Tiukka tappio, mutta paljon hyvääkin - Jokerit nappasi pisteen sarjakärjeltä

KHL / Raportti
Pavel Datsjuk onnistui upeasti voittomaalikilpailussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit ei taipunut torstaina helpolla ylivoimaisesti KHL:ää johtavalle SKA:lle, vaan pietarilaiset saivat tehdä täyden päivätyön voittomaalivoiton eteen.

Jokereiden haaste oli torstaina kovin mahdollinen, kun timantinkovalla kokoonpanolla jyräävä SKA saapui vierailulle Pietarista. Aiemmin tällä kaudella Jokerit hävisi Pietarissa rumin 6-0-lukemin, mutta tällä kertaa ottelun juoni oli toinen. Tasainen ottelu päättyi vasta VL-kisan jälkeen, ja ylimääräisen pisteen nappasivat mukaansa vieraat.

Kotijoukkue lähti peliin hyvällä asenteella ja oli heti alkuun tunteella ja energialla mukana. Hyvä alku katkesi kuitenkin ikävästi reilun kuuden minuutin jälkeen, kun SKA pääsi iskemään avausosuman. Sergei Plotnikov pääsi jokerivirheen seurauksena iskemään komean osuman ohi Ryan Zapolskin.

SKA sai pelistä hyvin otetta parin ylivoiman myötä, mutta erätauolle mentiin 0-1-lukemissa. Tärkeä rooli lukemien säilymisessä oli myös Zapolskilla, joka pysäytti muun muassa ennen Jokereissa loistaneen Steve Mosesin läpiajon.

- Fyysinen erä oli, etenkin lopussa. Kaveri tulee kovaa, pitäisi päästä itse paremmin liikkeelle, niin helpottuisi. Hereillä pitää olla, tiivisti Jokerien Rasmus Rissanen Viasatin erätaukohaastattelussa, mutta korosti, että SKA on voitettavissa.

Jokerit jatkoikin toisessa erässä tasokasta pelaamista. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaa, mutta terävyyttä puuttui erityisesti Jokereilta, joiden olisi pitänyt hyödyntää paikkansa kivenkovaa vastustajaa vastaan kliinisemmin. Asenteen puutteesta helsinkiläisiä ei kuitenkaan voinut tässä ottelussa syyttää.

Kovia paikkoja oli myös SKA:n tähtisikermällä, ja välillä tolpat pelastivat kotijoukkueen takaiskuilta. Toiselle erätauolle mentiin edelleen vieraiden yhden maalin johdossa.

- Tiukka peli. Molemmat ovat vähän huolimattomia kiekon kanssa, ja on tullut vastaiskuja jonkin verran. Meidän täytyy olla tarkempia, summasi vieraiden Jarno Koskiranta Viasatille.

Jokeritkin pääsi maalin makuun

Päätöserässä ottelu jatkui laadukkaana ja tasaisena. Alkoi näyttää siltä, ettei Jokerit saa kiekkoa tolppien väliin lainkaan, mutta Tommi Huhtala oli eri mieltä. Pekka Jormakka laukoi kevyen sipaisun kohti SKA-maalia, ja kiekko pomppi maalivahdin varusteista suoraan Huhtalan lapaan. Mies pääsi lyömään kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

Vain pari minuuttia tämän jälkeen Jokereiden niskaan kaadettiin kuitenkin kylmää vettä. Varjojen mailla hiihdellyt Ilja Kovalštuk pääsi kuin varkain liukumaan tontille, eikä erehtynyt, vaan pisti kiekon tarkasti tolpan vierestä ohi Zapolskin.

Viimeistään tässä vaiheessa moni odotti pelin olevan taputeltu, mutta Jormakka oli toista mieltä. Hyökkääjä käytti komeasti vastustajan puolustusta pujottelukeppeinä, ja lukemat olivat tasan 2-2 muutamaa minuuttia ennen loppua. Tasaisen ottelun lopputuloksena oli ansaittu pistejako: 60 minuutin jälkeen mentiin jatkoajalle.

Jatkoerässä mentiin päästä päähän, ja vain parikymmentä sekuntia ennen loppua SKA:n Jevgeni Dadonovilla oli edessään tyhjä maali, mutta mies onnistui sutimaan tolppaan. Ratkaisua lähdettiinkin hakemaan voittomaalikilpailusta.

VL-kilpailussa nähtiin vain yksi osuma, ja sen iski vakuuttavalla suorituksella Pavel Datsjuk. Tappiosta huolimatta peli oli Jokereilta erinomainen, ja tyytyväinen oli Viasatin haastattelussa myös Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen.

- Taistelupeli, kaikkemme annoimme. Pari hyvää nousua varsinaisella peliajalla, ja vaikka tappio harmittaakin, niin pelissä oli paljon hyvää.

Jokereiden pitkä kotiputki alkaa tiistaina, kun Helsinkiin saapuu Metallurg Magnitogorsk. Sitä ennen joukkue matkustaa lauantaina Riikaan Dinamon vieraaksi.