Aaltosella huippuilta Areenalla - kolme syöttöpistettä

KHL / Raportti
Jokereiden kakkosketju pelasi kauden parhaan ottelunsa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kaatoi konferenssin jumbojoukkue Slovan Bratislavan tylysti maalein 4-0. Ottelu ratkesi kolmeen tasakentällisin tehtyyn maaliin, jotka syntyivät pirteästi pelanneen Juhamatti Aaltosen syötöistä.

Ottelun suunta oli selvä ensi minuuteista alkaen: Jokerit voittaa, jos se niin haluaa. Ja kyllä joukkue sitä halusikin synkän Medveščak Zagreb-ottelun jälkeen. Erkka Westerlund piti ottelua kelvollisena suorituksena.

− Kaksi erää oli aika tasan maalipaikat, viimeisessä erässä tappiolla oleva vastustaja joutuu aina ottamaan riskiä ja hakemaan tasoitusta. Pystyttiin pelaamaan kolmas erä tasapainoisesti, ja parannettiin viime pelistä.

Slovan Bratislava oli alusta asti vastaantulijana. Joukkue pääsi heti avauserässä kolmesti ylivoimalle, mutta ei saanut juuri mitään aikaiseksi. Ainoastaan Jokereiden todella tehoton ylivoima piti numerot vieraiden kannalta siedettävinä.

− Huonoa ylivoimaa, kun ei edes päästy hyökkäysalueelle. Siinä se etsikkoaika oli, ja se söi meitä. Kaikki yritettiin ja kamppailtiin, mutta ei ihan päästy maalinedustalle. 4-0 on aika tyly lukema. Hienoa, että Jokerit on saanut aikaan tällaisen buumin ja täällä on lato täynnä. Kiva tänne on tulla pelaamaan, Petri Matikainen kehaisi.

Aaltosen pelivire on ensimmäinen kevään merkki

Sekä vahvan liike-energian voimin pyörivä nelosketju että Petteri Wirtasen johtama kakkoskolmikko pelasivat hyvän ottelun. Wirtasen ketju onnistui kahden ensimmmäisen erän avausvaihdoissaan, ja takasi Jokereille tärkeät pisteet selvästi heikompaa vastustajaa vastaan. Wirtanen osui itse toisen erän alussa luisteltuaan suoraan jäähyaitiosta maalintekoon.

− Vähän siinä katselin jäähyaitiosta, että voisi olla kolmella kahta vastaan-hyökkäys tulossa. Siitä sitten ranteella sisään, Wirtanen kuvaili.

Ottelun avausmaalin ensimmäisessä vaihdossa iskenyt Jere Sallinen osui toistamiseen kolmannen erän loppupuoliskolla. Sekä Wirtasen että Sallisen osumiin kirjattiin syöttöpisteet Juhamatti Aaltoselle.

− Pidemmän aikaa ollaan jo pelattu hyvin, alkaa yhteiset liikeradat löytymään, kommentoi parasta taituruuttaan esittänyt Aaltonen toisella erätauolla.

Samaa toisti myös Wirtanen - yhteiset harjoitukset alkavat tuottaa hedelmää. Erityisesti Aaltonen on selvästikin löytänyt itselottamuksensa, jonka helmet valuivat perjantaina Sallisen lapaan. Minkälaista Aaltosen kaltaisen pelimiehen kanssa oli perjantaina pelata?

− Meillä oli kasvojenpesun paikka, halusimme pelata hyvän pelin. Yritän enimmäkseen tehdä Aaltoselle tilaa taiturointiin, mutta joskus näinkin päin ja vahingossa pomppi minullekin, Sallinen hymyili.

Helpottava ylivoimamaali

Jokereiden ylivoima on ristiriitaista. Kiekko liikkuu hyvin ja tavallaan kaikki on kohdallaan, mutta perjantaina avainmiehet eivät osuneet edes avopaikoista. Esimerkiksi Steve Mosesin turhautuminen alkoi näkyä toisen erän lopulla miehen iskiessä mailansa voimalla laitaan vaihtoon mennessään.

− Kyllä ne ylivoiman onnistumiset sieltä tulevat, kun ne tarvitaan. Sitä pitää vähän miettiä, että tarvitseeko tehdä jotain muutoksia jatkossa, Westerlund tuumi.

Moses ja koko joukkue sai vihdoin ylivoimamaalinsa, kun Linus Omarkin kentän poikki antama syöttö tavoitti Mosesin, joka iski suoraan syötöstä jo kauden 33:n maalinsa ja Jokerit 3-0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Moses pääsi toistamiseen avopaikalle, mutta nosti kiekon hieman yli Slovan-maalin. Sergei Mozjakinin KHL:n maaliennätys on enää kahden maalin päässä.

− Saan joka ottelussa sen 4-6 maalipaikkaa ja Linus on yksi parhaista Euroopassa pelaavista pelinrakentajista, Moses kertoi vihjaten mahdollisuudesta Mozjakinin ennätyksen rikkomiseen.

Jokereiden runkosarjaohjelmassa on enää kaksi kotiottelua, joista seuraava on jo sunnuntaina, kun Atte Engrenin edustama Atlant Mytištši saapuu helsinkiläisten vieraaksi.