Westerlund kritisoi erityisesti hyökkääjien asennetta

KHL / Raportti
Jesper B. Jensen on noussut Jokereiden luottopuolustajaksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit otti tärkeän voiton Metallurg Magnitogorskista puolustajiensa kolmella maalilla. Hyvästä ottelusta huolimatta Erkka Westerlund antoi painavaa kritiikkiä hyökkääjilleen.

Metallurg Magnitogorskin tuttu ykkönen Sergei Mozjakin - Danis Zaripov - Jan Kovar oli läpi ottelun oikeastaan ainoa kolmikko, joka loi jatkuvasti vaarallisia tilanteita Jokereiden päädyssä. Muut ketjut Jokerit pelasi hyvin pois.

Jokerivalmentaja Erkka Westerlund kuvaili, että edellisten otteluiden sijaan Jokerit oli keskiviikkona joukkue, joka pelasi hyökkäystilanteet huolellisemmin loppuun aiempia kamppailuja paremmin ja piti näin viisikkopelin ehjempänä.

– Joukkueella oli tahtotila voittaa. Viime pelissä meillä oli useita pelaajia, jotka pelasivat itsekkäästi, mutta nyt joukkueelle, Westerlund sanoi.

Täysin tyytyväinen Westerlund ei kuitenkaan ollut, sillä hänellä on selvästi haasteita erityisesti hyökkääjien kanssa. Keskiviikkona kolme neljästä maalista lähti puolustajien lavasta siniviivan tuntumasta.

– Tämä oli ehkä osoitus joillekin hyökkääjille, että kannattaa laukoa, Westerlund kertoi kysyttäessä Juhamatti Aaltosen tehottomuudesta.

Ykköshyökkääjien Peter Reginin ja Brandon Kozunin kanssa aiemmissa otteluissa pelannut Niklas Hagman oli merkitty kokoonpanoon todella huomiota herättävästi nelosketjun keskelle. Kokenut laituri istui koko ottelun penkillä.

– Esitykset viime otteluissa eivät edellytä pelaamista, Westerlund totesi lyhyesti.

Toisen erän kirous kaikkosi

Toisen erän alussa Jokerit karkasi, kun Topi Jaakola ja Jesper B. Jensen veivät Jokerit nopeasti kahden maalin johtoon. Heti perään Jaakola läväytti illan toisen maalinsa ja Jokerit 3-0-johtoon.

Kauden kolmannen maalinsa ampunut Jensen oli ottelun jälkeen yhtä hymyä, vaikka toimittajat piirittivätkin kahden maalin Jaakolaa.

– Mahtava tunne. Meillä oli vaikea peli maanantaina. Oli todella tärkeätä saada voitto kovasta joukkueesta. Olemme puhuneet paljon toisen erän pelaamisesta. Tänään onnistuimme siinä todella hyvin, teimmehän kolme maalia, Jensen kertoi.

Omasta 2–0-maalistaan Jensen antoi kiitosta näkyvästi läpi ottelun pelanneelle Mathis Olimbille, joka ajoitti liikkeensä maalin edestä täydellisesti.

– Sain loistavan syötön (Philip) Larsenilta. Yritin vain ampua ylös ja toivoin parasta, niin se menee. Mutta ei se olisi mennyt maaliin ilman Olimbin maskia. Tarvitsemme pelaajia maalille, jotta voimme tehdä maaleja, Jensen sanoi maskipelaamisen tärkeydestä.

Iron-Mike antoi kritiikkiä ykkösmaalivahdilleen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jaakolan toisen maalin jälkeen Metallurg-vahti Vasili Košetškin luisteli vaihtoon, ja vasta 18-vuotias Ilja Samsonov ujutti maskin päähänsä. Samsonov ei kauan kentällä viihtynyt, vaan Košetškin palasi minuuttia myöhemmin takaisin maalilleen.

– Košetškin tuli itse pois, ja koska hän istui penkille, sääntö on, että hänet täytyy vaihtaa. Muuten olisimme saaneet kahden minuutin jäähyn, Keenan perusteli.

– On selvää, että maalivahdillamme ei ollut tänään paras ilta, Keenan totesi ottelun avaintapahtumista.

Kolmannen erän kirous lähellä

Magnitogorskilaiset nousivat kolmannessa erässä jo maalin päähän nuoren Vladislav Kaletnikin ja ykköspyssy Sergei Mozjakinin maaleilla. Pitkään näytti, että ottelu kääntyy vielä vieraille. 

Ei kääntynyt. Kuusi minuuttia ennen erän päätöstä maalin ja syöttöpisteen merkkauttanut Tommi Huhtala nosti kiekon neljännen kerran Metallurgin maaliin kapteeni Niko Kapasen komeasta syötöstä.

– Pelasimme kaksi hyvää erää. Teimme ottelusta vähän vaikean kolmannessa erässä. Erityisesti 3–0-johdossa olisi pitänyt pelata yksinkertaisemmin, Jensen puisteli päätään.

Jokereiden kausi jatkuu neljän ottelun vieraskiertueella, jonka ensimmäinen vastustaja on KHL:n tämän hetken kuumin joukkue Lokomotiv Jaroslavl.

» Lähetä palautetta toimitukselle