Jokerit avasi maalihanat ja menetti pelaajia sairastuvalle

KHL / Raportti
Pekka Jormakan kamppailu päättyi kovaan taklaukseen, ja hän joutui sairaalaan jatkotutkimuksiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Maalinteon kanssa alkukaudesta tuskaillut Helsingin Jokerit onnistui latomaan KHL:n heikoimpiin joukkueisiin lukeutuvan Metallurg Novokuznetsk verkkoon viisi osumaa. Helsinkiläisten voittoa himmensivät kuitenkin Pekka Jormakan ja Masi Marjamäen loukkaantumiset.

Jokereiden ja Metallurgin kamppailu alkoi fyysisesti. Masi Marjamäki jysäytti heti avausvaihdossaan kovan taklauksen, jossa hän kuitenkin loukkasi itseään. Pian tämän jälkeen hyvän karvauksen jälkeen juuri syötön antanut Pekka Jormakka ei nähnyt lainkaan, kun Mihail Kuklev jysäytti hänen ylitseen. Jokerilaituri loukkasi tilanteessa itseään ja hänet kannettiin ambulanssiin ja kohti jatkotutkimuksia.

Kuklev ajettiin teostaan ulos ja täten Jokerit pääsi viiden minuutin ylivoimalle. Isännät käyttivät tilanteen hyväkseen ja latoivat jäähyn aikana kaksi maalia.

Helsinkiläisten tehokas ylivoima jatkui tämän jälkeenkjn, kun Michael Keränen survoi ensimmäisen KHL-osumansa maaliviivalta sisään. Heti tämän jälkeen Tommi Huhtala napautti vielä etunurkasta 4-0 ja ilta oli käytännössä taputeltu.

- Kyllä maistui maali! On aika hakemista ollut sen kanssa, niin mielellään ottaa tuollaisenkin osuman, Keränen huokasi helpottuneena kamppailun jälkeen.

- Tietystihän pelirytmi oli vähän sekaisin, kun kymmenellä hyökkääjällä pelaa käytännössä koko ottelun. Koko ajan vaihtuivat kaverit vierellä. Toisaalta sai runsaasti peliaikaa ja sillä pääsi hyvin peliin sisään.

Pelin ratkettua jo avauserässä Jokerit sortui kurittomiin rangaistuksiin ottelun loppupuolella, eikä isäntien paketti muutenkaan ollut enää alun tasolla. Molemmat joukkueet onnistuivat iskemään yhden maalin ja täten loppulukemiksi kirjattiin Jokereiden 5-1-voitto.

- Meillä oli suunnitelma tähän otteluun, mutta se kaatui alun jäähyihin. Ei mennyt sitten suunnitelmien mukaan, huokasi vieraiden päävalmentaja Valeri Zelepukin.

Jormakka jatkotutkimuksissa, Marjamäellä pitempi huili

Jokereiden leirissä voitto lämmitti mieltä, mutta parannettavaakin jäi.

- Ensimmäinen kotivoitto lämmittää, ja nyt myös ylivoima oli etenkin alussa tehokas. Peli oikeastaan ratkesi niihin meidän pariin ensimmäiseen maaliimme, Jokereiden luotsi Jukka Jalonen tiivisti.

- Kaksi hyökkääjää putosi heti alussa ja menimme kymmenellä hyökkääjällä. Se oli sitten vähän semmoista ja tämmöistä. Ehdottomasti otimme kuitenkin liikaa turhia jäähyjä hyökkäyspäässä, ne täytyy karsia perjantain TsSKA-otteluun ehdottomasti pois.

Jokereiden sairasosasta näyttää jo kauden tässä vaiheessa varsin täydeltä. Keskiviikon ottelussa loukkaantuneiden Jormakan ja Marjamäen lisäksi sivussa ovat myös reilun kuukauden huilaava puolustaja Oliver Lauridsen sekä jo muutaman ottelun ajan kokoonpanosta puuttunut Jesse Joensuu.

- Marjamäki on aika varmasti pitempään pois. Jormakasta ei ole vielä sen enempää tietoa, Jalonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle