Jokereille maukas revanssi SKA:sta, Koskinen katsomon puolella

KHL / Raportti
Jokereiden ja SKA:n peli oli tiukkaa vääntöä, jossa ei ylimääräistä tilaa ja aikaa annettu.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit kävi ottamassa vierasreissultaan pari rumaa tappiota KHL:n kärkiseuroita. mutta paluu kotikaukaloon sujui voitokkaasti. Niukka, mutta sitäkin arvokkaampi 3-2-revanssi Pietarin SKA:sta tuli kovan puolustustaistelun jälkeen. Vieraiden leirin ympärillä kohinaa aiheutti myös suomalaisvahti Mikko Koskisen katsomokomennus.

Jokereiden ja SKA:n välinen taisto ei ollut mitään viihteen riemujuhlaa. Tiiviisti puolustaneet joukkueet pitivät pakettinsa kasassa, eikä ykkössektorilla ollut juuri tilaa. Kamppailu eteni hieman erikoisten maalien myötä tasaisissa lukemissa aina päätöshetkille saakka.

Ratkaisuksi koitui lopulta Jokereiden Jani Ridan maali, jonka hyökkääjä kampesi kolmannen erän alussa aivan maalin edestä. Loppua kohti SKA:n myllytys koveni, mutta Jokerit onnistui puolustamaan maalin johtoaan ja saalisti täydet sarjapisteet.

- Pelasimme hyvin, ja olisimme ansainneet vähintään yhden pisteen. Teimme kaksi virhettä, ja se maksoi kaiken. Emme saa tällä hetkellä tehtyä maaleja, se on isoin ongelmamme, näki SKA:n päävalmentaja Andrei Nazarov.

Jokerileiri pelasi loukkaantumisten takia varsin kapealla materiaalilla, ja varsinkin puolustus oli kovilla.

- SKA on koko ajan vaarallinen, ei heille voi yhtään antaa tilaa ja aikaa. Onneksi pääsimme 3-2-johtoon ja saimme puolustettua sitä. Aikamoinen taistelu oli kapealla materiaalila, huokasi tyytyväinen jokeriluotsi Erkka Westerlund.

- Periaatteessa lähdimme peliin kuten viime perjantaina Pietarissakin. Siellä paketti kuitenkin hajosi toisessa erässä. Nyt tuntui, että energiatasotkin olivat paremmat.

Pari erikoista osumaa

Jokerit lähti kamppailuun hyvällä sykkeellä ja vei peliä. SKA puolusti kuitenkin oman maalin edustaansa tiiviisti, eikä Jokereilla ollut näennäisestä hallinnasta huolimatta monta hyvää maalipaikkaa. Pari kertaa kiekko pyöri maalin lähistöllä, mutta pietarilaispakit siivosivat tilanteet.

Pelin edetessä SKA pääsi paremmin mukaan ja paine siirtyi enemmän jokeripäätyyn. Tiukka puolustus kuitenkin jatkui molemissa päissä, eikä kummallakaan juuri ollut asiaa maalipaikolle.

Maalihanat avautuivat avauserän lopussa, kun Aleksandr Dergatšjov kiepautti maalin takaa kiekon etukulmasta sisään. Jokereiden vastaus tuli toisen erän puolivälissä, kun paluukiekko pomppi hieman onnekkaasti Niko Kapaselle, jolla oli helppo työ viimeistellä.

Vieraat rynnivät heti jokerimaalin jälkeen taas edelle b-pistealoituksen jälkitilanteesta. Jokereiden 2-2-tasoitus meni puolestaan Mikko Koskista tuuranneen Ilja Ježovin piikkiin, sillä Brandon Kozunin laukaus tuli liki nollakulmasta.

Päätöserässä Jokerit rynnisti johtoon Ridan maalilla. Tuon jälkeen pelin kuva oli varsin selvä: Jokerit pyrki SKA:n myllytyksessä pois omalta alueeltaan ja pitämään vieraiden maalipaikat minimissä. Peli pyöri käytännössä koko loppuerän helsinkiläisten päädyssä, mutta tasoitusta ei kuitenkaan syntynyt ja pisteet jäivät Helsinkiin.

- Hyvä ja ehjä peli meiltä, minusta ansaitsimme voiton. Kyllähän vierastappiot vähän sisuunnuttivat, emmekä me siellä pelanneet edes niin hyvin, mietti Jokereiden takalinjoilla raatanut Atte Ohtamaa.

- Pystyimme pitämään paketin tiiviinä koko ajan, ja oli siitä myös keskusteltu etukäteen. Ei vastustajalla monta paikkaa ollut, ja kakkoskiekot saimme onneksi siivottua. Kyllähän tämä uskoa omaan tekemiseen antaa, ei meillä kovin monta voittoa SKA:sta kuitenkaan ole.

Koskinen katsomon puolella

SKA:n sankariksi viime keväänä nousseen Koskisen tilanne on hankala. Hän on joutunut hankalan alkukauden aikana valmennuksen koirankoppiin. Torstaina maalivahti katseli peliä siviiit päällä.

- Valmentaja tekee päätökset - ei sieltä mitään perusteluja tule. Oli vähän poikkeva päivä, oli aikaa olla kotimaisemissa. Mieluummin sitä tietysti pelaisi, Koskinen huokasi.

Valmennukselta ei tilanteeseen lisäselvyyttä tullut.

- Hänellä oli nyt lepopäivä - jokainen meistä tarvitsee lepoa ja kylmiä suihkuja. En näe tässä mitään erikoista, Nazarov kohautteli olkapäitään.

» Lähetä palautetta toimitukselle