Makea SKA-voitto takasi Jokereille divisioonavoiton

KHL / Raportti
Juhamatti Aaltonen oli yksi tiistain sankareista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit nappasi tiistaina ison päänahan, kun Pietarin SKA kaatui pystyhyökkäyksistä tulleilla maaleilla lukemin 3-1. Voitto takasi Jokereille Bobrov-divisioonan voiton ja läntisen konferenssin kakkospaikan. Täten helsinkiläisjoukkue aloittaa pudotuspelinsä sunnuntaina kotihallissaan.

Jokerit pystyi tiistain kärkikamppailussa tasapainoiseen esitykseen, mikä oli myrkkyä Pietarin SKA:lle. Isännät pitivät kärsivällisesti pakettinsa kasassa ja käyttivät armotta hyväkseen aukot SKA:n viisikossa.

Maalinsa Jokerit teki pystyhyökkäyksillä SKA:n hyökkääjien ja puolustajien väliin jäädessä aukkoja. Vieraatkaan eivät aikailleet omissa avauksissaan, mutta Jokereiden kenttätasapaino oli selvästi parempi. Täten vieraat eivät päässeet nopeilla hyökkäyksillä alueella, vaan loivat paikkansa lähinnä pitkissä pyörityksissä ja ylivoimilla.

- SKA:ta vastaan on ainoa mahdollisuus, että pitää kaikilla kentillä viisikot koko kentällä tiiviinä. Heillä on yksilötötaitoa niin paljon. Nyt sitten onnistuttiin luomaan maalipaikkojakin sieltä ihan hyvin, jokeriluotsi Erkka Westerlund näki.

- Tauon jälkeen ei ole helppoa tulla peliin. Tasapainoinen esitys joukkueelta. Muutaman pitkän pyörityksen SKA sai, mitkä olisi pitänyt katkaista aiemmin, mutta hyvin pysyi puolustuspaketti kasassa.

Pietarilaisten pyörittely jokeripäädyssä oli usein varsin seisovaa, kun vieraat hakivat vetoja suoraan syötöstä. Viuhuvat vedot eivät kuitenkaan tiistaina painuneet verkkoon. Helsinkiläiset pystyivät kauden ensimmäisen maalinsa tehneen Arthurs Kuldan johdolla ajoittain myös hyvään taklauspeliin.

- Jokerit teki tiistaina sen, mitä valmennus oli varmasti heiltä pyytänytkin. Meidän kaikki pelaajamme eivät puolestaan pelanneet loppuun asti tai täysillä. Se luo joukkueeseen huonoa tunnelmaa, mikä on huolestuttavaa kovien pudotuspeliotteluiden alla, SKA:n päävalmentajaksi kesken kauden tullut entinen huippupakki Sergei Zubov ruoski.

Lopputuloksen myötä Jokerit varmisti konferenssin kakkospaikkansa, mutta avauskierroksen vastus on yhä kysymysmerkki. Sunnuntaina Helsinkiin sapuu Moskovan Dinamo, Torpedo Nižni Novgorod tai SKA.

Aaltonen ja Kulda illan tähtiä

Tiistai-illan voittomaali kirjattiin lopulta Kuldan nimiin. Juhamatti Aaltonen nousi laitaa pitkin ja näki toisesta aallosta kirmaavan latvialaispakin. Syöttö tärähti lapaan paraatipaikalle, ja Kulda napautti ylänurkkaan kauden ensimmäisen maalinsa.

Latvialainen oli SKA:ta vastaan muutenkin oivalla pelipäällä. Normaalistikin joukkueensa fyysistä osastoa johtava pakki jakeli useita taklauksia ja näytti vieraille, ettei Helsinkiin niin vain tulla pyörittelemään.

- Luulin ensin, että laukaus meni sivuverkkoon. Hienoahan se on, että viimein onnistuin. Nautin kyllä pelaamisesta, SKA on kuitenkin sarjan kovimpia joukkueita. Tietysti se on iso juttu myös varmistaa divisioonan voitto, Kulda hymyili ottelun jälkeen.

Kuldan maalin syöttänyt Aaltonen on puolestaan jo jonkin aikaa ollut hyvässä vireessä. Alkukauden pimennossa hiihdellyt iiläinen on löytänyt oman tonttinsa Tim Kennedyn ja Jere Sallisen viereltä, ja peli kulkee. Aaltonen sai tiistaina syötön lisäksi tililleen myös maalin, kun hän nousi päätöserässä laidalta ja lämäsi takanurkkaan.

- Joka kausi on alkanut kulkea jossain vaiheessa. Onnistumisia kun tulee, niin... Alkukaudesta oli toki vähän hankalaa, kun ketjutkin muuttuivat koko ajan. Se on sitten jatkuvaa sopimista ja miettimistä. Nyt on vitja pysynyt samana, niin se helpottaa, Aaltonen totesi ottelun jälkeen.

- Pitäisi vaikeinakin aikoina muistaa, että ottaa vain rennosti, vaikka olisikin tuskaista. Siinä on tietysti sekin, että kun ei kulje, niin ei saa sitten pelatakaan niin paljoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle