Aaltonen: "Viimeinen aika onnistua"

KHL / Raportti
Juhamatti Aaltonen ampui voittomaalin.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit otti torstaina Juhamatti Aaltosen johdolla tärkeän 3−2-voiton Torpedo Nižni Novgorodista. Vierasjoukkue sinnitteli Jarkko Immosen ja Sakari Salmisen johdolla, mutta ei pystynyt lopulta vastaamaan Jokereiden hyvään liikkeeseen. Tappio oli Torpedolle jo kahdeksas perättäinen.

KHL:n "suomalaisjoukkueiden" välinen kohtaaminen kääntyi odotusten mukaisesti kotijoukkue Jokereille. Aktiivisesti liikkunut helsinkiläisryhmä hallitsi ottelua täydet kuusikymmentä minuuttia.

Torpedo teki kuitenkin Jokereiden illasta vaikean. Vierasjoukkue miehitti oman maalin edustansa, eikä Jokerit hallinnasta huolimatta mässäillyt maalipaikoilla. Vastaavasti Torpedo oli omissa tilanteissaan erittäin tehokas.

− Tämä oli meiltä huomattavasti parempi peli kuin tiistaina. Olimme parempia kiekollisessa pelissä koko ajan. Torpedo vain puolusti niin hyvin, että oli vaikeaa päästä maalipaikkoihin. Onneksi kaivettiin väkisin ne tarvittavat maalit, Juhamatti Aaltonen kommentoi.

Lopulta ottelu kääntyi Jokereille erinomaisen ottelun pelanneen Juhamatti Aaltosen johdolla. Kärppä-kasvatti loi useita vaarallisia tilanteita ottelun aikana. Lopulta Aaltosen illan kruunasi voittomaaliksi jäänyt 3−2-maali toisessa erässä.

− Vihdoin, on näitä onnistumisia jo odotettukin! Oma pelaamiseni on sujunut pitkään huonosti. Pudotuspelit lähestyvät, joten on viimeinen aika saada onnistumisia alle. Minun peli on vihdoin alkanut rullata oikeaan suuntaan, Aaltonen kertoi.

− Meidän ketjun pelaaminen on kehittynyt koko ajan. Koko ketju tekee hyvin töitä. Petteri [Wirtanen] puolustaa erinomaisesti, ja Jere [Sallinen] vääntää ja tekee tilaa. Meillä on vielä paljon parannettavaa, tehokkuutta tarvitaan lisää, Aaltonen jatkoi.

Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Westerlund jakoi kiitosta erityisesti Petteri Wirtasen johtamalle kentälliselle.

− Kevät lähestyy, nyt ottelut ovat koko ajan yhden maalin pelejä. Tiukkaa ja tasaista oli tänäänkin. Minun mielestä me olimme kenttäpelissä niskan päällä. Pystyimme luomaan enemmän maalipaikkoja ja sen kautta ansaitsimme yhden maalin vastustajaa enemmän, Westerlund kommentoi.

− Parasta tässä pelissä oli se, että Wirtasen kenttä pelasi taas hyvin ja he saivat myös tulosta aikaiseksi, se on tärkeää kevättä ajatellen.

Pikamaalien ilta

Jokerit hallitsi avauserää hyvän liikkeensä turvin. Hallinnasta huolimatta avausmaali syntyi vasta erän viimeisellä vitosella. Jere Sallinen voitti pystypainin maalin edessä ja nosti kiekon Torpedon maalin kattoon.

Vierasjoukkue kuittasi pelin tasoihin 14 sekunnissa. Jokereiden LOKOMO-ketju puolusti huolimattomasti maalin jälkeisessä vaihdossa, ja Sakari Salminen sai lyödä kiekon miltei tyhjään jokerimaaliin.

− Meillä oli tänään riittävää rohkeutta pelata kiekollista peliä myös omalla alueella. Se on vain positiivinen asia. Yksi pieni lapsus tuli, meidän on oltava vielä huolellisempia omalla alueella syöttäessä, Westerlund kommentoi vieraiden avausmaalia.

Myös toisessa erässä nähtiin pikamaaleja. Jarkko Immonen vei ensin vieraat 1−2-johtoon Ville Lajusen kiekonmenetyksen jälkeen. Vain 19 sekuntia myöhemmin Niklas Hagman tasoitti pelin taitavalla ohjauksellaan.

Jatkoa seurasi vain kaksi minuuttia myöhemmin. Juhamatti Aaltonen punnersi kotijoukkueen johtoon ja voittoon omasta paluukiekostaan.

− Pääsin nousemaan maalille hyvään vetopaikkaan. Wirtanen voitti paluukiekon ja käänsi sen minulle maalin kulmalle, siitä oli helppo lyödä kiekko sisään, Aaltonen kommentoi voittomaalia.

Kolmannessa erässä Jokerit malttoi puolustaa johtoasemassa maltillisesti. Torpedon harvinaiset hyökkäykset olivat pitkälti Immosen kentän käsialaa, mutta vaarallisia tilanteita jokerimaalilla ei nähty.

Jokerit pelaa seuraavan kerran vasta ensi viikon keskiviikkona Zagrebia vastaan Helsingissä.

− Joukkue harjoittelee huomenna kovan fyysisen treenin. Sen jälkeen huilaamme kaksi päivää. Maanantaina ja tiistaina taas treenaamme, sitten onkin jo peli. Pieni tauko tekee hyvää henkisesti ja fyysisesti, Westerlund päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle