Hishon ja Salminen taiteilivat Jokereille kaksi pistettä

KHL / Raportti
Joey Hishon onnistui maalinteossa voittolaukauskisassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin areenassa jouduttiin jälleen hakemaan voittajaa varsinaisen peliajan jälkeen. Helsingin Jokerit oli lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen Salavat Julajev Ufaa vahvempi lukemin 2-1. Helsinkiläisten voittoputki kasvoi jo neljän ottelun mittaiseksi.

Jokerien ottelut ovat viime aikoina toistaneet samaa kaavaa: vähän maaleja ja tasaista vääntöä. Sunnuntain kamppailu Salavat Julajevia vastaan ei tuonut poikkeusta, kun joukkueet pelasivat tasaisissa merkeissä 65 minuuttia.

− Taisteltiin hyvin, ja joukkue teki töitä laadukkaasti, Jukka Jalonen totesi ottelun päätyttyä.

Torstain Traktor Tšeljabinsk -ottelun tapaan myös sunnuntaina ratkaisua haettiin varsinaisen peliajan jälkeen. Joey Hishon ja Sakari Salminen väläyttelivät lopulta voittolaukauskilpailussa ja varmistivat kaksi pistettä Jokereille.

Jokerit alussa aktiivinen, lopussa passiivinen

Salavat Julajev oli alussa altavastaajan roolissa, kun Jokerit otti aktiivisuutensa myötä otteen pelistä. Jokerit reagoi irtokiekkoihin terävästi, karvasi aktiivisesti ja voitti kaksinkamppailuja.

Hyvä alku pelille palkittiin maalilla. Jokerit pelasi ylivoimalla, kun ykkösketjun keskushyökkääjänä pelannut Antti Pihlström ohjasi Ville Lajusen laukauksen maaliin.

Avauserä oli kovin rikkonainen, sillä jäähyjä jaettiin molemmille joukkueille. Salavat Julajevin suomalaishyökkääjälle Teemu Hartikaiselle tuomittiin ulosajo, kun hänen kyynärpäänsä osui Jesse Joensuuta kasvoihin.

Toisessa erässä Salavat Julajev pääsi paremmin mukaan peliin. Linus Omark alusti Salavat Julajevin tasoituksen, jonka viimeisteli Kirill Kaprizov.

Jokerien aktiivisuus ei säilynyt koko ottelua, vaan toisen erän notkahduksen ja Salavati Julajevin tasoituksen jälkeen peli passivoitui molemmin puolin. Viimeisessä erässä molemmat joukkueet kyttäilivät ja pelasivat riskittömästi. Jokerit viljeli kauden aiempiin otteisiinsa nähden epätavallisen paljon kiekkokontrollia omalla alueellaan.

Tärkeät onnistumiset voittolaukauskisassa

Onnistuminen voittolaukauskilapilussa oli Jokereille tärkeä, sillä joukkueella on ollut tällä kaudella vaikeuksia voittolaukauskilpailuissa. Ennen sunnuntain ottelua Jokerit oli hävinnyt viisi ja voittanut vain kaksi voittolaukauskisaa tällä kaudella.

− Olemme suurimman osan rankkarikisoista hävinneet. Täytyy olla tyytyväinen, että nyt napsahti kohdilleen, Jalonen sanoi.

− Olemme harjoitelleet rankkareita päivittäin. Pelaamme tärkeitä aikoja sarjassa. Tiedämme, miten tärkeitä nämä pisteet ovat. Emme halua luopua yhdestäkään. Kun teimme ensimmäisen maalin, se helpotti omia paineitani, Jokerien maalivahti Ryan Zapolski sanoi.

Onnistuminen lämmitti varmasti myös Jokereissa toistaiseksi vaisusti esiintynyttä Hishonia, joka väläytti potentiaaliaan ja taituroi kiekon maaliin voittolaukauskisassa.

Jokerit jatkaa kotipeliputkeaan tiistaina, kun vastassa on Medveščak Zagreb.

Muokattu klo 19:34: lisätty Jukka Jalosen ja Ryan Zapolskin kommentit.