Jokerit etsii keinoja voittamiseen: ”Tämä on se reitti, joka meidän täytyy kulkea"

KHL / Raportti
Jokerit hävisi perjantaina vieraissa Lada Toljatille maalein 2-5./Arkistokuva.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kärsi jo kolmannen perättäisen tappion, kun Lada Toljatti oli kotonaan parempi maalein 5-2. Uhrautuvasti pelannut Jokereiden Tommi Huhtala odottaa joukkueeltaan enemmän taisteluhenkeä.

Jokerit sai perjantain otteluun hyvän alun, kun Roope Talaja laukoi vieraat 1-0-johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Toisessa erässä luisteluvoimaisen Ladan vastahyökkäykset osoittautuivat liian vaarallisiksi ja Maxim Rybinin kaksi maalia käänsivät ottelun kotijoukkueelle.

Kolmannessa erässä Jokerit jäähyili itsensä lopullisesti ulos pelistä. Jesse Joensuun maaliputken venyminen jo kolmen ottelun mittaiseksi oli laiha lohtu. Jokereiden saldoksi kolmesta vierasottelusta jäi vain yksi piste. Jokereiden Tommi Huhtala kiitteli joukkueen asennetta, mutta antoi raippaa maaleihin johtaneista virheistä.

– Laitoimme itsemme likoon, mutta teimme liikaa virheitä ja kaveri pääsi ylivoimahyökkäyksistä iskemään. Niin ei tietenkään saisi käydä, Huhtala sanoi.

– Tänään ja keskiviikkona Kazania vastaan 5-5-peli oli ihan hyvää. Loimme maalipaikkoja enemmän kuin vastustaja. Tulosta pitää kuitenkin kunnioittaa. Tämä on nyt näköjään se reitti, joka meidän täytyy ensin kulkea löytääksemme keinot voittamiseen, Huhtala jatkoi.

Huhtalan ketjukavereina ovat kurvailleet pohjoisamerikkalaiset Joey Hishon ja Brian O'Neill. Kolmikko on parantanut esityksiään ottelu ottelulta. Perjantainakin Huhtala otti vastaan lukuisia iskuja ja kolmikko rakensi hyviä maalipaikkoja, mutta hyvin liikkuvien hyökkääjien tehot antavat vielä odottaa itseään.

– Ei se ole yrityksen puutteesta kiinni, mutta pitää kohdistaa sitä yritystä vielä enemmän sinne sota-alueelle maalin eteen. Sieltä ne palkinnot saadaan, kun mennään vielä lähemmäs maaleja ja saadaan irtokiekkoja enemmän. Itse olemme iItsemme tähän tilanteeseen ajaneet, että vain yksi piste saadaan tuliaisiksi. Sille ei voi enää mitään. Hyvä, että tulee pelejä, niin pääsemme nopeasti eteenpäin, Huhtala päätti.

Jokerit pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Helsingissä, kun vastassa on Petri Kontiolan edustama Lokomotiv Jaroslavl. Lokomotiv on 26 pisteellään KHL:n läntisen konferenssin kuudes. Jokereilla on hallussaan kymmenes sija ja 19 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle