Jokerit tyrmäsi Jugran heti alussa

KHL / Raportti
Jokereiden ylivoima jauhoi kaksi maalia heti alussa.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Helsinkiläset iskivät heti avausminuuteilla kolme maalia, eikä hantimansijskilaisjoukkueella ollut pelissä mitään saumaa. Ottelun loppupuolen joukkueet odottelivat lähinnä summeria, joten Jokerit pääsi helpohkolla voitolla maaottelutauolle.

Taulukon peräpäähän jämähtänyt Jugra ei pysynyt pelin alussa Jokereiden kyydissä ja tasoero joukkueiden välillä oli suuri. Isäntien urakkaa vaikeuttivat myös jäähyt, joista suomalaisjoukkue rokotti armotta.

Ensitahdit ohjasi maalin edestä ylivoimalla Brian O'Neill. Jugra otti heti perään toisen jäähyn, josta sama jokerikenttä kuittasi jälleen. Ensimmäisenkin maalin syöttänyt Sami Lepistö jakoi tuttuun tapaan oikealle puolelleen Eeli Tolvaselle, joka ampui suoraan syötöstä tilanteeksi 0-2.

Kotijoukkue vaihtoi tässä vaiheessa maalivahtia, mutta veräjälle luistelleen Ilja Proskurjakovin urakka alkoi painajaisella. Masi Marjamäen b-pisteen kaarelta roiskaisema veto painui ohi maskin taakse jääneen vahdin ennen kuin hän oli tehnyt ensimmäistäkään torjuntaa.

Jokereilla oli avauserässä lukuisia paikkoja lisätä johtoaan, mutta tilanne pysyi 0-3:ssa. Jokerit vei erän laukaukset 17-6. Jugran vedot tulivat käytännössä aivan erän lopussa.

Toisessa erässä Jokereiden peli ei pysynyt enää niin hyvin kasassa ja vieraat ottivat myös muutaman rangaistuksen. Jugra pääsi hieman pelin mukaan, mutta varsinaista hätää Jokereilla ei ollut.

Helsinkiläiset pystyivät alun tyrmäysiskun jälkeen lähinnä varmistelemaan johtoaan, ja täten pari jälkimmistä erää oli lähinnä ajan pelaamista pois kellosta. Jokerit pääsi helpohkolla voitolla maaottelutauolle ja turvasi samalla maalivahti Ryan Zapolskille jo kauden seitsemännen nollapelin.