Alun hurmoksesta luu käteen - onnikaan ei ollut Jokereiden puolella

KHL / Raportti
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Maanantaina tärkeän voiton napannut Jokerit lähti hurjalla taisteluilmeellä myös tiistain otteluun, mutta moskovalaisvieraiden kliinisyys riitti ottamaan joukkueelle ottelusarjan kolmannen voiton.

Simon Hjalmarsson oli ottelun vaarallisin jokerinkaataja, sillä ruotsalainen viimeisteli TsSKA:n ensimmäisen ja toisen osuman. Jokereiden paikat osuivat avauserässä tolppiin, ja loppua kohden viimeistelystä puuttui kaivattu terävyys.

TsSKA oli rukannut ketjujaan otteluun, ja vaisusti pelannut Stephane Da Costa passitettiin kakkosketjuun. Tulos oli hieman yllättävä: helsinkiläisyleisön inhokin Aleksandr Radulovin ykkösketju oli pimennossa, kun taas Da Costan ketju oli TsSKA:n paras.

- Meillä oli tavoitteena voittaa yksi peli Helsingissä ja onnistuimme siinä. Nyt meillä on hyvä mahdollisuus katkaista sarja seuraavassa pelissä kotona. Todella tiukka peli, jossa olimme parempia ylivoimalla. Kolme ylivoimaalia meille tänään, ja se riitti voittoon. Samalla Jokerit jäi maaleitta omissa tilanteissaan, ja se ratkaisi tämän ottelun, summasi Hjalmarsson.

Jokerit tuli otteluun huikealla intensiteetillä, jota kesti erän puoliväliin saakka. Erityisesti Jere Sallisen ketjun hyvät otteet jatkuivat, sillä mies itse laukoi alussa tolppaan ja syötti Juhamatti Aaltosen läpi.

Tärkeä avausmaali moskovalaisille

Erän puolivälissä TsSKA pääsi iskemään, kun Jani Rita sai jäähyn, jota helsinkiläisyleisö kritisoi voimakkaasti. Jokerit oli selvittää alivoimansa, mutta Hjalmarsson pääsi loppusekunneilla jokeripuolustuksen virheen seurauksena yllättämään tilanteen heikosti pelanneen Henrik Karlssonin.

- Se oli hyökkäyspään tilanne, joista olemme puhuneet kopissa: Jokerit antaa kovan paineen, johon yritämme vastata rohkealla karvauksella. Riistimme kiekon, ja sain hyvän syötön keskelle. Näin, että minulla on tilaa edetä, ja päätin ampua nopeasti ylös, Hjalmarsson kertasi.

Kolme ylivoimaalia meille tänään, ja se riitti voittoon.

Jokerit sai pian osuman jälkeen oman mahdollisuutensa, kun TsSKA:lle tuomittiin lyhyen ajan sisään kaksi jäähyä. Parasta tilannetta, sisätolppaan osunutta laukausta, tarkasteltiin videolta pitkään. Kiekko ei kuitenkaan ollut ylittänyt maaliviivaa, ja Jokereiden tunnetaso laski.

Toiseen erään tuli uusi TsSKA. Jokereilla oli vaikeuksia hyökkäysten rakentelussa, eivätkä edes ketjumuutokset auttaneet. Kuvasta kadonnut ja ottelussa kahden miehen ylivoiman hukannut LOKOMO-ketju rikottiin, ja ottelun toisen erän loppuhetkistä eteenpäin ykkösketju oli muodossa Steve MosesPetteri Wirtanen - Niklas Hagman, ja kolmoskentässä pelasivat Petr Koukal, Aaltonen sekä Linus Omark.

Jokerit jäähyili - TsSKA ratkaisi

Päätöserässä Jokereiden kohtaloksi koitui lopulta jäähyily, kun ensin hieman erän puolivälin jälkeen Hjalmarsson pääsi sutimaan maalin edestä illan toisensa. Hieman myöhemmin Igor Grigorenko muutti lukemat muotoon 0-3 niin ikään ylivoimalla.

Ottelusarja jatkuu torstaina Moskovassa ja on tuolloin ensi kertaa katkolla TsSKA:lle.

TsSKA:n päävalmentaja Dmitri Kvartalnov muistutti ottelun jälkeen, että marginaalit olivat pieniä.

- Meillä oli enemmän tuuria tässä pelissä, ja ylivoima on toiminut. Peli viidellä viittä vastaan oli tasaista, mutta sarja jatkuu ja saa nähdä, mitä Moskovassa tapahtuu.

Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund manaili omiensa tehotonta erikoistilannepelaamista.

- Meillä oli hyvä alku ja hyviä maalintekopaikkoja. He saivat ensimmäisen maalin, ja se oli tässä ottelussa tärkeä. Heidän erikoistilannepelaamisensa oli parempaa ja he tekivät enemmän töitä ja reagoivat paremmin. Me olimme askeleen jäljessä, Westerlund summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle