Barulin toimi Jokereiden painajaisena - HK Sotši voittoon toisessa jatkoerässä

KHL / Raportti
HK Sotšin pelaajilla oli ilo ylimmillään.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit aloitti KHL:n pudotuspelit HK Sotšia vastaan lauantai-iltana tappiolla toisessa jatkoerässä syntyneellä Jonathon Blumin maalilla lukemin 2-3.

Jokerit ei ollut voittanut yhtään jatkoeriin edennyttä KHL:n pudotuspeliottelua ennen tätä iltaa. HK Sotši ei ollut sen sijaan nauttinut ainoastakaan pudotuspelivoitosta historiansa aikana.

Kahdesta putkista jälkimmäinen päättyi tänä iltana, kun maalivahti Konstantin Barulinin 52 torjuntaa piti kotijoukkueen kahdessa maalissa ja Sotšin puolustaja Jonathon Blum pääsi ratkaisemaan pelin ottelun toisessa jatkoerässä.

Ottelun varsinaisella peliajalla maaleista vastasi kotijoukkueelta Olli Palola ja Jesse Joensuu. Vierailta maalinteossa onnistui Eric O'Dell ja Sean Collins.

Jokereilta vahvaa tekemistä ensimmäinen erä

HK Sotši aloitti ottelun vahvasti ja siirtyikin ensimmäisellä vitosella johtoon. Pavel Padakin riisti hyökkäysalueen päädyssä ja petasi paikan 32 pistettä runkosarjassa takoneelle O'Dellille, joka iski kiekon Ryan Zapolskin puikoista sisään.

Vierasjoukkue sai loistavan mahdollisuuden lisämaalien tekoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun jokerihyökkääjä Steve Moses lensi suihkuun huitomisesta. Viiden minuutin ylivoiman aikana kuitenkin paras maalintekopaikka siunaantui Jokereille, mutta Marko Anttila ei onnistunut läpiajosta ohittamaan Barulinia.

Kotijoukkue pääsi omaan peliinsä kiinni viiden minuutin alivoiman jälkeen. Jokerit alkoi myllyttää alkukaudelta tutulla paineella peliä vieraiden päätyyn ja näin syntyi maalintekopaikkoja.

Helsinkiläiset onnistuivatkin kahdesti maalinteossa ennen ensimmäistä erätaukoa. Ensin Palola viimeisteli tasoitusmaalin laukomalla kiekon etukulmasta ohi Barulinin ja nelisen minuuttia myöhemmin Jokereiden ylivoima osui toistamiseen, kun Joensuu ohjasi Matt Gilroyn vedon Barulinin selän taakse.

Jokereiden lepsuilu kostautui toisessa erässä

Vahvasti kevään ensimmäisessä pudotuspelierässä esiintyneen narripakan työnteon taso laski huimasti toiseen erään ja olympiakaupungin joukkue pääsi peliin mukaan.

Lukuisista ylivoimistaan huolimatta Jokerit ei päässyt yhtä hyvin peliin käsiksi, ja erän edetessä vahvasta pelaamisesta tunnettu HK Sotši otti pelin haltuunsa.

Erän puolivälissä alkanut vieraiden painejakso tuotti lopulta tulosta tasoitusmaalin muodossa. Dmitri Lugin otti keskialueella kiekon riiston ja käänsi suoraan pelin kotijoukkueen alueelle. Lugin jätti kiekon taustalta tulleelle Sergei Shmeljoville, jonka upea viistosyöttö b-pisteen kaarelta löysi maalin takakulmalta Collinsin, jolla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjiin ohi Zapolskin.

Kolmas erä tiukkaa vääntöä

Varsinaisen peliajan viimeisen erän ensimmäinen kymppi oli jälleen tuttua Jokereiden hallintaa, jota avauskaksikymppisellä nähtiin. Kotijoukkue vyörytti peliä hyökkäysalueelle ja pakotti kovalla paineella vierasjoukkueen roiskimaan kiekkoa keskialueelle.

Kolmannen erän loppupuolella myös HK Sotši pääsi peliin kiinni ja sai muutaman hyvän paikan Zapolskin vartioimalle maalille, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Myös Jokereiden Nicklas Jensenillä ja Pekka Jormakalla oli hyvät paikat iskeä ottelun voittomaali, kun tolpat ja Barulinin hyvät torjunnat pelastivat vieraat takaiskulta.

Pudotuspelikevään ensimmäinen jatkoerä oli täyttä Jokereiden hallintaa. Kotijoukkue selvitti erän alun alivoimansa ja pääsi tämän jälkeen kolme kertaa ylivoimalle jatkoerän aikana, mutta HK Sotšin maalilla Barulin jatkoi huippuotteita torjumalla narripaitojen yritykset kerta toisensa perään.

Blumista jatkoeräsankari

Toinen jatkoerä lähti räväkästi liikkeelle. Ensin 13 sekunnin pelin jälkeen 2−2-maalin tehneellä Collinsilla oli paikka iskeä kiekko Zapolskin selän taakse, mutta yhdysvaltalainen venyi loistavaan kilpitorjuntaan.

Heti perään seuraavalla minuutilla Brian O'Neill petasi paikan hyökkääjä Jensenille toisessa päässä, mutta loistavasti esiintynyt Barulin jatkoi huippuotteitaan.

Ratkaisu ensimmäiseen pudotuspeliotteluun saatiin ottelun 83. minuutilla, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Sotšin puolustaja Blum sivakoi kiekon ohi Zapolskin lähietäisyydeltä ja varmisti joukkueelleen ensimmäisen kiinnityksen paikkaan pudotuspelien toiselle kierrokselle.