Westerlund erikoisesta tuomarilinjasta: "Normal!"

KHL / Raportti
Steve Moses iski Jokerit johtoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit nappasi niukan, mutta ansaitun 2−1-voiton KHL:n kärkiseura Moskovan TsSKA:sta. Pienistä maalimääristä huolimatta ottelu tarjosi katsojille koko rahalla vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Voiton avaimet löytyivät huolellisesta puolustamisesta ja Henrik Karlssonin erinomaisesta torjuntatyöskentelystä.

Loppuunmyyty Helsingin areena näki sunnuntaina erinomaisen kiekko-ottelun, kun Jokerit käänsi viime viikon jatkoaikatappion komeaksi voitoksi sarjakärki Moskovan TsSKA:sta.

− Olen kokonaisuutena tyytyväinen otteluun. Hienoa, että saatiin voitto TsSKA:stakin. Pystytään voittamaan kenet tahansa. Varsinkin avauserä oli tärkeä, että pysyttiin kyydissä. Henke pelasi maalilla hyvin, Westerlund tiivisti ottelun alkua.

Ottelu oli alusta loppuun vauhdikas ja viihdyttävä. TsSKA oli odotetun kurinalainen. Vain 77 päästettyä maalia eivät yllätä. Kokoonpanoon palanneet puolustajat Oskari Korpikari ja Daine Todd pelasivat ehjän ottelun. Korpikari kiitteli maalivahti Karlssonia.

− Varsinkin pelin alussa tuli vähän harhasyöttöjä ja pahoja paikkoja, mutta Henke otti ne pois ja voitettiin hyvin maalin eteen jääneet irtokiekot.

− Oli tosi kova vauhti ja paljon kamppailua, huikeaa oli pelata. Kun palasi pitkästä aikaa jäälle, oli varmaan ihan hyvä palata tällaiseen otteluun. Hyvä tatsi ja fiilis oli heti alusta asti. Ei kerinnyt miettimään, vaan joutui reagoimaan nopeasti, Korpikari kuvaili paluuotteluaan.

Useista maalipaikoista huolimatta erä päättyi maalittomana. Vihdyttävä peli sytytti myös täyden Areenan, joka huokaili useaan kertaan Jokereiden tuhlaillessa maalipaikkojaan.

− Vaikka loppulukemat ovat pienet, niin vauhtia ja tilanteita oli kyllä. Varmasti viihdyttävää jääkiekkoa. Vastustaja oli todella kova, sarjataulukko ei varmasti valehtele, Atte Ohtamaa kertoi voiton merkityksestä.

− Viime viikolla hävisimme jatkoajalla. Se oli tuoreessa muistissa. Oltiin koko peli johdossa. Tosi iso juttu meille, että pystytään joka ilta taistelemaan voitosta, Ohtamaa jatkoi.

Intensiivistä peliä

Toisen erän alku kulki hieman odottavissa tunnelmissa. Erän puolivälissä tilanne muuttui. LOKOMO-ketjun kahden minuutin vauhdikas pyöritys TsSKA-päädyssä herätti yleisön äänekkääseen kannustukseen. Pyöritys päättyi Denis Denisovin jäähyyn, jota edelsi useita jäähyn arvoisia rikkeitä.

- Sanon venäläisittäin, että "Normal", Westerlund napautti ailahtelevasta tuomarilinjasta.

Jokereiden ensimmäinen ylivoima jäi torsoksi. Hetkeä myöhemmin jäähyllä istui Jan Mursak. Steve Moses nousi maalin kulmalle ja ujutti kiekon pienestä raosta Kevin Lalanden vartioiman maalin takanurkkaan. Mosesin tuuletuksesta näki, että maali maistui tavallista makeammalta.

− Nämä ovat vähämaalisia otteluita. Sen ensimmäisen maalin merkitys korostuu. Kuten TsSKA-valmentaja Dmitri Kvartalnovkin sanoi, Mosesin ensimmäinen maali oli käännekohta, Westerlund summasi.

Sitkeää taistelua loppuun asti

Vieraiden tasoitusmaali roikkui ilmassa kolmannen erän avausminuuteista lähtien, eikä tilannetta helpottanut Mosesin suhteellisen kevyesti saama koukkausjäähy, Jokeripuolustus siivosi kuitenkin läpi ottelun maalinedustan huolellisesti, eikä vaarallisia irtokiekkoja juuri syntynyt.

Erän puolivälissä ottelu kääntyi Jokereille. Topi Jaakola tarjoili kiekon Juhamatti Aaltoselle, jonka siniviivan tuntumasta ampuma lyöntilaukaus luiskahti sisään Lalanden maalin etunurkasta. Jos maistui maali Mosesille, sitä se teki varmasti myös Aaltoselle, jolla oli erinomainen maalipaikka jo avauserässä.

− Aaltoselta kaikkiaan ryhdikäs esitys tänään. Ollaan hänen peliään haettu yhdessä pitkän aikaa, Westerlund kiitteli Aaltosta, jolle kirjattiin syöttöpiste myös Mosesin avausmaaliin.

TsSKA kirii mukaan

TsSKA oli lähellä kavennusta heti Jokereiden toisen maalin jälkeen, mutta Karlsson torjui komeasti. Aaltosen maalia seurannut minuutti mentiin päästä päähän-rallia, joka päättyi Igor Makarovin 2−1-maaliin. Terävä rannelaukaus ohitti muuten hyvin torjuneen Karlssonin.

Semir Ben-Amor ja Igor Makarov painimassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Muutamaa minuuttia myöhemmin maalintekijä Makarov ja Semir Ben-Amor painivat viiden minuutin jäähyjen arvoisesti, joka sekoitti hieman loppuminuuttien pelaamista. TsSKA sai loistavan tasoitusmahdollisuuden, kun Korpikari lähti istunnolle kampituksesta.

- Siivottiin hyvin irtokiekkoja, mutta varsinkin tuossa lopun alivoimalla tuli paljon isoja torjuntoja, että pysyttiin mukana, Ohtamaa kiitteli maalivahtipeliä.

Jokerit puolusti huolellisesti, eikä TsSKA pystynyt hyödyntämään tuomariston apua tasoitusmaalin haeskelussa.

Jokereiden seuraava ottelu on jo tiistaina vieraissa Severstal Tšerepovetsia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle