Jokerit varmistellen voittoon - Kapaselle neljän pisteen iltamat

KHL / Raportti
Niko Kapanen oli tehokas lauantaina.
Jokerit voitti lauantain KHL-kierroksella Dinamo Minskin selkeästi lukemin 5-2. Helsinkiläiset karkasivat kiinni voittoon ensimmäisen erän kolmella maalillaan. Jokerien parhaana pistemiehenä hääri Niko Kapanen, jolle kirjattiin tehopisteet 1+3.

Jokerit voitti lauantaina KHL:ssä valkovenäläisen Dinamo Minskin kotiluolassaan selkeästi 5-2 (3-1, 0-1, 2-0). Jokerien Niko Kapanen hääri Dinamon maalinsuulla tehokkaasti ja teki tehopisteet 1+3.

Isännät lähtivät otteluun vauhdikkaammin kuin Dinamo. Jokereilla oli jo ensimmäisten minuuttien jälkeen hyvä maalintekopaikka, kun Dinamon Oleg Goroshko tuomittiin jäähyaitioon. Hienon pakkopelin jälkeen Juhamatti Aaltonen kiskaisi kiekon maaliin suoraan syötöstä. Syöttäjinä toimivat Kapanen ja Ryan Gunderson. Dinamon maalivahti Danny Taylor ei mahtanut mitään.

− Valmistautuminen on aina vaikeaa, kun on ollut taukoa joulunaikaan. Meillä oli vielä tuossa aiemmin Davosin turnaus. Vaikeaa on, miten pääsee tällaiseen peliin kiinni. Minsk on vaarallinen joukkue, koko ajan pitää olla hyökkäyspelissä hereillä. Jos ei tee itse maalia, vastustaja sen tekee, kommentoi Jokeri-valmentaja Erkka Westerlund.

− Tulos oli selvä jo ensimmäisessä erässä. Jokerien maalivahti pelasi hyvin, sanoi Dinamo Minskin päävalmentaja Lubomir Pokovic.

Ensimmäisen erän puolivälin tienoilla Dinamon Charles Linglet pääsi yksin läpi, mutta Jokerien maalivahti Henrik Karlsson torjui yrityksen. Miltei seuraavassa vaihdossa Linglet otti kampituksesta kahden minuutin rangaistuksen. Jokerit käytti tilaisuuden hyväksi ja siirtyi 2-0-johtoon.

Maalintekijäksi tilastoitiin Gunderson, syöttäjäksi Kapanen. Sinipaidat hallitsivat ensimmäistä erää hienoisesti. Erityisesti helsinkiläiset pelasivat älykästä jääkiekkoa. Pian toisen maalin jälkeen Jokerit iskivät jälleen, nyt tilanteeksi 3-0. Maalin viimeisteli Tommi Huhtala. Dinamon kavennuksen ampui Aleksei Kaljuzhni.

Jokereilla vaikeuksia omassa päässä, Dinamo oli energisenä kaukalossa

Ottelun toisessa erässä Dinamon peli alkoi rullata huomattavasti kevyemmin. Se rakenteli tilanteita ja oli selvästi energisempi yhdistelmä kuin Jokerit. Valkovenäläiset tulivat maalin päähän 3-2-tilanteeseen, kun Ryan Vesce suti kiekon verkkojen perukoille.

Jokerien peli vaikutti kovin väsyneeltä, kun taas Dinamo oli saanut jostakin ylimääräistä energiaa. Samalla ottelun vauhdikkuus kärsi, ja Jokerit oli menettämässä johtoasemansa. Maali roikkui kuitenkin valkopaidoilla ilmassa, kun Jokeri-puolustaja Ville Lajunen otti kiinnipitämisestä rangaistuksen.

Jokerit taisteli Lajusen rangaistuksen hoidetuksi. Tämän jälkeen Jokerit piristyi huomattavasti.

Jokerit varmisteli voittonsa

Kolmanteen erään joukkueet tulivat latautuneina 3-2-tilanteessa. Peli aaltoili puolelta toiselle ja Dinamon puolustaja Nick Bailenin peliesitys oli silminnähtävää. Kun Jokerit teki neljännen maalinsa, ottelu oli naputeltu.

Kun Jokerien Topi Jaakola tuomittiin jäähylle koukkaamisesta erän puolivälissä, joutui maalivahti Karlsson koville. Ruotsalaisen varmat torjunnat pitivät Jokerit vielä pelin voitossa kiinni. Valkovenäläiset läksivät kuitenkin kotimatkalleen karvas tappio harteillaan.

Seuraavan kerran joukkueet pelaavat maanantaina, jolloin Jokerit isännöi Pietarin SKA:ta ja Atlant puolestaan Dinamo Minskiä.