Jokerit otti opikseen ja voitti

KHL / Raportti
Steve Moses on saanut juhlia maaleja ahkerasti syksyn aikana.
Jokerit näytti maajoukkue- ja joulutaukojen väliin ajoitetussa ottelussa Areenan katsojille samaa, kuin niin monesti tämän syksyn aikana. Voiton lisäksi ottelu tarjosi jälleen Steve Mosesin ja Linus Omarkin näyttäviä suorituksia.

Helsinkiläisten ja riikalaisten kohtaaminen alkoi vauhdilla, mutta loppua kohden intensiteetti laski. Varsin ansaitut 3-1 -voittolukemat siivittävät Jokerit tauolle hyvissä tunnelmissa.

Dinamo Riika on KHL:n häntäpään joukkueita, mutta helppo vastus se ei ole ollut helsinkiläisille. Alkukaudesta Jokerit voitti latvialaisvastustajansa vasta viime hetken maalilla, ja päävalmentaja Erkka Westerlund myönsi, että tällä kertaa otteluun oli valmistauduttu huolella.

- Otimme opiksemme sen ensimmäisen pelin jälkeen ja yritimme valmistautua tähän otteluun niin huolella, kuin mahdollista. Helppoa se ei ollut viikon maajoukkuetauon jälkeen.

Jokereiden avainpelaajista esimerkiksi Linus Omark pelasi vielä sunnuntaina Sotšissa Ruotsin maajoukkueen mukana, mutta se ei näkynyt maanantain ottelussa. Ruotsalainen teki yhden maalin ja syötti kaksi, kun Jokereiden tuttu menestyjäketju ratkaisi jälleen.

- Koukalin ketju on meille tärkeä. Heidän panoksensa lisäksi olen erityisen tyytyväinen alivoimaamme, summasi Westerlund.

Jokerit todella joutui pelaamaan paljon miesvajaalla. Kovimpina esimerkkeinä olivat niin Juhamatti Aaltosen kuin Jere Sallisen korkeasta mailasta ottamat 2+2 -malliset jäähyt, mutta helsinkiläisten onneksi vieraiden ylivoima oli kaukana toivotusta.

- Erikoistilannepelaaminen ratkaisee. Meillä oli näitä neljän minuutin ylivoimia emmekä saaneet edes kunnon maalintekopaikkoja. Se on todella heikkoa, riikalaisten päävalmentaja Artis Abols ripitti omiaan.

Voittoon tutun kaavan kautta

Pelin alku oli vauhdikas, sillä Jokerit meni johtoon jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. Nimi näyttävän maalin kiepauttaneen pelaajan selässä ei yllättänyt varmasti ainoatakaan ihmistä Areenalla: Steve Moses oli jälleen pelipäällä. Dinamo pääsi kuitenkin tasoittamaan kuin varkain, kun Gunars Skvorcovs yllätti jokerimaalilla torjuneen Riku Heleniuksen.

Moses oli kuitenkin pelipäällä. Jokerit meni johtoon vielä erän lopussa amerikkalaisen toisella osumalla, eikä Riika päässyt enää missään vaiheessa rinnalle. Moses syötti ja Omark teki loppulukemat vielä toisessa erässä, ja viimeisessä erässä Jokerit puolusti vain onnistuneesti johtoaan.

Haluttoman riikalaisryhmän pelaajistosta ei ollut taistelemaan ottelun voitosta kynsin hampain, ja Jokereiden menestyksekäs ensimmäinen syyskausi KHL:ssä sai jatkoa. Joukkueen kausi on ollut menestyksekäs paitsi kentällä, myös katsomoissa. Täysi Areena seurasi ottelua maanantaista ja lähestyvästä joulusta huolimatta.