Jokereiden harjoitusotteluissa "enemmän vauhtia kuin järkeä"

KHL / Raportti
Jere Sallinen osui maanantaina kahdesti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kohtasi kauden kolmannessa harjoitusottelussaan Sibir Novosibirskin, jota vastaan joukkue pelasi myös viikko sitten maanantaina. Molemmat ottelut päättyivät Jokereiden voittoon, tällä kertaa maalein 4−2.

Ensimmäinen kohtaaminen viikko sitten päättyi Jokereiden 6−1-voittoon. Välissä Jokerit hävisi kotiareenallaan Pietarin SKA:lle ja Sibir puolestaan kaapi voitot Tutosta ja Ilveksestä.

Harjoituskauden toisessa Sibir-ottelussa debytoi myös Jokereiden huippuvahvistus Peter Regin, joka aloitti kautensa lupaavasti. Reginin liike oli lähes 190-senttisen varren ja kauden ensimmäisen ottelun huomioiden hyvää. Tanskalainen kaapi aloitukset omille ja jakeli syöttöjä yhden tehopisteen arvoisesti. Ketjukaveri Brandon Kozunille merkattiin maali ja syöttöpiste.

Jokerit ratkaisi ottelun edukseen ylivoimalla, kuten joukkueiden edellisessäkin kohtaamisessa. Jere Sallinen ampui toisessa erässä ylivoimalla Jokerit jo 3−0-johtoon ja kaunisteli tilastojaan 4−1-osumalla kolmannessa erässä. Lisäksi Salliselle merkattiin yksi syöttöpiste.

− Hyvin ovat uudet vahvistukset tulleet mukaan. Meillä on lisäksi vahva viime kauden runko ja paljon henkisesti vahvoja pelaajia, Sallinen arvioi joukkueensa potentiaalia.

− Kai tässä on kasvanut pelaajana ja ihmisenä. Myös omatoiminen kesäharjoittelu oli vähän erilainen aiempiin verrattuna. Mutta nämä ovat vasta harjoitusotteluita, pirteästi kautensa aloittanut Sallinen pohti omia suorituksiaan.

Sibirin maalit merkattiin Moskovan TsSKA:ssa kiekkotaitonsa oppineelle Dmitri Monjalle ja ruotsalaiselle David Ullströmille, joka hyödynsi muuten hyvin pelanneen jokerivahti Riku Heleniuksen seikkailut maalin takana.

− Tuntuu, että näissä peleissä on välillä enemmän vauhtia kuin järkeä. Sarjakauden alkaessa pelaamme varmasti huolellisemmin, riskeihin ei ole varaa, Sallinen jatkoi.

Jokereiden harjoituskausi jatkuu Pietarissa Nikolai Putškov -muistoturnauksessa, jonka Jokerit voitti viime syksynä. Jokerit kohtaa turnauksessa HK Sotšin, Pietarin SKA:n ja Severstal Tšerepovetsin.

− Omaa pelitapaa pitää vielä kirkastaa timantinkirkkaaksi, että voimme pelata samalla tavalla sekä johto- että tappioasemissa, Sallinen kuvaili harjoituskauden merkitystä klassiseen tyyliin.

Pietarin turnauksen ensimmäinen vastustaja Severstal on edessä myös KHL-runkosarjan ensimmäisessä ottelussa 25. päivä elokuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle