Pari ulosajoa kaiken kääntää voi

KHL / Raportti
Jokereiden ja Torpedon taisto syttyi liekkeihin kolmannessa erässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Torpedo Nižni Novgorod pelasi Jokereita vastaan pari erää tylyä kiekkoa. Vieraat voittivat kaksinkamppailut ja riisuivat tiiviillä viisikkopelillään helsinkiläiset aseista. Kolmannessa erässä Jokerit kuitenkin käänsi kamppailun, kun Torpedon tähtihyökkääjä Kaspars Daugavins sekä päävalmentaja ajettiin ulos samassa ajassa.

Jokerit sai tiistain kamppailuun kohtalaisen hyvän alun, mutta pian Torpedo otti tahtipuikon. Vieraat ottivat haltuunsa maalinedustat molemmissa päissä ja voittivat liki kaikki kaksinkamppailut. Jokereiden hyökkäykset tyrehtyivät keskialueelle, kun isännät puskivat yksinäisinä miehinä viisikkoa vasten.

Kolmannessa erässä Jokereiden urakka näytti tappioasemassa hankalalta, mutta sitten helsinkiläisille avautui mahdollisuus tulla mukaan peliin ja koko ottelusarjaan. Torpedon Kaspars Daugavins antoi Brandon Kozunille vauhtia laidan lähellä, kun vieraat pelasivat jo ennestään alivoimaa. Hetken arpomisen jälkeen latvialainen komennettiin pihalle.

Temperamenttisena luotsina tunnettu Daugavinsin maamies Peteris Skudra kävi koko katkon ajan kuumana ja näytti käsimerkeillään Kozunin sukeltaneen. Lopulta tuomarit passittivat hänetkin ulos.

- Hän voi syyttää minua ihan mistä haluaa. Jokainen voi tehdä itse päätelmät siitä tilanteesta. Yllätyin kyllä kontaktista; tiesin hänen olevan selkäni takana, mutta ylivoimassa ei odota taklausta tuollaisessa tilanteessa, Kozun hymähti pelin jälkeen.

Tilanne sytytti liekkeihin sekä kotijoukkueen että -yleisön. Jokerit jauhoi kahden miehen ylivoimalla pelin tasoihin ja kampesi vielä johtoon viiden minuutin pakkopelin aikana, kun Philip Larsenin ja Ville Lajusen lämärit painuivat verkkoon. Torpedo ei enää pystynyt kirimään rinnalle, ja sinetin ottelulle pisti Kozunin laukaus tyhjään maaliin. Vieraat saivat tehtyä vielä kavennuksen, mutta lopulta Jokerit tasoitti otteluvoitot loppulukemilla 4-3.

Mistä lääkkeet Torpedon muurin murtamiseen?

Vieraat puolustivat kamppailussa erinomaisesti, eikä Jokereiden hyökkäys saanut juurikaan luotua tilanteita parissa ensimmäisessä erässä. Peli tyrehtyi viimeistään siniviivalle, josta helsinkiläiset heittivät kiekon päätyyn.

- Oli vähän kuin kaksi peliä yhden aikana, mentiin ylös ja alas. Tietysti se on välillä turhauttavaakin, kun ei saa tilanteita. He pelasivat hyvää trappia ja puolustivat hyvin, Kozun näki.

Jokerit teki pelissä pieniä vaihdoksia kokoonpanoonsa, joilla se pääsi hieman mukaan kolmanteen erään.

- Teimme puolustuspelaamiseen pieniä kokoonpanomuutoksia, joilla saimme enemmän tasapainoa. Nyt mennään vieraskaukaloon, jossa paketti tiivistyy automaattisesti. Nytkin se parani jo: ensimmäisessä pelissä Torpedo sai 20 maalipaikkaa, nyt enää 10, analysoi jokerikäskijä Erkka Westerlund.

Isännät puskivat usein hyvin ryhmittynyttä Torpedo-viisikkoa vastaan, mikä oli täyttä myrkkyä. Seuraaviin peleihin helsinkiläisten pitääkin keksiä uusia lääkkeitä, mikäli se meinaa päästä niskan päälle.

- Kaveri pelasi kaksi mallikasta vieraspeliä. Nopeammin pitäisi lähteä omista, ja mielellään saada käännettyä peli jo hyökkäyspäässä tai keskialueella. Vaikea sinne on mistään oman maalin takaa hyökätä, kun on aina viisikko vastassa, mietti Topi Jaakola.

» Lähetä palautetta toimitukselle