tarkistettiin videolta hetken pelaamisen jälkeen, mutta tuomittiin lopulta maaliksi.

Isännät pääsivät kuitenkin kolmannen takaiskun jälkeen vielä peliin mukaan Jokerien kahden miehen alivoiman myötä. Ylivoima oli hieman sekavaa kiekon siirtelyä lähes kaksi minuuttia, mutta juuri kun Jere Sallinen pääsi jäähyltä, iski Sergei Plotnikov kiekon vääjäämättä poikittaissyötöstä kiekon ohi jokerivahti Henrik Karlssonin.

Erän kokonaiskuva oli selkeä. Isäntäjoukkue sai peliään koko ajan hieman paremmin käyntiin, mutta ennen kaikkea vieraiden tiivis viisikkopeli ja maalivahti Karlssonin varma pelaaminen tarjosi vieraille hyvät lähtökohdat päätöserään.

Lokomotiv-kiri pysähtyi Karlssoniin

Toisen erän lopun kavennusmaali antoi odottaa isäntien vahvaa kiriä kolmanteen erään.

Peli kuitenkin noudatti jo toisessa erässä nähtyä kaavaa, eli isännät hallitsivat peliä hienokseltaan, mutta Jokerien tarkka ja rauhallinen pelaaminen ei antanut vieraille mahdollisuutta todelliseen kiriin. Lisäksi Karlsson jatkoi kauden parasta peliään jokerimaalilla.

Kolmannen erän lopulla Lokomotiv sai painettua pelin Jokerien päätyyn ja haki kavennusta ilman maalivahtia lähes puolitoista minuuttia, mutta todelliset maalipaikat jäivät edelleen vähäiseksi tai pysähtyivät vieraiden ykkösmaalivahdin paikkaan tiukasti tarranneeseen Karlsoniin.

Jokerien vieraskiertue jatkuu perjantaina olympiakaupunki Sotshissa sarjatulokas HC:n vieraana. Lokomotiv puolestaan isännöi perjantaina Riian Dinamoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle