Hyökkäyspään onnistumiset toivat voiton Jokereille - Aaltosella ja Sallisella neljän tehopisteen ilta

KHL / Raportti
Juhamatti Aaltonen pääsi tänään neljästi keräämään onnittelut joukkuekavereiltaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Viimeisessä kotiottelussaan ennen seitsemän ottelun vieraskiertuetta Jokerit sai vastaansa koko KHL:n jumbona majailevan Metallurg Novokuznetskin. Puolustussuuntaan esitys jätti reilusti parantamisen varaa, mutta hyökkäyspään onnistumisten myötä pisteet jäivät Helsinkiin selkein 6-2-numeroin.

Joukkueiden viime kohtaamisessa Metallurg Novokuznetsk pystyi kiusaamaan Jokereita kotihallissaan aivan viime sekunneille asti. Niklas Hagman kuitenkin ratkaisi silloin maalillaan 3-2-voiton Jokereille. Tällä kertaa ei numeroiden valossa aivan yhtä tasaista taistoa nähty, mutta jokerivalmentaja Erkka Westerlund näki ottelun tasaisempana, kuin lopputulos antaisi ymmärtää:

− Ei tämä ollut pelkästään meidän peli, vaan kyllä vastustaja oli hyvin mukana. Heillä oli myös enemmän vaarallisia maalipaikkoja, luotsi kehui illan vastustajaa.

KHL:n nuorimmalla joukkueella operoivan Metallurgin kokoonpanossa oli torstainakin mukana peräti seitsemäntoista 90-luvulla syntynyttä pelaajaa. Nuoruuden innolla joukkue haastoi Jokereita tosissaan aivan alkuminuuteilta lähtien. Ottelun tasaisuudesta kertovat joukkueiden laukaukset maalia kohti, jotka Jokerit voitti vain 35-32.

Jokerit sai otteluun terävän startin, kun Philip Larsen tykitti alle kahden minuutin pelin jälkeen Jokerit johtoon. Vierailijat pääsivät kuitenkin tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin kauniin syöttökuvion päätteeksi jokeripuolustuksen haparoidessa.

− Aloitimme pelin hyvin ja onnistuimme juuri niin kuin halusimme. Sitten he kuitenkin saivat otteen ja pystyivät painamaan peliä enemmän meidän päätyyn, tuumi Jokereiden tehoketjuun kuulunut Tim Kennedy, ja jatkoi:

− Toisessa ja kolmannessa erässä pelasimme kuitenkin mielestäni paremmin ja kokonaisuutena tämä oli ihan hyvä esitys meidän joukkueeltamme.

Metallurgin valmentaja Nikolai Solovjev ei ollut samoilla linjoilla kollegansa ja Kennedyn kanssa, vaan oli ottelun jälkeen avoimesti pettynyt oman joukkueensa suorituksiin

− Emme tänään olleet lainkaan valmiita pelaamaan näin taitavaa joukkuetta vastaan kuin mitä Jokerit on. Tämä jättää minulle paljon kysymyksiä meidän pelaajistollemme. Ehkä edellinen peli väsytti meitä liikaa, hän totesi viitaten Metallurgin tiistaiseen SKA-peliin Pietarissa.

Kaivattuja onnistumisia hyökkäyspäässä

Toiseen erän ottelun kuva ei juurikaan muuttunut. Molemmilla joukkueilla oli tukku hyviä maalipaikkoja, mutta tällä kertaa vain kotijoukkue onnistui. Jere Sallisen 2-1-johtomaali sai ansaitut kehut myös päävalmentajalta

− Sallisella on hyvä laukaus ja tänään taas nähtiin, että aina kannattaa ampua. Varsinkin se ensimmäinen maali oli sellainen laukaus, mihin ei moni pysty, hehkutti Westerlund kahdesti illan aikana osunutta Sallista.

Jokereiden vaarallisin ketju oli tänään juuri Sallisen johtama ketju, jossa laidoilla Kennedyn lisäksi viiletti Juhamatti Aaltonen. Miehet onnistuivat maalinteossa tänään yhteensä neljä kertaa, kun myös Aaltonen iski kiekon kahdesti Metallurgin maaliin

− Hyvä peli koko Sallisen ketjulta ja muutenkin hyvä, että saimme onnistumisia hyökkäyspäässä. Toivomme totta kai, että tuosta ketjusta saamme kasaan sellaisen tehoketjun pudotuspelejä varten, kertoi Westerlund suunnitelmistaan ketjun tulevaisuuden suhteen

Ketjun kolmanneksi lenkiksi vasta viime peleissä vakiintunut Kennedy jakoi vuolaasti kunniaa onnistumista ketjukavereilleen ja kertoi onnistumisten olevan todella tärkeitä uudessa joukkueessa

− He [Aaltonen ja Sallinen] ovat todella hyviä pelikavereita. Jere varsinkin on iso ja vahva pelaaja, joka pärjää hyvin kulmissa. Juhamatilla taas on loistava laukaus ja kun oppii tuntemaan missä hän liikkuu, on hänen kanssaan helppo pelata, mies tuumasi.

− On todella hyvä saada onnistumisia. Ensimmäinen kuukauteni täällä on ollut melko haastava, joten nämä tulevat hyvään saumaan.

Toisen erän maalin lisäksi mainittu tehoketju vastasi Jokereiden jokaisesta kolmesta maalista ottelun päätöserässä, ja näin Aaltonen sekä Sallinen pääsivät juhlistamaan molemmat neljän tehopisteen iltaa tehoilla 2+2. Loppunumerot 6-2:een Aaltonen pääsi lyömään vain puolitoista minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Rankka seitsemän ottelun vieraskiertue edessä

Metallurg peli päätti samalla Jokereiden tammikuun kotipelit ja seuraavan kerran Helsingissä pelataan KHL:ää 16. helmikuuta, kun Jokerit isännöi Pietarin SKA:ta. Välissä joukkueella on edessään seitsemän ottelun vieraskiertue

− Ei meillä mikään helppo ohjelma ole, kun edessä on tällainen vierasputki. Jaamme sen kuitenkin kahteen osaan, eli kolmen ottelun jälkeen tulemme takaisin Helsinkiin yhdeksi yöksi, valoitti Westerlund joukkueen suunnitelmia.

Samalla hän vahvisti, että vieraskiertueelle lähtevät mukaan kaikki joukkueen muut pelaajat paitsi pitkäaikaispotilaat. Myös Jere Sneck ja Jani Kautto ottavat osaa reissuun. Vieraskiertueella erityisesti hyökkäyspelin toivotaan parantuvan

− Tänään saatiin onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta yhä edelleen se on meidän suurin kehityskohteemme. Ennen kaikkea, että miten me hyökkäämme niin, ettei siitä synny vaarallisia paikkoja meidän omaan päätyymme. Se on sen hyökkäyspelin sisällä, mikä aiheuttaa ongelmia puolustuksessa, Westerlund pohti.

Kuukauden verran Jokereissa mukana ollut Kennedy puolestaan odottaa innolla tulevaa vieraskiertuetta. Omaan peliinsä kehityskohteita mies löytää erityisesti liikkumisesta.

− Se tulee olemaan hyvä testi meidän joukkueellemme. Tämä on hyvää esimakua jo pudotuspeleistä, sillä ottelut ovat varmasti todella tiukkoja. Ohjelma on haastava, mutta se valmistaa meitä hyvin kevättä varten.

− Omalla kohdallani siirtyminen Jokereihin oli sikäli haastava, että aiemmassa joukkueessani peli perustui enemmän vahvaan träppiin ja paikallaan olemiseen. Täällä taas kaikki lähtee luistelusta. Se on iso asia, jota minun täytyy henkilökohtaisesti parantaa tuleviin kamppailuihin.

Seuraavan kerran Jokerit hyppää kaukaloon maantaina Nizhni-Novgorodissa Torpedoa vastaan. Illan voiton myötä Jokerit varmisti lopullisesti jo varman pudotuspelipaikkansa ja saavutti siten Westerlundin mukaan minimitavoitteensa. Samalla ero divisioonan kärjessä kasvoi kuuteen pisteeseen Admiralin yllätettyä SKA:n Pietarissa lukemin 4-3 voittolaukauksilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle