Jokereille jo kolmas perättäinen kotitappio

KHL / Raportti
Jokerit pystyi ohittamaan Vasili Košetškinin vain kerran.
Kuva ©
Vierasotteluissa hyvin menestyvä Jokerit kohtasi Helsingin tiistai-illassa hallitsevan KHL-mestarin Metallurg Magnitogorskin. Pelillisesti tasaisissa merkeissä edennyt ottelu kääntyi mestareiden voitoksi poikkeuksellisen yksilötaidon ja vahvan maalivahtipelin ansiosta.

Danis Zaripov, Jan Kovar, Vasili Košetškin ja muut. Siinä Jokereiden ja Metallurg Magnitogorskin välisen ottelun koko kuva pähkinänkuoressa. Ottelu oli alusta loppuun tasaväkinen. Ilman 29 kertaa torjunutta Metallurg-vahti Košetškinia ottelu olisi päättynyt hyvinkin erilaisissa tunnelmissa.

Maalit kuitenkin ratkaisevat. Toisessa päässä Metallurgin tehomiehet Zaripov ja Kovar olivat odotetun vahvoja. Kaikki Metallurg-maalit juoninut ykkösketju oli yksinkertaisesti liian hyvä.

− Todella fyysisesti ja suoraviivaisesti pyrkivät pelaamaan. Samalla tyylillä tulivat kuin pudotuspeleissäkin. Samat sepät siellä häärivät kapellimestareina kuin viime keväänäkin, Niko Kapanen kuvaili ottelun kulkua.

Kun huikeaan yksilötaitoon yhdistetään vain kahdeksan maalia tällä kaudella päästänyt alivoima, joutui Jokerit toteamaan KHL-mestarit paremmakseen maalein 1−4.

− Hattua on nostettava, kun kerta toisensa jälkeen voittavat.

Paremmalla viimeistelyllä Jokereilla olisi ollut täydet eväät voittoon. KHL:n pistepörssin kärkisijoja kaudesta toiseen dominoivat pelimiehet olivat kuitenkin liian kova pala purtavaksi. Ottelun oppi oli yksinkertainen.

− Kyllä niistä paikoista, mitä itsellänikin oli, pitää maali tehdä. Jos ei itse tee, niin kaveri kyllä laittaa, useammankin kerran maalipaikolle päässyt Kapanen kertoi pettyneenä ottelun jälkeen.

− Suunnilleen samalla tasolla olemme pelillisesti missä hekin, mutta maalipaikoissa pitää pystyä olemaan tehokkaampi, Kapanen jatkoi.

Kuskin paikka selvisi jo avauserässä

Ottelun avauskymppi sujui tasaisissa ja varovaisissakin merkeissä. Viisi minuuttia ennen avauserän loppua Kapasella oli tilaisuus avata maalihanat, kun hän pääsi erinomaiseen maalipaikkaan parhaaseen sektoriin. Vuoren kokoinen Košetškin oli kuitenkin parempi.

Heti seuraavassa hyökkäyksessä Metallurgin tehomiehet iskivät ensimmäisen kerran, kun Chris Leen viivasta ampuma kiekko lipsahti ohi Henrik Karlssonin. Metallurgin ykkösnyrkki iski toistamiseen vielä avauserässä, kun maalin kulmalle noussut puolustaja Viktor Antipin iski ensimmäisen erätauon lukemiksi 0−2.

Ykkösketjun dominointia

Jokerit pääsi toisen erän alkupuoliskolla kahdesti ylivoimalle, mutta vieraiden kurinalaisesti pelannut alivoima esti maalintekoyritykset tehokkaasti.

Jos oli Jokereiden ylivoima tehotonta, toisin oli vierailla. Metallurgin tehonyrkki onnistui heti ensimmäisestä ylivoimastaan, kun kaksi lähes identtistä maalia tehnyt Kovar vei illan ensimmäisellä maalillaan vieraat jo 0−3-johtoon. Tšekkitaiturin upea rannelaukaus b-pisteeltä upposi Karlssonin kilpipuolelta jokerimaalin etuylänurkkaan. Viimeistely oli yksinkertaisesti huippuluokkaa.

Linus Omark ohitti Košetškinin kertaalleen toisessa erässä. Vieraat siirtyivät takaisin kolmen maalin johtoon kolmannen erän alussa, kun Kovar iski illan toisen maalinsa samaan etuylänurkan rakoon kuin ensimmäisensäkin. Zaripoville merkattiin jo illan neljäs syöttöpiste.

Jokerit yritti, Košetškin torjui

Jokereillakin oli maalipaikkansa. Kapasen lisäksi myös Ryan Gunderson kilautteli maalikehikoita ja sekä Riku Hahl että Steve Moseskin pääsivät kokeilemaan Košetškinin hanskakäden nopeutta. Juhamatti Aaltonen purjehti kolmannessa erässä läpiajoon, mutta Košetškinin patja venyi tähänkin.

Jokerit saa ansaitun lepotauon, kun kaksi kuukautta sarjaa on takana. Kapasen mukaan tauko menee kehonhuollon ja palauttelun merkeissä.

- Otetaan täysin irti lajista ja ladataan akkuja. Lujaa on menty viime kuukaudet, Kapanen kertoi suunnitelmistaan.

Tappiosta huolimatta Jokerit jatkaa läntisen konferenssin kolmannella sijalla. Helsinkiläisten KHL-ottelut jatkuvat viikon päästä keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Dinamo Minsk.

» Lähetä palautetta toimitukselle