Yksitoista maalia, Jormakan hattutemppu ja huimaa draamaa - Jokereille tärkeä voitto

KHL / Raportti
Pekka Jormakalla riitti aihetta hymyyn, kun hän latoi Jugran verkkoon peräti kolme maalia.
Äärimmäisen vaisusti viime aikoina esiintynyt Helsingin Jokerit nappasi tärkeät kolme pistettä kotikaukalossaan, kun se kaatoi Jugra Hanti-Mansijskin. Huimassa 11 maalin kamppailussa eivät puolustuspeli ja maalivahdit loistaneet. Tilanteet vaihtelivat tiuhaan tahtiin, mutta lopulta Jokerit oli parempi 6-5.

Kolme pistettä tuli kotijoukkueelle tarpeeseen. Voiton myötä narrilauma nousi läntisen konferenssin viimeiselle pudotuspelipaikalle eli kahdeksanneksi.

− Saatiin se mitä haluttiin eli kolme pistettä, Ville Lajunen sanoi ottelun jälkeen.

Ennen lauantaita Jokerit oli hävinnyt kymmenestä edellisestä ottelustaan peräti kahdeksan. Ainoat voitot se oli napannut Pietarin SKA:ta vastaan, ja tappiota oli tullut lähinnä KHL:n keskikastin joukkueita vastaan. Todellinen mahalasku nähtiin torstaina, kun Avtomobilist Jekaterinburg ryösti pisteet Helsingistä 6-2-lukemin.

− Valmistautuminen oli haastavaa torstain pelin jälkeen. Näki kuitenkin, että tänään taisteltiin. Kamppailtiin hyvin, ja pelissä oli paljon hyviä asioita, Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi ottelun jälkeen.

Helpolla eivät pisteet lauantaina tulleet, sillä ottelu oli hyvin ailahtelevainen kotijoukkueelta, ja Jugra oli erittäin tehokas omissa maalipaikoissaan.

− Ei tässä sarjassa ole helppoja voittoja. Niin kuin on nähty, jokainen joukkue osaa pelata, Lajunen totesi.

− Maalipaikat tänään ja viime ottelussa selvästi meille. Maalinteon tehokkuus on ollut vastustajalla parempi kuin meillä, puolestaan Jalonen totesi ja viittasi Jokerien viimeaikaisiin esityksiin.

Tasapainoisesti koko kauden esiintynyt Peter Reginin johtama ykkösvitja pelasti lauantaina Jokerit, kun se latoi peräti viisi osumaa. Suurimpana tehomiehenä loisti Pekka Jormakka kolmella osumallaan. Regin saalisti tehot 1+1 ja Brian O'Neill 0+3.

Jokerit nappasi johdon toisen erän tehohetkellään

Puolitoista erää niin Jokerien joukkue kuin Helsingin areenan yleisökin viettivät vaisua hiljaiseloa. Kotijoukkueen peli oli väkinäistä puurtamista, jolle runsaslukuinen kotiyleisö ei syttynyt.

Jugra johti peliä kahteen otteeseen. Ensin avauserässä vierasjoukkue otti komennon menemällä 0-1-johtoon. Regin laukoi tasoituksen ensimmäisen erän lopulla.

Jugra meni uudelleen johtoon, kun Jokerien puolustus vuoti pahemman kerran ja Andrei Ankudinov pääsi läpiajoon eikä epäonnistunut.

Toisen erän puolessa välissä alkoi kuitenkin huima kotijoukkueen tykitys, mikä herätti myös areenan yleisön. Neljän minuutin sisään Jokerit iski kolme osumaa ja johtolukemiksi 4-2. Jormakka maalasi kahdesti ja Masi Marjamäki kerran.

Uusia juonenkäänteitä ja lisää maaleja

Jugra kavensi toisen erän lopussa tilanteeksi 4-3. Ottelu oli kuitenkin jo selvästi kääntymässä Jokerien voitoksi, kun Lajunen iski ylivoimalla Jokerit takaisin kahden maalin johtoon kolmannen erän alussa.

Sitkeä Jugra ei luovuttanut vaan tuli jälleen peliin mukaan 5-4-kavennuksen myötä.

Neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua alkoi Jokerien jäähyhölmöily. Ensin Chad Genoway passitettiin kahden minuutin jäähylle estämisestä, ja vain hetki myöhemmin Petteri Wirtanen löysi itsensä jäähyaitiosta samasta syystä.

− Hieman meidän perisynti on ollut se, että otetaan väärään paikkaan jäähyjä, Jalonen harmitteli pelin jälkeen.

Jugra käytti tilaisuutensa hyväksi ottamalla vielä maalivahdin pois ja pelaamalla ylivoimaa kuudella kolmea vastaan. Lopulta Jevgeni Lapenkov toi Jugran tasoihin.

Draama ei suinkaan päättynyt siihen, vaan Jormakka täydensi hattutemppunsa iskemällä ylivoimalla Jokerien kuudennen osuman vain kaksi minuuttia ennen päätöstä. Massiivinen maali-iloittelu päättyi siis Jokerien 6-5-voittoon.

− Oli ainakin vastinetta koko rahalle, Lajunen totesi ytimekkäästi ottelun jälkeen.