Jokerit rankaisi Kovaltšukin hölmöilystä

KHL / Raportti
Ilja Kovaltšukin kuumeneminen ratkaisi harjoitusottelun.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pietarin SKA oli harjoitusottelussa Jokereita vastaan pitkään 1-0-johdossa. Päätöserässä tähtihyökkääjä Ilja Kovaltšuk kuitenkin hermostui ja päästi isännät pitkälle ylivoimalle. Jokerit hyödynsi paikkansa ja latoi voittoon tarvitut osumat.

SKA vaikutti jo vievän torstain kamppailun niukilla 0-1-lukemilla, mutta viime kevään pudotuspeleissä kurinpidollisista syistä hyllytetty Ilja Kovaltšuk antoi isännille mahdollisuuden. Tähtihyökkääjä hermostui päätöserässä maalinedustalla Jokereiden Oliver Lauridsenille ja otti kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta.

Peruuttaessaan keskialueelle venäläinen vielä yritti keihästää ja sai 2+2+10-minuuttia lisää. Jäähyaitiossa Kovaltšuk päätti, että ilta oli hänen osaltaan paketissa ja räksytti vielä itsensä suihkuun.

SKA sai Kovaltšukin jäähyjen aikana vielä lisää rangaistuksia, joten helsinkiläiset pääsivät pyörittämään pitkään kahden miehen ylivoimalla. Tulosta tuli lopulta juuri riittävän paljon, ja Jokerit käänsi ottelun nimiinsä lukemin 2-1.

Jokerit ei lamaantunut avauserän pyörityksestä

SKA lähti otteluun kovalla sykkeellä. Vieraat vyöryttivät neljällä ketjulla peliä Jokereiden päätyyn ja veivät lähes kaikki päätykamppailut nimiinsä. Jokereilla oli suuria vaikeuksia saada omaa peliään käyntiin, kun pietarilaiset katkaisivat nousut jo keskialueella.

Yhdestä nopeasta keskialueen käännöstä vieraat myös rankaisivat, kun Aleksandr Barabanov pääsi laukomaan b-pisteen kaarelta takanurkkaan.

Toisessa erässä Jokerit pääsi peliin mukaan ja hallitsi tapahtumia. Helsinkiläiset pystyivät lähtemään omasta päästä ja myös ylittämään keskialueen. Päädyn kaksinkamppailussa vieraat olivat yhä vahvoja, mutta Jokereiden hyvä liike poiki paikkoja isännille.

Maalinteko oli Jokereille kuitenkin tuskaista. Parhaat tontit siunaantuivat aivan maalin lähistölle ohjauksista ja paluukiekoista, mutta entisessä kotikaukalossaan torjunut Mikko Koskinen oli oivassa torjuntavireessä.

Päätöserässä Jokereille tarjottiin oiva mahdollisuus voittoon, kun Kovaltšuk lämpeni maalineduskahassa ja otti saman katkon aikana peräti 36 minuuttia rangaistuksia. Jäähyjen aikana SKA sai vielä pari rangaistusta lisää, joten Jokerit pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimalla.

Lopulta pyöritys tuotti myös tulosta, kun liukkaasti koko illan luistellut Chay Genoway ampui viivasta,  ja Pekka Jormakka ohjasi pelin tasoihin. Voittomaalin pyssytti puolestaan jälleen joukkueensa parhaimmistoon kuulunut Peter Regin.

Pietarilaisten riveistä moni tarkkaili innolla kapteeniksi nimitetyn Pavel Datsjukin otteita. Sentteri johti vitjaansa tyylikkäästi ja ilman kiirettä, mutta ei pystynyt taikomaan ihmeitä.

Jokereista illan parasta antia esittivät Genoway, Regin sekä hyvässä syysvireessä oleva Marko Anttila.