Jokerit murskasi Novokuznetskin

KHL / Raportti
Santeri Saari iski KHL-uransa avausmaalin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit kuittasi maanantain tappion Ak Barsia vastaan tylyllä tavalla. KHL:n häntäpäähän juuttunut Metallurg Novokuznetsk jäi täysin narripaitojen jalkoihin. Jokerit varmisti voiton jo ensimmäisen erän aikana.

KHL:n pienimmällä budjetilla operoiva Metallurg Novokuznetsk oli keskiviikkoillan ottelussa täysin vastaantulija. Heikkotasoisen vierasjoukkueen selkäranka katkesi jo ennen avauserän puoliväliä, ja Jokerit tyylitteli helpon 6−1-voiton.

Kazan katkaisi maanantaina Jokereiden seitsemän ottelunvoittoputken. Erkka Westerlundin miehistö oli panostanut Novokuznetsk-ottelun alkuun ja se näkyi. Narripaidat ratkaisivat ottelun avauserän alkumetreillä.

Ensiksi Petr Koukal onnistui ylivoimalla, ja vain 18 sekuntia myöhemmin Eetu Pöysti löi maalin kulmalta Jokerit 2−0-johtoon. Vierasjoukkue näytti luovuttaneelta, kun ottelua pelattu vain hieman yli neljä minuuttia.

− Saatiin erinomainen startti otteluun. Vastustaja ei välttämättä ollut valmiina. Tärkeintä oli, että pystyttiin pitämään hyvä rytmi koko pelin ajan, vaikka päästiin helposti johtoon. Ei notkahdettu missään vaiheessa. Kunnialla hoidimme pelin loppuun saakka, Jokereiden nuori puolustaja Santeri Saari kertoi.

Peli oli käytännössä täysin ohi avauserän jälkeen. Jokerit mätti erässä yhteensä peräti neljä maalia. Kotijoukkueen urakkaa helpottivat Novokuznetskin turhat rangaistukset.

Vierasjoukkue otti erän aikana neljä kahden minuutin rangaistusta ja selvisi ilman takaiskua vain kerran. Jokereilta avauserässä maalinteossa onnistuivat myös Juhamatti Aaltonen ja Niklas Hagman.

− Saimme erinomaisen alun peliin. Vastustaja otti paljon jäähyjä, ja me saimme onnistumisia hyvällä prosentilla. Sen jälkeen tärkeintä oli ehyt joukkuesuoritus, ja se onnistui tänään erinomaisesti, Erkka Westerlund kommentoi.

Maalivahdin vaihto ei auttanut

Vierasjoukkueen maalivahti Rafael Hakimov sortui avauserässä ylipelaamiseen, minkä Jokerit käytti hyväkseen. Avauserän jälkeen Khakimov sai väistyä, ja vierasjoukkueen maalille luisteli nuori maajoukkuevahti Ilja Sorokin.

Maalinvahdin vaihto piristi vierailijoita hetkeksi. Toisen erän aluksi Aleksandr Komaristi kavensi lukemiksi 4−1.

Jokerit kuitenkin hallitsi kenttätapahtumia täysin myös toisessa ja kolmannessa erässä. Avauserän maali-iloittelun jälkeen ottelun tempo luonnollisesti laski, kun kotijoukkuekin tyytyi lähinnä leikittelemään.

− Saimme tänään niin hyvän alun, että se tappoi vastustajan ja sitä myötä koko pelin. Ei tässä sarjassa helppoja pelejä ole. Kun menemme heidän vieraaksi, niin täysin mahdollista on, että turpaan tulee, Westerlund muistutti. 

− Olen erittäin tyytyväinen joukkueen suoritukseen, tämä oli meille kolmas peli neljään päivään. Teemme edelleen vähän maaleja tasakentällisin, hyökkäyksen päättäminen on meidän suurin mahdollisuus parantaa peliä. Siinä mentiin tänään vähän eteenpäin.

Ottelun maalitehtailu ei kuitenkin päättynyt. Ottelun komeimman maalin iski Steve Moses, joka kiersi hyvällä liikkeellä Novokuznetskin maalin ja ampui kiekon varmasti verkkoon. 

Kun myös KHL-uransa ensimmäisen maalin tehnyt Santeri Saari onnistui loppulukemiksi kirjattiin 6−1.

− Tulin juuri vaihdosta, Moses tuli viivaa kohti, ja minä pääsin ajamaan sisään. Petr Koukal syötti hienosti minulle viivaan suoraan vauhtiin. Ammuin suoraan syötöstä, yritin jopa vähän katsoa mihin vedän, Saari kertasi maaliaan.

− Hyvältä tuntui kieltämättä, kun minulle ei todellakaan tule liikaa maaleja. Taisi olla vasta toinen maali aikuisten sarjassa minulle, joten harvinaista herkkua tämä oli. 

Jokerit pelaa seuraavan kerran ensi viikon tiistaina Avtomobilistia vastaan Jekaterinburgissa.

− Nyt on edessä neljän pelin vierasreissu ja pelejä on tulossa muutenkin paljon. Nyt on vain yritettävä kuoria peruna kerrallaan. Paha tilanne on edessä, mutta ei auta kuin edetä peli kerrallaan, Westerlund sanoi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle