Jokerit Mosesin tolpan päässä pisteistä

KHL / Raportti
Tässä syntyy ottelun voittomaali.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kahden viime aikoina vähän maaleja päästäneen joukkueen välinen vääntö oli sitä, mitä voi odottaa: tasainen kamppailu, jossa ei maalipaikoilla juuri juhlittu.

Loppuunmyydyn jokerihallin fanien harmiksi pisteet lähtivät Moskovaan jännittävien loppuminuuttien jälkeen. Maksim Karpov teki ottelun voittomaalin vain pari minuuttia ennen loppua, ja Steve Moses osui Jokereilta seuraavassa vaihdossa tolppaan. KHL:n maaliennätys ei siis ainakaan vielä siirtynyt jenkin nimiin.

Ottelun avauserässä Jokerit pääsi paremmille paikoille, mutta huippuvireinen Dinamo-vahti Aleksandr Lazušin hoiti harvat huippuyritykset.

- Hyvä vääntö ja tiukassa olivat maalipaikat, tiivisti Niko Kapanen erätaukohaastattelussa.

Toisessa erässä moskovalaiset vetäytyivät kuoreensa ja puolustivat. Jokerit ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa, ja vieraat iskivät kuin varkain avausosuman. Petr Koukal hävisi omassa päässä aloituksen selvästi, eivätkä Daine Todd ja Steve Moses onnistuneet estämään pahanteossa ollutta Konstantin Glazatševia.

Samainen ketju oli kuitenkin hyökkäyspäässä Jokereiden paras kenttä, jälleen kerran. Koukal pääsi paikkaamaan huonoa aloitussuoritustaan maalinkulmalta päätöserässä, kun hän teki Jokereiden ainokaisen kahden miehen ylivoimalla Linus Omarkin nappisyötöstä.

Jokerien ylivoima jatkui, ja Koukal oli heti perään vuorostaan mukana pahassa, kun hän otti hyökkäyspään jäähyn ylivoimalla.

Dinamo taisteli lujasti, mikä myönnettiin myös jokerileirissä.

- Kaveri pelasi fiksusti ja puolusti hyvin. Niillä on aina äijiä maalin ja kiekon välissä. He pelaavat fiksusti tilanteet pois. Vaikea vastus, kertoi Niklas Hagman.

Ei huono, muttei riittävän hyväkään

Tunnustelevasti edennyt ottelu ratkesi lopulta komeaan yksilösuoritukseen vain kolme minuuttia ennen loppua, kun Maksim Karpov kiersi Toddin ja ohitti hyvin pelanneen Henrik Karlssonin. Kun Moses onnistui seuraavassa vaihdossa osumaan vain tolppaan, jäi jokerivoitto vain haaveeksi.

Helsinkiläisten ei kuitenkaan tarvitse hävetä esitystään, sanoi Hagman.

- Emme missään nimessä pelanneet huonosti. Hyviä tontteja saimme, mutta pienet asiat ratkaisevat. Kiekkoa pitäisi saada maalille paremmin, mutta tietysti sinne on vaikea päästä, kun tänäänkin vastustaja pelasi niin vahvasti yhdellä yhtä vastaan. Enemmän kiekkoja ja enemmän äijiä maalille.

Jokerit pelaa loput ottelunsa vieraissa, ja KHL:n pudotuspelit starttaavat helmikuun lopussa.

- Jos itse haluaa menestyä, voi olla että nämä samat kaverit tulevat vastaan, Hagman muistutti.

Valmentajat kehuivat ottelun jälkeen toistensa joukkueita.

- Vaikea ottelu, Jokerit pelasi erinomaisesti. Olisimme voineet olla parempia monessa kohtaa, mutta hyvää taistelua meiltä, lausui Dinamon päävalmentaja Harijs Vitolins.

Erkka Westerlund taas ei ollut tyytyväinen lopputulokseen.

- Onnittelut Dinamolle. Hyvä kiekkopeli, vaikka emme tietenkään ole tyytyväisiä tulokseen. Näin parhaat joukkueet tässä sarjassa pelaavat: puolustavat hyvin, ja heillä on taitavia hyökkääjiä, Westerlund summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle