Jokereilta murskaava näytös maanantai-iltana - Tolvaselle hattutemppu

KHL / Raportti
Eeli Tolvanen oli Jokereiden juhlittu sankari maanantai-illan ottelussa Vitjaz Podolskia vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit otti tänään seitsemännen voittonsa putkeen KHL:ssä, kun kolmen ottelun voittoputkessa Suomeen saapunut Vitjaz Podolsk kaatui selvin lukemin 5-2. Illan päätähtenä hääri kauden toisen hattutemppunsa iskenyt Eeli Tolvanen.

Jokerit nousi ottelussa 5-2-voittoon tappioasemasta, kun Vitjaz karkasi avauserässä 2-0-johtoon Maxim Afinogenovin ja Aleksandr Nikulinin maaleilla. Toisen ja kolmannen erän aikana kotijoukkue iski viisi maalia putkeen ja nousi lopulta selvään voittoon. Pelillisesti etenkin toinen ja kolmas erä olivat kotijoukkueen suvereenia näytöstä.

Kotijoukkue kohensi pelinsä tasoa toiseen erään nousten ottelussa tasoihin John Normanin ja Eeli Tolvasen maaleilla. Etenkin erän loppu oli Jokereilta melkoista näytöstä, kun joukkue loi pitkän tovin loistavia maalintekopaikkoja Mihail Birjukovin vartioimalle maalille.

Kahden pelatun erän jälkeen ei ollut enää käytännössä mitään epäselvyyttä siitä, kumpi ottelun tulisi voittamaan

Kahden pelatun erän jälkeen ei ollut enää käytännössä mitään epäselvyyttä siitä, kumpi ottelun tulisi voittamaan. Kolmas kaksikymppinen tarjosi reilulle 9000-päiselle kotiyleisölle herkkua koko rahan edestä.

Kolmannen erän puolivälissä Jokereiden junnutähti Tolvanen viimeisteli illan toisen maalinsa upealla suorituksella. Laitahyökkääjä malttoi siniviivassa pistää kaksi vierasjoukkueen pelaajaa kahville ja sivalsi tämän jälkeen b-pisteen kaarelta kiekon yläkulmaan.

Jokereiden kakkoskentän seuraavassa vaihdossa 3–2-maalin jälkeen noin kolme minuuttia myöhemmin täydensi Tolvanen kauden toisen hattutemppunsa. Kiekko päätyi maalinedustalle Jesse Joensuulle, joka nosti kiekon b-pisteen alakaarelle, josta superjunnu napautti kiekon etukulmaan ohi voimattoman Birjukovin.

Loppulukemat 5-2 taululle naulasi kauden ensimmäisellä maalillaan ja illan toisella tehopisteellään Tommi Huhtala. Huhtalan maalin syötti Henri Ikonen, joka pelasi uransa toista KHL-ottelua. Ikoselle kertyi ottelussa kaksi syöttöpistettä, kun hyökkääjä oli mukana Normanin iskemässä 2-2-tasoitusmaalissa toisen erän lopulla.

Jokerit jatkaa pelejään perjantaina, kun Hartwall Arenalle saapuu ex-jokeri Ville Lajusen edustama Spartak Moskova.

Tommi Huhtala survoin loppulukemat vajaat viisi minuuttia ennen ottelun päätössummeria.

"Ensimmäisellä erätauolla puhuttiin, että täytyy muuttaa peliä"

Jokerit oli ottelun ensimmäisen erän hieman unelias. Koneet eivät kotijoukkueen osalta käynnistyneet ihan niin kuin tällä kaudella on Jokereilta totuttu näkemään, ja Vitjaz Podolsk karkasikin kahden maalin johtoon.

Toisessa ja kolmannessa erässä nähtiinkin Hartwall Arenan jäällä se totuttu Jokerit.

– Ensimmäisellä erätauolla puhuttiin, että täytyy muuttaa peliä. Pidettiin seuraavat erät vastustaja hyvin otteessa ja pyörittiin hyökkäysalueella. Kolmannessa saatiin tarvittavat maalit, kaikkinensa meidän peli. Ketjuna tehtiin kolme maalia, ja ylipäätään laitettiin hyvällä prosentilla sisään, Tolvanen sanoi median piirittämänä.

Tolvanen nousi hattutempullaan Jokereiden sisäisen pistepörssin ykköspaikalle ja on tehnyt nyt yhteensä seitsemän maalia ja 12 tehopistettä. Kauden avausottelun hattutempun jälkeen Jokereista ahkerimmin laukova Tolvanen on onnistunut vain kertaalleen ennen toista hattutemppuaan. Maanantainakin Tolvanen pyssytti peräti yhdeksän kutia kohti Vitjaz-maalia.

– Tuntuu, että kun se ensimmäinen maali menee sisään, niin sitten ne seuraavat tulevat helpommin, Tolvanen hymyili.