Jokerit kaatoi tähtisikermän - "Parempi startti vuodelle kuin viime vuoden lopetus"

KHL / Raportti
Antti Pihlström teki loukkantuneenakin voittomaalin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit sai torstai-illan kunniaksi Pietarin SKA:n vieraaksi. Ottelusta muodostui tasainen ja fyysinen mittelö. Ottelussa nähtiin paljon kaksinkamppailuja ja maalineduskahakoita. Jokerit otti lopulta ison voiton luvuin 3-2.

Jokerit pelasi kurinalaisen ja varsin tasapainoisen ottelun. Maalipaikkoja SKA sai luotua siitä huolimatta hyvän määrän, mutta Jokereiden puolustus ja maalilla pelannut Ryan Zapolski hoiti leiviskänsä hyvin.

− Kova taistelu ja tiukka peli. Kumpi vain olisi voinut tänään voittaa, me olimme piirun verran terävämpi maalinteossa, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Viasatin haastattelussa.

Ensimmäinenä erä oli kauttaaltaan tasainen. Tunteet olivat läpi erän pinnassa molemmilla joukkueilla, kun erässä melkein ainoat jäähyt tulivat väkivaltaisuudesta. Maalineduskahinoitakin nähtiin puolin toisin. Jokerit oli erän alusta hyvin ottelussa mukana ja joukkueen pelaajista näki, että valmistautuminen otteluun oli onnistunut.

SKA meni johtoon Pavel Datsjukin maalilla. Maalissa Jokereiden puolustus omalla alueella rakoili pahemman kerran, ja Datsjuk pääsi vapaasti maalin kulmalta siirtämään kiekon maaliin. Jokerit ei tästä hätkähtänyt vaan jatkoi kärsivällisesti omaa pelaamista ja tarkkaa puolustuspelaamista.

Erän lopulla Jokerit sai palkinnon, kun Pekka Jormakka nousi kiekon kanssa vahvasti maalin kulmalle ja runnoi kiekon ohi vierailijoiden maalilla pelanneen Mikko Koskisen.

− Ottelu lähti mielestäni hyvin meiltä liikkeelle. Oli pieni arvoitus, miten he tulevat, kun olivat pelanneet toissapäivänä ja meillä oli yli viikon tauko. Olimme hyvin valmiita, ja ensimmäinen erä oli meiltä ehjä erä, Jalonen summasi.

Jokerit toiseen erään vahvasti

Jokerit tuli toiseen erään vahvasti, kun 40 sekunnin jälkeen Peter Regin vei helsinkiläisjoukkueen 2-1-johtoon Brian O'Neillin loistavasta esityöstä. Maalin jälkeen Jokerit sai mahdollisuuden lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta Patrik Hersley toikin vierailijat tasoihin. Maalissa jälleen Jokereiden puolustuspelaaminen rakoili pahemman kerran ja Hersley pääsi vapaasti laukomaan maalin edestä kiekon ohi Zapolskin.

SKA:n maalin jälkeen vierailijat ottivat pelin haltuunsa ja saikin muutamia pyörityksiä Jokereiden päätyyn. Jokerit kuitenkin puolusti suurimmaksi osaksi tiiviisti, eikä päästänyt SKA:n tähtisikermää loistaville maalipaikoille kuin ajoittain.

Erän vanhetessa otteluun tuli tunnetta roimasti lisää, kun Vadim Šipatšjov taklasi Reginiä polveen. Tämän jälkeen nähtiin monia isoja taklauksia Jokereiden puolelta. Enempää maaleja ei erässä kuitenkaan nähty.

− Toinen erä oli vähän sellaista havaiji-kiekkoa. Lähdimme vähän siihen ylös-alas pelaamiseen mukaan, mikä ei meille sovi kuitenkaan. (Ryan) Zapolski piti meitä mukana, Jalonen kertoi.

Voittomaali osoitus kovasta taistelusta

Kolmas erä alkoi Jokereiden kannalta hankalasti, kun helsinkiläisjoukkue ei saanut oikein hyökkäyksiä aikaan. Voittomaali nähtiin erän puolivälissä, kun Antti Pihlström kauhoi kiekon maalin kulmalta maaliin.

Maalia ennen Pihlström blokkasi SKA:n laukauksen jalallaan, mutta lähti siitä huolimatta hyökkäykseen mukaan, mikä palkittiin voittomaalin merkeissä. Pihlströmin ottelu päättyi kyseiseen maaliin.

− Kolmas erä oli tasainen. Niin kuin sanoin, kumpi vain olisi voinut voittaa ja me ehkä olimme vähän nälkäisempiä, Jalonen mietti.

− Antti tosiaan loukkaantui, pelasi kuitenkin vaihdon loppuun ja teki voittomaalin siinä. Toivotaan, ettei olisi mitään vakavampaa.

Maalin jälkeen SKA painoi kovasti päälle ja sai aikaan pitkiä pyörityksiä Jokereiden alueelle. Jokerit kuitenkin puolusti läpi ottelun kurinalaisesti ja tiiviisti. Erän loppuhetkillä SKA painoi vielä päälle ilman maalivahtia, mutta isäntäjoukkue ei antanut vierailijoille maalipaikkoja.

− Kyllähän siinä vaikeuksia oli, niin kuin aina tuollaisessa tilanteessa. Vähän menei peli roiskimiseksi kiekon kanssa. Kun suurimman osan ajasta puolustat, niin väkisinkin peli on siellä meidän alueella. Silti pitäisi hyökätä laadukkaasti, mutta muutama turha kiekonmenetys keskialueella tuli, Jalonen mietti ottelun loppua.

− Tämä oli parempi startti vuodelle kuin viime vuoden lopetus, Jalonen päätti.