Jokerit oli tulessa: "Tuntui, että voisi mennä seinästä läpi"

KHL / Raportti
Sallinen ja Huhtala tuulettamassa maalia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jos Moskovan TsSKA vei kahta ensimmäistä ottelua kotonaan, maanantaina Helsingissä oli eri meininki. Jokerit väänsi väkisin ansaitun 3−1-voiton ja kavensi ottelusarjan 2−1-lukemiin kauden toisella kotivoitollaan TsSKA:sta. Jokerit osoitti maanantaina pystyvänsä haastamaan KHL:n parhaan joukkueen toden teolla

Jokerit yritti, taisteli, repi ja raastoi ensimmäisistä sekunneista loppusummeriin saakka. Ottelun henkinen vire alkoi kääntymään kotijoukkueelle kiekkovahvan Moskovan TsSKA:n turhautuessa Jokereiden roikkuessa iholla jatkuvasti.

− Jokerit halusi voittoa enemmän, TsSKA-valmentaja Dmitri Kvartalnov totesi.

Radulov oli yleisön suosikki

Jokereiden työmiehet Tomi Mäki sekä kokoonpanoon noussut Jani Rita pelasivat neloskentässä vahvan ottelun ja hiillostivat Alexandr Radulovin ketjua raivon partaalle. Myös Areenan yleisö vihelsi aina Radulovin koskiessa kiekkoon tai osuessa kuviin, ja osoitti tällä tavoin tukeaan kotijoukkueelle.

Radulov tuijotteli itsekin areenan näytölle ilmestynyttä kuvaansa, joten viesti meni taatusti perille.

− Pitäisi oikeastaan välttää antamasta hänelle huomiota. Hän saa virtaa, kun saa olla esillä. Mutta en nähnyt häntä niin vaarallisena kuin aiemmin, päävalmentaja Erkka Westerlundkin myönsi.

− Joukkueelle oli tärkeää, että saimme tehtyä maaleja myös tasakentällisin, Westerlund jatkoi.

Tommi Huhtala näytti esimerkkiä taistelutahdosta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kärsivällinen ja ahkera Jokerit

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän näytti siltä, että kärsivällisempi joukkue on Jokerit. Myös yleisön vahva tuki oli Jokereiden puolella. Se näkyi joukkueen otteissa periksiantemattomana taisteluna. Jokerit oli tulessa.

Ottelu eteni maalittomana toisen erän loppupuoliskolle saakka, jolloin pelin virtaus alkoi kuitenkin enteilemään ottelun avausmaalia, Maali nähtiinkin hieman hermostuneen TsSKA:n otettua jäähyn väärästä vaihdosta. Jokerit sai ottelun siihen asti parhaan tilaisuutensa siirtyä johtoon.

Kävikin toisin. Ryan Gunderson pelasi siniviivan huolimattomasti ja TsSKA rankaisi välittömästi, kun pirteästi pelannut Simon Hjalmarsson iski ylivoimahyökkäyksestä vieraat johtoon Jan Mursakin syötöstä.

Jokerit ei takaiskusta lannistunut, vaan kuittasi puoli minuuttia myöhemmin ottelun tasoihin. Kuukauden tauolta kokoonpanoon palannut Ville Lajunen räjäytti areenan huutoon laukoessaan siniviivalta Jokerit tasoihin.

− Alussa oli vähän liikaakin energiaa. Tuntui, että voisi mennä seinästä läpi. Pelasimme aggressiivista viisikkopeliä. Jatketaan siitä huomenna, Lajunen kertoi.

Stephane Da Costa ei pysynyt Ville Lajusen perässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Myös Huhtala räjäytti Areenan - kahdesti

Radulovia hiillostaneen nelosketjun lisäksi ottelun toinen suuri onnistuja oli Jere Sallisen johtama kakkosketju. Jokereiden kakkoskolmikko oli jälleen joukkueensa paras. Sallinen näytti esimerkkiä ja tuuttasi Jevgeni Artjuhinia vastapalloon jo avauserässä. TsSKA-jätti jäi odottelemaan jäähyä, mutta tuomarin käsi ei noussut.

− En edes katsonut, kuka se on. Ei se tainnut edes liikahtaa, Sallinen naureskeli.

Tinkimättömästi taistelleesta kolmikosta löytyi myös ottelun ratkaisija, kun Tommi Huhtala iski Jokerit ensin 2−1-johtoon nopeasta vastahyökkäyksestä. Kunnia maalista kuuluu koko ketjulle, mutta erityisesti Eetu Pöystin hienolle syötölle.

Jokerit sai johtomaalistaan selvän lisävaihteen ja itseluottamuspuuskan. Pari minuuttia myöhemmin Huhtala onnistui maalin edestä toistamiseen, kun tšekkipuolustaja Ondrej Nemec jäi kakkoseksi irtokiekossa.

− Kun menee maalille, hyviä asioita tapahtuu. Yleisö oli mahtava. Otetaan tämä intensiteetti mukaan huomiselle, Huhtala kertoi.

TsSKA otti kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä aikalisän ja vaihtoi samalla maalivahti Kevin Lalanden Stanislav Galimoviin. TsSKA:n pommitus tuotti kavennusmaalin, mutta loppurynnistys ei riittänyt voittoon asti, vaikka vierasjoukkue painoikin peliä Jokereiden päätyyn loppusekunneille saakka.

− Hän olisi voinut pelata paremmin kaikissa maaleissa, Kvartalnov perusteli yllättävää maalivahdin vaihtoaan.

Ottelun jälkeen TsSKA:n koppiin kannettiin laatikkotolkulla pizzaa. Jokereilla oli luvassa hieman sporttisemmat eväät.

− No me otetaan tässä loppulämmöt, protskudrinkit ja syödään hallin hyvät ruoat, Sallinen hymyili.

Ottelusarja jatkuu heti tiistaina, joten jokainen palautumistunti on tärkeä. Jokereiden kannalta tärkeintä on kuitenkin se, että ottelusarja on herännyt uudestaan henkiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle